Pomocy w elektrycznej lamiglowce PLIIIZ!!!
Moderator: Mroczny
- Antek
- Kontaktowanie:
Pomocy w elektrycznej lamiglowce PLIIIZ!!!
Bardzo proszę o pomoc kolegow z doswiadczeniem w elektryce. Wczoraj elektryk (nigdy nie motal nic w pojazdach amerykanskich) podlaczyl w moim peepie do instalacji zamontowane na zderzaku 2 halogeny szerokie (zalaczane z mijania) i 2 dlugie (zalaczane z drogowymi). Te drugie ze swiatlem pozycyjnym zasilanym z pozycyjnych w reflektorze. Po tym zabiegu wlacznik swiatel, pomimo zalozenia ponad rok temu przekaznika, przestal wlaczac swiatla pozycyjne. Pozostale dzialaja prawidlowo, choc pomimo wlaczenia np. mijania pozycji nie ma ani z przodu ani z tylu pozycji. Nie dziala tez podswietlanie zegarow i brzeczyk otwarych drzwi przy wlaczonych swiatlach. Ruszajac delikatnie wlacznikiem pomiedzy 0 a I czasami wlaczaja sie pozycje razem z poswietleniem deski i brzeczykiem, ale w wyzszych polozenich zawsze bez tych funkcji.
Aha, elektryk tymczsowo wpial mi dodatkowe zasilanie przekaznika wlaczajacego pozycje i przy zwarciu kabelkow wszystko wraca do normy.
Ciezko mi uwierzyc zeby przypadkowo akurat po zamontowaniu halogenow padl wlacznik, dodatkowo odciazony przekaznikiem.
Aha, elektryk tymczsowo wpial mi dodatkowe zasilanie przekaznika wlaczajacego pozycje i przy zwarciu kabelkow wszystko wraca do normy.
Ciezko mi uwierzyc zeby przypadkowo akurat po zamontowaniu halogenow padl wlacznik, dodatkowo odciazony przekaznikiem.
DEF 300 Tdi
- Antek
- Kontaktowanie:
Myslalem ze sie zabije wlasna piescia
, kiedy okazalo sie ze mam przepalony bezpiecznik od pozycji, podswietlania i brzeczyka
. Wydawalo mi sie ze nie ma co tego drugi raz robic po elektryku, ktory grzebal tam probnikem .
Tak czy inaczej mam teraz w peepku nowy wlacznik swiatel i w zapasie oryginalny tez sprawny

Tak czy inaczej mam teraz w peepku nowy wlacznik swiatel i w zapasie oryginalny tez sprawny

DEF 300 Tdi
Antek pisze:Myslalem ze sie zabije wlasna piescia, kiedy okazalo sie ze mam przepalony bezpiecznik od pozycji, podswietlania i brzeczyka
. Wydawalo mi sie ze nie ma co tego drugi raz robic po elektryku, ktory grzebal tam probnikem .

Racja jest jak dziura w d...,każdy ma swoją:)21
To jakiś baran a nie fachowiec.Antek pisze:Myslalem ze sie zabije wlasna piescia, kiedy okazalo sie ze mam przepalony bezpiecznik od pozycji, podswietlania i brzeczyka
Lala KDJ120, Wolf GD300, 469B, U1234 oraz Rolka150 i...Renata
[/color]