Pomocy w elektrycznej lamiglowce PLIIIZ!!!

MJ, CJ, YJ, TJ, XJ, KJ, KK, WJ, ZJ, XK, WK, WH, JK, JL, JT

Moderator: Mroczny

Awatar użytkownika
Antek
Kontaktowanie:

Pomocy w elektrycznej lamiglowce PLIIIZ!!!

Post autor: Antek » śr gru 06, 2006 12:47 pm

Bardzo proszę o pomoc kolegow z doswiadczeniem w elektryce. Wczoraj elektryk (nigdy nie motal nic w pojazdach amerykanskich) podlaczyl w moim peepie do instalacji zamontowane na zderzaku 2 halogeny szerokie (zalaczane z mijania) i 2 dlugie (zalaczane z drogowymi). Te drugie ze swiatlem pozycyjnym zasilanym z pozycyjnych w reflektorze. Po tym zabiegu wlacznik swiatel, pomimo zalozenia ponad rok temu przekaznika, przestal wlaczac swiatla pozycyjne. Pozostale dzialaja prawidlowo, choc pomimo wlaczenia np. mijania pozycji nie ma ani z przodu ani z tylu pozycji. Nie dziala tez podswietlanie zegarow i brzeczyk otwarych drzwi przy wlaczonych swiatlach. Ruszajac delikatnie wlacznikiem pomiedzy 0 a I czasami wlaczaja sie pozycje razem z poswietleniem deski i brzeczykiem, ale w wyzszych polozenich zawsze bez tych funkcji.
Aha, elektryk tymczsowo wpial mi dodatkowe zasilanie przekaznika wlaczajacego pozycje i przy zwarciu kabelkow wszystko wraca do normy.

Ciezko mi uwierzyc zeby przypadkowo akurat po zamontowaniu halogenow padl wlacznik, dodatkowo odciazony przekaznikiem.
DEF 300 Tdi

Awatar użytkownika
SławekXJ

Post autor: SławekXJ » śr gru 06, 2006 1:24 pm

Wyłącznik ma problemy. Wygląda mi na to że ktoś przeciążył wyłącznik w pozycji postojówek i biedaczek się przygrzał. Może podczas montażu pomylił wiązki a potem poprawił ?? :roll: Wystarczy chwila...
Racja jest jak dziura w d...,każdy ma swoją:)21

Awatar użytkownika
Antek
Kontaktowanie:

Post autor: Antek » pt gru 08, 2006 11:31 am

Wlasnie wymienilem wlacznik na nowy i nadal to samo :)3 :)3 . No moze z mala roznica, teraz pozycja, podswietlanie deski i brzeczyk drzwi aktywuja sie jakgdyby w pozycji z I w strone II a. Ewidentnie elektryk cos zle podlaczyl. Tylko co ??
DEF 300 Tdi

Awatar użytkownika
SławekXJ

Post autor: SławekXJ » pt gru 08, 2006 12:57 pm

Cholerka, dziwne. Nie wiadomo co namieszał bo w sumie to nie ma tam nic do namieszania :-?

Awatar użytkownika
Antek
Kontaktowanie:

Post autor: Antek » pt gru 08, 2006 4:26 pm

Myslalem ze sie zabije wlasna piescia :)16 , kiedy okazalo sie ze mam przepalony bezpiecznik od pozycji, podswietlania i brzeczyka :roll: . Wydawalo mi sie ze nie ma co tego drugi raz robic po elektryku, ktory grzebal tam probnikem .
Tak czy inaczej mam teraz w peepku nowy wlacznik swiatel i w zapasie oryginalny tez sprawny :)21
DEF 300 Tdi

Awatar użytkownika
SławekXJ

Post autor: SławekXJ » sob gru 09, 2006 9:34 am

Antek pisze:Myslalem ze sie zabije wlasna piescia :)16 , kiedy okazalo sie ze mam przepalony bezpiecznik od pozycji, podswietlania i brzeczyka :roll: . Wydawalo mi sie ze nie ma co tego drugi raz robic po elektryku, ktory grzebal tam probnikem .
Tak czy inaczej mam teraz w peepku nowy wlacznik swiatel i w zapasie oryginalny tez sprawny :)21
:)2 :)20

Awatar użytkownika
Zachary

Post autor: Zachary » sob gru 09, 2006 2:00 pm

Antek pisze:Myslalem ze sie zabije wlasna piescia :)16 , kiedy okazalo sie ze mam przepalony bezpiecznik od pozycji, podswietlania i brzeczyka :roll: . Wydawalo mi sie ze nie ma co tego drugi raz robic po elektryku, ktory grzebal tam probnikem .
To jakiś baran a nie fachowiec.
Lala KDJ120, Wolf GD300, 469B, U1234 oraz Rolka150 i...Renata ;-)[/color]

ODPOWIEDZ

Wróć do „Jeep”