Ściąganie syfa
Moderator: Mroczny
- arturjan
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
Ściąganie syfa
Cześć,
Jestem nowy na forum, bla bla bla...
Potrzebuję nabyć Granda albo XJ, tylko nie bardzo mi się uśmiecha szukanie odpowiedniego syfa po Europie. Czy ktoś korzystał z usług tej firmy: www.auta4x4.pl? A może jest jakaś firma w wawie lub okolicach, którą polecacie, bo nie oszwabi?
Potrzebuję nabyć Granda albo XJ, tylko nie bardzo mi się uśmiecha szukanie odpowiedniego syfa po Europie. Czy ktoś korzystał z usług tej firmy: www.auta4x4.pl? A może jest jakaś firma w wawie lub okolicach, którą polecacie, bo nie oszwabi?
Prwdzw twrdzl n ptrzbj smglsk
Re: Ściąganie syfa
Nie no stary - prawdziwy szacunekarturjan pisze:Cześć,

Napewno wszyscy się teraz rzucą i jutro pod domem będziesz miał nową lśniącą brykę ......

Life's Too Short For A Full Time Job
-
To taki teraz jest lans, że się używa koniecznie sformułowania "syf" ?arturjan pisze:nie bardzo mi się uśmiecha szukanie odpowiedniego syfa po Europie
Samochodów, albo aut szukają tylko leszcze, prawdziwi twardziele mają tylko syfy, tak ?

- Bartek 4.7
-
Eeeeee, no coś ty. Jaki lansWiechu pisze:To taki teraz jest lans, że się używa koniecznie sformułowania "syf" ?arturjan pisze:nie bardzo mi się uśmiecha szukanie odpowiedniego syfa po Europie
Samochodów, albo aut szukają tylko leszcze, prawdziwi twardziele mają tylko syfy, tak ?

Po prostu, "wpada nowy na imprezę..."

- lesio jeep
-
Nie wiem tylko czy zauważyłeś, ale jedynie dwie odpowiadające ci osoby posiadają jeepaarturjan pisze:Whatever, gówno się tu dowiedziałem za to jeden z drugim mógł pobić pianę.![]()
Koledzy od LR pomogli w 10 minut.![]()
Szczęścia, zdrowia.

Z drugiej strony jakkolwiek nie jestem w stanie nic powiedzieć o tej firmie, to proponuję serio rozejrzeć się u nas nieco samemu. Wyjdzie nieco taniej. Tak mi się przynajmniej wydaje, bo w sumie różnie bywa

Był Jeep Grand Cherokee 4.0 2004, jest Suzuki Jimny 1.3 2006
Tez to zauwazylem, to pewnie taka firma jak wiele innych jednoosobowych, to znaczy nibo cos oferuja a jeszcze tego nie maja, narobione zdjec za granicami i jak chcesz to zaliczka i dostajesz wozek, do dupy z takim handlemselim pisze:Jak klikniesz na sprzedaż to okazuje sie
ze mają dwa auta na krzyż do sprzedania
a reszta to sprzedana ..niby

Grandzik 5.7 V8 Hemi Overland - One Life Live It
NIE KRADNIJ - władza nie lubi konkurencji
- arturjan
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
Ale to przypadłość większości forów internetowych, że 5-10 proc. ludzi ma cokolwiek do powiedzenia, reszta pieprzy jak potłuczona albo bije pianęmendelmax pisze: Nie wiem tylko czy zauważyłeś, ale jedynie dwie odpowiadające ci osoby posiadają jeepa![]()
Z drugiej strony jakkolwiek nie jestem w stanie nic powiedzieć o tej firmie, to proponuję serio rozejrzeć się u nas nieco samemu. Wyjdzie nieco taniej. Tak mi się przynajmniej wydaje, bo w sumie różnie bywa

Znam kilka firm, które ściągają wozy, robią im całościowy przegląd i uczciwie wymieniają to, co wymiany wymaga i dopiero wtedy wystawiają wóz. Niestety nie specjalizują się w 4x4 i nie chcą mi pomóc (za co zresztą jestem wdzięczny, bo to dobre podejście). Z kolei od firm "panie, terenowy też się sprowadzi" nie chcę, bo to się źle kończy. Dlatego zależy mi na sprawdzonej firmie w miarę zorientowanej na 4x4 a jeszcze lepiej Dżipy, bo zawsze chciałem taką zabawkę mieć

Pzdr.
Kolego - forum to nie sklep ani warsztat, że się wchodzi i wymaga profesjonalnej obsługi. Więc trochę więcej luzuarturjan pisze: Ale to przypadłość większości forów internetowych, że 5-10 proc. ludzi ma cokolwiek do powiedzenia, reszta pieprzy jak potłuczona albo bije pianę![]()
Pzdr.

Spójrz na to z tej strony - przynajmniej temat nie zniknął niezauważony z powodu braku merytorycznych odpowiedzi

Pozdrawiam:

Maciek
Life's Too Short For A Full Time Job
@Arturjan, dlaczego tak sie uwziales i koniecznie chcesz sprowadzac auto ? W kraju tez jest wiele do przewalenia i ogladanie, a pozniej ewentualnego kupna.
Proponuje poszukac troche a nie isc na latwizne, no i jak ktos slusznie zauwazyl bedzie taniej
Proponuje poszukac troche a nie isc na latwizne, no i jak ktos slusznie zauwazyl bedzie taniej

- arturjan
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
Nie upieram się, ale tak się żywot potoczył, że siedziałem dość długo za wielką wodą, przejechałem Stany wzdłuż i wszerz i widziałem, jak tam traktuje się wozy (a właśnie, zapomniałem napisać, że głównie nastawiam się na sprzęt z USA lub Kanady). Ludzie mają tam więcej pieniędzy, części jest do cholery i trochę i tanie, więc nikt nie mota, tylko wymienia i po sprawie. Jak wypożyczałem wóz, to musiałem podpisać oświadczenie, że będę po drodze zmieniał olej co 3 tys. mil (zmieniałem 3 razy), ale to nie tylko wymóg wypożyczalni - prywatne samochody też mają bardzo często zmieniany olej. To oczywiście przykład, ale dużo pokazuje. Poza tym widziałem, do czego tam wykorzystuje się wozy terenowe. Jeżdżą po płaskich jak stół autostradach i mają duże przebiegi, ale są jak spod igły. Druga możliwość - bardzo wielu ludzi ciąga je za RV - takimi wielkimi wozami z domem, jako dojazdówki. To sprawia, że wozy mają 10 lat, ale nakręcone 30-40 tys. mil. Po prostu jak nówka.Adamek pisze:@Arturjan, dlaczego tak sie uwziales i koniecznie chcesz sprowadzac auto ? W kraju tez jest wiele do przewalenia i ogladanie, a pozniej ewentualnego kupna.
Oczywiście nie można generalizować, ale prawdopodobieństwo, że trafi się pięknie i fachowo zapacykowany szrot jest dużo, dużo mniejsze niż u nas.
Jesli tak podchodzisz do tematu to proponuje nie szukac firm ktora sciaga auta, tylko kontaktu kogos kto mieszka w Usa albo Canadzie i z nim zalatwiaj sprawe, a jeszcze jak bedzie to ktos kto zna sie na rzeczy to juz masz pelnie szczescia, a powiem Ci ze to raczej nie powinno byc trudne.
Info poszlo na PW.
Info poszlo na PW.

- arturjan
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
O i to jest konkret, dzięki uprzejme.Adamek pisze:Jesli tak podchodzisz do tematu to proponuje nie szukac firm ktora sciaga auta, tylko kontaktu kogos kto mieszka w Usa albo Canadzie i z nim zalatwiaj sprawe, a jeszcze jak bedzie to ktos kto zna sie na rzeczy to juz masz pelnie szczescia, a powiem Ci ze to raczej nie powinno byc trudne.
Info poszlo na PW.

P.S. 1 konkret i 1-2 cokolwiek wnoszące wypowiedzi na 23 posty. Niniejszym udowodniłem obecność aksjomatu o 5-10 proc. na forum jeepa