Pompa paliwa padła ????

MJ, CJ, YJ, TJ, XJ, KJ, KK, WJ, ZJ, XK, WK, WH, JK, JL, JT

Moderator: Mroczny

Awatar użytkownika
Domin_6kila
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Pompa paliwa padła ????

Post autor: Domin_6kila » pt lip 27, 2007 11:52 am

Witam szanowne grono dawno nie pisałem bo odziwo jeep był bezawaryjny :o ale do czasu. :evil:
Padła pompa paliwa miała 3lata autko na gaz bak zawsze pełny.
Kupiłem drugą i tez padła ale po dwóch dniach jaka może być przyczyna napewno były dobre i od tego modelu ????

XJ 91 limited 4.0HO

Awatar użytkownika
Domin_6kila
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Domin_6kila » pt lip 27, 2007 12:42 pm

wszystko sie troche wyjaśniło coś jest przytkane bo pompa działa.

Ale najleprze WYMIENILEM BEZPROBLEMOWO POMPE ABS GRATIS ZA DARMO TAK JAK SIE NALEZAŁO tylko że w niemczech a nie jak unas olewka totalna nawet w centrali w warszawie :lol: :P :P :P :P

Awatar użytkownika
jeep_user

Post autor: jeep_user » ndz lip 29, 2007 11:08 am

Domin_6kila pisze: Ale najleprze WYMIENILEM BEZPROBLEMOWO POMPE ABS GRATIS ZA DARMO TAK JAK SIE NALEZAŁO tylko że w niemczech a nie jak unas olewka totalna nawet w centrali w warszawie :lol: :P :P :P :P
to może oświeć nas trochę i napisz jak to się załatwia, może komuś pomożesz.
G-UNIT nowe otwarcie- czas na testy
biggy12@poczta.onet.pl

Victor 55
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Victor 55 » wt lip 31, 2007 8:26 am

Też jestem zainteresowany - jak to się załatwia. Pompa ABS-u już pół roku mi nie działa. Słyszałem o wieczystej gwarancji na ABS oraz o problemach w sktecznym wyegzekwowaniu tejże w Polsce !
:evil:

Awatar użytkownika
Domin_6kila
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Domin_6kila » wt lip 31, 2007 8:28 am

Pojechałem poprostu do serwisu żeby się dowiedzieć co i jak a tam wrzucili vin na kompa i powiedzieli że się należy. wsumie to nawet chyba działała.
Walniety był tylko taki zbiorniczek od abs taka kulka z napisem uwaga wysokie ciśnienie in englisz:) a to dziadostwo 400euro . Seryjnie też buczy i tylko czasem się załącza.

Awatar użytkownika
Domin_6kila
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Domin_6kila » wt lip 31, 2007 8:34 am

Ps. Co może byc że mi pompa paliwa padła, bo jednak padła nowa po 100km a poprzednia po 2latach. Napięcie stałe niema jakiś skoków. Auto jest na gas(sekwencja) i paliwo wraca spowrotem do baku chłodząc wrtski.

Awatar użytkownika
Domin_6kila
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Domin_6kila » wt lip 31, 2007 8:40 am

Ja proponuje sprawdzić ten zbiorniczek bo to on jest chyba najważniejszy. Pompa ma buczeć od czasu do czasu ciśnienie tylko nabija a tamto steruje całym układem. Auto hamuje zajefajnie tylko ten abs to taki jakiś cieńki. W Hondzie CIVIC to już przy 20km/h trzba uważać ale JEEPEK jest o jakies 400kg cięższy może tak ma być. Teraz to się bezpieczniej jeżdzi :evil:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Jeep”