kolektor wydechowy
Moderator: Mroczny
kolektor wydechowy
czy zeliwny kolektor wydechowy od 4.0 yj bedzie pasil do 4.0 xj?? Moj stalowy mi popekal a spawanie to na dlugo nic nie daje bo peka w innym miejsci!!! Pomyslalem wiec ze moze zamienie na ten zeliwny z wranglerka 

"G" -> G-UNIT - producentka adrenaliny...
LC J200 V8 '11 -> dupowozik...
moj pekniety kolektror wydechowy od paru dni dostaje takich nieprzyjemnych dla ucha wibracji ze umowielem sie w koncu na spawanie!! - Za cala operacje lacznie z demontazem kol. ssacego, nowa uszczelka pod kolektory oba, spawaniem - mam zaplacic 450 pln
RAFFI wy te 200pln to za pospawanie czy za komplet??

RAFFI wy te 200pln to za pospawanie czy za komplet??
odebralem dzis jeepa z warsztatowni i sie nacieszyc nie moge!!
PO pospawaniu kolektora wydechowego wyelimionowalem 3 dreczace mnie sprawy a mianowicie:
7 drgania z pod podlogi przy wyprzedzaniu - myslelem ze mam cos z walem a tu niespodzianka - kolektor byl tak pekniety ze sie prawie rozlecial i caly uklad wydechowy mi drgal obijajac sie o wszystko po drodze!! - drgania ustaly i jest ciiiichooooo
7 glosna praca silnika we wszystkich zakresach obrotow - tu to wiedzialem ze to kolektor popekany
- efekt - cisza w kabinie jak w jaguarze hehh
7 koniec dziwnego warkotu w silniku przy 80 km/h
tak wiec jestem znowu zadowolony z mojego XJ 'ta!!
teraz pozostalo mi tylko wyeliminowanie luzu na przekladni kierowniczej, zmiana amorow tylnych, montarz konsoli dachowej z limiteda oraz opcjonalnie jak $$$ pozwoli resorki paraboliczne - ale to DALEKA przyszlosc
PO pospawaniu kolektora wydechowego wyelimionowalem 3 dreczace mnie sprawy a mianowicie:

- efekt - cisza w kabinie jak w jaguarze hehh

tak wiec jestem znowu zadowolony z mojego XJ 'ta!!
teraz pozostalo mi tylko wyeliminowanie luzu na przekladni kierowniczej, zmiana amorow tylnych, montarz konsoli dachowej z limiteda oraz opcjonalnie jak $$$ pozwoli resorki paraboliczne - ale to DALEKA przyszlosc