Chińczyk by sie przydał
Moderator: Mroczny
- Ryszard Giedrojć
-
Chińczyk by sie przydał
Dziś asystowałem przy wymianie świec i przewodów zapłonowych. Banalna czynność serwisowa i nawet mi trochę na początku było wstyd, że sam tego nie robię, ale szybko mi przeszło jak zobaczyłem zmagania mechanika. Nawet gdybym w moim ZJ 5,2 nie miał gazowni to i tak byłoby ciasno. Z gazownią to jest dopiero jazda. Amerykanie zdecydowanie przesadzili z tą ciasnotą i umieszczeniem kopułki w takim zakamarku. Może na etapie projektowania przyjeli założenie, że w każdym serwisie nielegalnie pracuje mały Chińczyk. Jeśli Angole pogodzili sie z tym, że przed regulacją zaworów w benzynie 2,6 Lnad Rower S III należy mechanikowi złamać rękę, to kraj mający tylu filigranowych Azjatów mógł świadomie stworzyć dla nich miejsca pracy.
Jeep Grand 2,7 CRD , Toyota LC RJ 70
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
pisalem cos o swiecach w dolniaku
?? klopoty z czytaniem jak widze
mowie o zaworach bo kolega wspomnial o S3
jesli chodzi o swiece to chyba latwiej byc juz nie moze no chyba ze w kosiarce AL KO jest latwiej hahaha

mowie o zaworach bo kolega wspomnial o S3
jesli chodzi o swiece to chyba latwiej byc juz nie moze no chyba ze w kosiarce AL KO jest latwiej hahaha
Jeep ZJ-zagazowany(byl)!!! Ford Explorer z gazem hehehehe
guma AT 32" a w gore ponad 2"
guma AT 32" a w gore ponad 2"

- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
-
- jestem tu nowy...
- Ryszard Giedrojć
-
Kopułkę i palec ten sam mechanik wymieniał wcześniej. Też bluźnił, ale w sumie było łatwiej, bo nie było "konfliktów" z instalacją gazową. Natomiast czujnik położenia wału to dla niego pikuś, ale mówi, że zanim go pierwszy raz wymacał i zapamiętał też myślał o zmianie branży.
Jeep Grand 2,7 CRD , Toyota LC RJ 70