GRAND CHREOKEE czy może NAVARA
Moderator: Mroczny
- miki.skr
- jestem tu nowy...
GRAND CHREOKEE czy może NAVARA
Zamiaruję kupić autko na szosę sporadycznie w lekki teren co kupić bo waham sie miedzy Navara 2003-4 lub Grand Cherokee w tym samym roczniku cena jest podobna a jak jest z autami? Czy jedno i drugie to lipa?
Boże spraw także żeby błota nigdy nie zabrakło...=)
- Przemekslaw
-
- Kontaktowanie:
- Ryszard Giedrojć
-
Dokładnie!!
navara nie bardzo nadaje sie na autko rodzinne, to raczej jest autko robocze, zawieszenie pracuje najlepiej jak masz "pakę załadowaną". Już ewentualnie w takim celu to lepszy chyba był by pathfinder??
A jeśl chodzi o Granda to jeździłem takim poł roku i i jako autko głównie do miasta to super się nadaje. Po suchej lące i pod wysoki krawężnik też podjedzie. No i wyglą Granda ewidentnie najładniejszy SUV z tych lat.
navara nie bardzo nadaje sie na autko rodzinne, to raczej jest autko robocze, zawieszenie pracuje najlepiej jak masz "pakę załadowaną". Już ewentualnie w takim celu to lepszy chyba był by pathfinder??
A jeśl chodzi o Granda to jeździłem takim poł roku i i jako autko głównie do miasta to super się nadaje. Po suchej lące i pod wysoki krawężnik też podjedzie. No i wyglą Granda ewidentnie najładniejszy SUV z tych lat.

Był samurai 86` , będzie jimny
Jeszcze jeden detal- Navarra ma dołączany ręcznie 4x4, a grand albo stały, albo automatycznie dołączany. Nie wspominając o detalach jak blokady mostów (no właśnie, mostÓW), zawieszeniu na sprężynach vs. resory Navarry itd. itd. itd.
Tych aut nie ma po prostu co porównywać, bo służą do zupełnie różnych zadań. Grandem nie przewieziesz betoniarki i nie odliczysz VAT-u z paliwa. Navarrą nie pojeździsz tak jak grandem, ani na drodze, ani w terenie.
Tych aut nie ma po prostu co porównywać, bo służą do zupełnie różnych zadań. Grandem nie przewieziesz betoniarki i nie odliczysz VAT-u z paliwa. Navarrą nie pojeździsz tak jak grandem, ani na drodze, ani w terenie.
Był Jeep Grand Cherokee 4.0 2004, jest Suzuki Jimny 1.3 2006