Witam i mam pytanie!
Moderator: Mroczny
Witam i mam pytanie!
Witam szanowne grono posiadaczy jeepow. Mam takie pytanko do was:
Z tego co sie orientuje jeep cherokee nie ma ramy. Czy podczas ostrzejszej jazdy w terenie moze odksztalcic sie konstrukcja auta i czy nie przeszkadza to w jezdzie terenowej.
Mam jeszcze drugie pytanie czy silnik 2.1 TD wystarczy do jazdy w terenie. Slyszalem ze te silniki 2.1 TD byly jednymi z najbardziej udanych.
Odrazu zaznaczam ze nie jest to zadna prowokacja. Pisze to odrazu bo kiedys jak zadalem pytanie to zostalo ono uznane za prowokacje.
pzdr mirokez
Z tego co sie orientuje jeep cherokee nie ma ramy. Czy podczas ostrzejszej jazdy w terenie moze odksztalcic sie konstrukcja auta i czy nie przeszkadza to w jezdzie terenowej.
Mam jeszcze drugie pytanie czy silnik 2.1 TD wystarczy do jazdy w terenie. Slyszalem ze te silniki 2.1 TD byly jednymi z najbardziej udanych.
Odrazu zaznaczam ze nie jest to zadna prowokacja. Pisze to odrazu bo kiedys jak zadalem pytanie to zostalo ono uznane za prowokacje.
pzdr mirokez
XJ 2.1 TD, 1991 rok, Seria, BFG AT 30"
Lubelskie Forum www.graty4x4.fora.pl
Lubelskie Forum www.graty4x4.fora.pl
- Przemekslaw
-
- Kontaktowanie:
2.1 TD jest mułowaty, aczkolwiek mniej awaryjny niz VM. Osobiscie nie smigąłem 2.1 wiec nie wiem jak z przyspieszaniem i z moca.
Co do XJ, nie ma ramy, ale zeby ją "poskrecac" trzeba dobrze poupalac w terenie. Wielu na forum jeździ ostro i nic sie nie dzieje, sam z Karolem upalam takiego kredensa i wsio git z nadwoziem
Co do XJ, nie ma ramy, ale zeby ją "poskrecac" trzeba dobrze poupalac w terenie. Wielu na forum jeździ ostro i nic sie nie dzieje, sam z Karolem upalam takiego kredensa i wsio git z nadwoziem

- Elmir
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
Witam ja mam 2,1 td
Na codzięń śmigam nim po Wawie do pracy, pod światłami bestja to niejest, ale daje rade.
Na Wekendy latam nim na wioche do domu(mieszkam na bezdrorzach) i też daje rade.
Oczywiście do ścigania na OSach się nie nadaje, ale spokojnie bez załczania reduktora na nasyp kolejowy się wdrapie.(szkoda napędów)
Bardzo oszczędny Miasto-10l Trasa 8l
Średnia prędkość podróżna 85-95 km\h
Pozrawim

Na codzięń śmigam nim po Wawie do pracy, pod światłami bestja to niejest, ale daje rade.
Na Wekendy latam nim na wioche do domu(mieszkam na bezdrorzach) i też daje rade.
Oczywiście do ścigania na OSach się nie nadaje, ale spokojnie bez załczania reduktora na nasyp kolejowy się wdrapie.(szkoda napędów)
Pozrawim

Jest na nowo XJ 4,0 a było 2,1 TD i kiedyś 4,0.
tel. 696439227
tel. 696439227
- Przemekslaw
-
- Kontaktowanie:
Założ mu jakieś większe koła (tak 31" albo więcej) to zobaczysz jak daje radęElmir pisze:Witam ja mam 2,1 td
Pozrawim![]()

Do lekkiego terenu to wystarczy, ale nic więcej niestety. Cudów nie ma

F150 302 V8
- Przemekslaw
-
- Kontaktowanie:
Z "niby" rama nic sie nie dzieje, mozes smialo katowac, a jak bys sie chcial przekonac tak mocno to zobacz jak to nasi krajanie @Kejtar i inni smigaja XJ-otami po gorach gdzie wykrzyze sa mocno extremalne i jakos wszystko gra. Co do silnika 2.1TD to jesli nie chcesz sie scigac, to do terenu smialo starcza.

Grandzik 5.7 V8 Hemi Overland - One Life Live It
NIE KRADNIJ - władza nie lubi konkurencji
NIE KRADNIJ - władza nie lubi konkurencji