MJ, CJ, YJ, TJ, XJ, KJ, KK, WJ, ZJ, XK, WK, WH, JK, JL, JT
Moderator: Mroczny
-
Domin_6kila
- jestem tu nowy...

autor: Domin_6kila » czw paź 09, 2008 9:15 am
Witam mam problem ponieważ nie moge sterować nawiewem. Wrzystko dmucha i grzeje. Co moze byc przyczyną . Czy to jest sterowane podciśnieniem ?
i mam problem z kodami nie wiem o co chodzi :
--Code 13 ** - indicates problems with the pressure sensor (FOGS) of vacuum system. There is no difference of pressure with the atmospheric.
--Code 33 relay circuit of the clutch of conditioner is torn or shortened outed
Bede wdzięczny za pomoc

-
Stefan

-
Kontaktowanie:
na kodach się nie znam, bo ich nie mam, ale opis kodu nr 13 odpowiada Ci na pytanie odnośnie nawiewu...
tak nawiew jest sterowany podciśnieniowo...
puszeczkę podciśnienia masz w zderzaku przednim od strony pasażera.
kod 13 mówi, że nie ma różnicy ciśnienia w stosunku do atmosfery, czyli że walnęło Ci podciśnienie...

FOR FUN

-
Adamek
-

autor: Adamek » czw paź 09, 2008 10:12 am
Dokladnie, albo przewod albo sama pucha nie trzyma ... Ogolnie naprawa bardzo prosta.

Grandzik 5.7 V8 Hemi Overland - One Life Live It
NIE KRADNIJ - władza nie lubi konkurencji
-
SiMarco
-

autor: SiMarco » czw paź 09, 2008 10:34 pm
Sprawdź czy wężyk Ci nie spadł z map sensora - jest na grodzi na środku, nad ostatnim cylindrem przykręcony. Ten 13 to od tego.
A jak nie tam to od gruchy (która wcale nie musi być rozszczelniona) leć po wężykach, na prawym nadkolu pewnie masz trójnik do tempomatu, i dalej na grodzi lecą. Po kolei sobie rozłącz i ponownie połącz wszystkie dostępne łączniki. Jak się zesrało wewnątrz deski przy klapkach to Ci nie zazdroszczę...
33 to od klimy jakiś obwód przerwany.
XJ'92 Ltd 4.0HO
Na Jeepa nikt nie powie LR.W przeciwieństwie do LRa na którego większość mówi dżip