AW4+.... no właśnie, jaki reduktor?

MJ, CJ, YJ, TJ, XJ, KJ, KK, WJ, ZJ, XK, WK, WH, JK, JL, JT

Moderator: Mroczny

homer
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

AW4+.... no właśnie, jaki reduktor?

Post autor: homer » czw paź 23, 2008 5:05 pm

Jest se skrzynia AW4 z jeepa cherokee'ego i potrza do niej reduktor jakiś. I teraz pytanie: Jaki reduktor do tego?

Niby jest NP231 - pasuje bez kłopotu, ale ma łańcuch i trzeba firmowe jakieś SYE zapodać(jest jakaś tańsza/inna opcja?). No a poza tym ma wyście na przedni wał z lewej strony - jest to w tym przypadku wada.

Mogę tanio wydębić DANA 18 lub 20 - da się toto jakoś podłączyć do AW4? Jakiś adapter? czy cuś? Obie są chyba na zębatkach i mają wyjście przedniego wału z prawej strony - to jest fajniej.

Chyba, że jest jeszcze jakaś rozsądna opcja(cena+dostępność)?

No i czemu jeep.org.pl nie robi?
C'mon...

Awatar użytkownika
andrzej:)

Post autor: andrzej:) » czw paź 23, 2008 5:59 pm

już robi 8)

Awatar użytkownika
Kuba M.

Post autor: Kuba M. » czw paź 23, 2008 6:04 pm

Szukaj reduktora z CJ-ta, chyba Dana 300, albo jakoś tak - będzie wyjście po prawej stronie, napęd na samych kołach zębatych, itd :wink:
I zdaje się, że pasuje do AW4 bez problemu. A, tylko jeszcze sprawdź, z którego roku ta Twoja AW4, bo różniły się wieloklinem na wyjściu na reduktor :roll:
Z tym SYE, to różnie bywa - zależy jaki rocznik redoktota (bo młodsze miały ciut inne wyjście na tylny wał i różnie zachowawywały się przy liftowaniu). A co d porzeby jego założenia, to wszystko zależy od kąta wyjścia tylnego wału. Dla przykładu XJty mające dłuższe tylne wały od Wranglerów zdecydowanie lepiej znoszą większe lifty bez potrzeby zakładania SYE :wink:
F150 302 V8

ODPOWIEDZ

Wróć do „Jeep”