2,8 crd 400 nm... Renegade i co dalej
Moderator: Mroczny
2,8 crd 400 nm... Renegade i co dalej
Witam,
W naszym garażu czasem widok niecodzienny występuje, czarne disco obok zielonej żaby. Ale sie nie gryzą. Nie chodzi też o wyższość jednego nad drugim bo to inne auta.
Wersja renegade 2003 ma silnik 2,8 crd po fabryczny chiptuningu brabusa....
Problematyczne jest spalanie -średnie 14,9 litra - i zgranie ze skrzynią. Silnik ciągnie tylko od 2-3 tys, wiec jak się przyciśnie inaczej niż delikatnie skrzynia robi kick-down i auto stoi na wysokich obrotach a nie jedzie.
czy odczipowanie fabrycznego silnika jest możliwe? Czy coś pomoże?
pomijam już kakofonie dzwięków jaki ten silnik wydaje gdy stoi się koło samochodu:)
W naszym garażu czasem widok niecodzienny występuje, czarne disco obok zielonej żaby. Ale sie nie gryzą. Nie chodzi też o wyższość jednego nad drugim bo to inne auta.
Wersja renegade 2003 ma silnik 2,8 crd po fabryczny chiptuningu brabusa....
Problematyczne jest spalanie -średnie 14,9 litra - i zgranie ze skrzynią. Silnik ciągnie tylko od 2-3 tys, wiec jak się przyciśnie inaczej niż delikatnie skrzynia robi kick-down i auto stoi na wysokich obrotach a nie jedzie.
czy odczipowanie fabrycznego silnika jest możliwe? Czy coś pomoże?
pomijam już kakofonie dzwięków jaki ten silnik wydaje gdy stoi się koło samochodu:)
jest LR DISCO 1996 byl Swift 1.3 powered by 500W RMS - dorastam? 

Re: 2,8 crd 400 nm... Renegade i co dalej
Można, musisz pojechać do zakładu zajmującego się chipowaniem, ale ostrzegam że tanie to to nie będzie.
Hakuna matata madafaka!
że można to wiem... tylko czy coś to zmieni...?

zasadniczo cherokee z dieslem demonem przyspieszeń i prędkości nie jest 

oooo andrzej znawca problemow wszelakich 

robok rzępoli w harapuciu
opieram się na opiniach posiadaczy takowych, potwierdzonych przez dane techniczne
http://www.motofakty.pl/testy_i_porowna ... 9&typ=7020

http://www.motofakty.pl/testy_i_porowna ... 9&typ=7020

Jest szybki i mocny. Zwłaszcza w porównaniu do disco. Ciągnie ładnie już od niskich obrotów, ale wykres momentu przypomina chyba wysoką doniczke. Zastanawiam się czy można by to jakoś ułagodzić i ugyźć to spalanie - 15l ON.
Zresztą pip mnie zdenerwował na maksa - zamknął się kiedy otwierałem brame, z kluczykami w środku i na chodzie - pięknie:) no i nie lubi kolein - nie może się zdecydować którą jechać.
Zresztą pip mnie zdenerwował na maksa - zamknął się kiedy otwierałem brame, z kluczykami w środku i na chodzie - pięknie:) no i nie lubi kolein - nie może się zdecydować którą jechać.

jeśli porównać do Disko 2,5 TD to zgoda, jest szybki
obawiam się, że ze spalaniem to niewiele zrobisz, wartość jaką podajesz niewiele przekracza dane fabryczne.....jeepy tak już mają, że lubią wypić, ich konstruktorzy mają trochę inną filozofię budowania samochodów: to ile auto spali nie odgrywa większej roli, ale nie ma się co dziwić jeśli benzyna wychodzi coś tak za 1,5 za litr
,

- lesio jeep
-
w Egipcie robia jakies nie wydumane sterowniki do 2,8 VM w wersji dla wojska
ale jeszcze w realu sie nie potkalem co do wydawanych odgosow spod maski to
przecie symfonia
przecie symfonia

czy zrezygnowałeś już z rosyjskiego gazu i ropy?
Ten wpis powstał bez wsparcia środków unijnych
Ten wpis powstał bez wsparcia środków unijnych
cóż, fajne auto do zabawy.
Co do symfonii - najbardziej lubię te cykle na biegu jałowym: pare sekun kle kle, pare sekund pyr pyr:) +piszczenie paska.
jedno ważne pytanie:
temperatura silnika nigdy nie wychodzi poza pierwszą kreskę - czyli dolna granica normy. Nigdy nie dochodzi do temperatury normalnej(środek skali), czasem lekko spada pod kreskę. Normalne to?
Co do symfonii - najbardziej lubię te cykle na biegu jałowym: pare sekun kle kle, pare sekund pyr pyr:) +piszczenie paska.
jedno ważne pytanie:
temperatura silnika nigdy nie wychodzi poza pierwszą kreskę - czyli dolna granica normy. Nigdy nie dochodzi do temperatury normalnej(środek skali), czasem lekko spada pod kreskę. Normalne to?

wystarczy mi, że obecny sterownik jest większy od mojego laptopa:/lesio jeep pisze:w Egipcie robia jakies nie wydumane sterowniki do 2,8 VM w wersji dla wojska
przecie symfonia

raczej nie, obstawiałbym termostatjuur pisze: jedno ważne pytanie: