Czy warto to zamontować- LPG
Moderator: Mroczny
Czy warto to zamontować- LPG
Panowie, pytanie jak w temacie, a przedmiotem pytania jest to:
http://moto.allegro.pl/item577988040_in ... owego.html
Czy warto za 2 200 zł + 100zł na dojazd - warto wejść w tę instalację do Jeepa XJ rocznik 90, 4,0 automat.
Czy lepiej sobie nie kombinować i zainstalować zwykła instalacje za 1 800zł ?
Mieszkam w Białymstoku, wiec muszę jeszcze doliczyć około 160km aby dojechać do Siedlec. U nas niestety ale najtaniej za sekwencję proszą 3 200zł więc różnica duuża.
Proszę o pomoc zaprawionych w boju z instalacjami LPG.
Wyczytałem już chyba wszystko co dotyczy LPG na jeep org i na tym forum, ale chodzi mi tu o konkretnie tę konfigurację i ten zakład.
http://moto.allegro.pl/item577988040_in ... owego.html
Czy warto za 2 200 zł + 100zł na dojazd - warto wejść w tę instalację do Jeepa XJ rocznik 90, 4,0 automat.
Czy lepiej sobie nie kombinować i zainstalować zwykła instalacje za 1 800zł ?
Mieszkam w Białymstoku, wiec muszę jeszcze doliczyć około 160km aby dojechać do Siedlec. U nas niestety ale najtaniej za sekwencję proszą 3 200zł więc różnica duuża.
Proszę o pomoc zaprawionych w boju z instalacjami LPG.
Wyczytałem już chyba wszystko co dotyczy LPG na jeep org i na tym forum, ale chodzi mi tu o konkretnie tę konfigurację i ten zakład.
Stefan Ostrowski
UAZ'79 - sprzedany
teraz jest JEEP Choerokee 4.0, '90r
UAZ'79 - sprzedany
Re: Czy warto to zamontować- LPG
Nie mam gazu, ale ja bym założył u gości bliżej.
W razie czego możesz do nich podjechać i operdolić, a dymać 160km przy popsutym aucie- wolałbym nie.
No ale oszczędniej jest po Twojemu. Tylko czy nerwy oszczędzisz?
W razie czego możesz do nich podjechać i operdolić, a dymać 160km przy popsutym aucie- wolałbym nie.
No ale oszczędniej jest po Twojemu. Tylko czy nerwy oszczędzisz?

zj
w XJ ponoć nieźle sprawuje się zwykła instalacja, sekwencja musi być w ZJ 5.2, no i @KonarskiS ma rację - ew. poprawki, regulacje itp zrobisz na miejscu 

Miałem dwie instalacje gazowe. Za każdym razem ja zlecałem ich montaż - były nowe.
I w jednym i w drugim przypadku, przez pierwsze 3 miesiące, jeździłem na drobne poprawki regulacyjne. Zestaw musiał się "ułożyć".
Jak to cudownie, że nie dałem się skusić niższą ceną 100km dalej. Szlag chyba by mnie trafił, jak bym musiał kilka razy dymać, na takie poprawki gwarancyjne.
4.0, to chyba bez łaski jeździ na stage II
I w jednym i w drugim przypadku, przez pierwsze 3 miesiące, jeździłem na drobne poprawki regulacyjne. Zestaw musiał się "ułożyć".
Jak to cudownie, że nie dałem się skusić niższą ceną 100km dalej. Szlag chyba by mnie trafił, jak bym musiał kilka razy dymać, na takie poprawki gwarancyjne.

4.0, to chyba bez łaski jeździ na stage II

łoś też człowiek
Dzięki za odpowiedź, chyba jednak zamontuję zwykłą instalkę II gen. ale na miejscu, macie rację z tymi regulacjami i serwisowaniem.
Stefan Ostrowski
UAZ'79 - sprzedany
UAZ'79 - sprzedany
ja też mam pytanie do wiedzących 
do cherokee 4,0 z końca '97 można założyć II generacje, czy trzeba bulić ponad 5k na sekwencje??

do cherokee 4,0 z końca '97 można założyć II generacje, czy trzeba bulić ponad 5k na sekwencje??
u kumpla w jeep grand cheroki 6l z99 była instalacja sekwencyjna jeździłem tym autem ponad 6 miesięcy...na benzynie w trasie przy 100 na godzinę mieściłem się w 12 a na gazie 18, przy napadzie na cztery i w bardzo trudnym terenie goldab dubieninki zitkajny błaskowizna Przerośl palił 40....ale na gazie potrafił nie mieć mocy a jest/był to potwór.
na koniec od gazu sypnęły się uszczelki i ich wymiana kupione po znajomości to 2500 zł
w warszawie w Fenixsie samochody z gazem traktują jako zakażenie
ZASTANÓW SIĘ ZANIM GO ZAGAZUJESZ 4l to nic nie pali...moja osobówka pali 18 i do niej nie założyłem gazu po prostu noga zrobiła mi się lżejsza i z domu wychodzę o 10 a nie o 8...
na koniec od gazu sypnęły się uszczelki i ich wymiana kupione po znajomości to 2500 zł
ZASTANÓW SIĘ ZANIM GO ZAGAZUJESZ 4l to nic nie pali...moja osobówka pali 18 i do niej nie założyłem gazu po prostu noga zrobiła mi się lżejsza i z domu wychodzę o 10 a nie o 8...
No wiesz... jak ktos ma kase to nie wstawia gazu.jjg-jarek pisze:u kumpla w jeep grand cheroki 6l z99 była instalacja sekwencyjna jeździłem tym autem ponad 6 miesięcy...na benzynie w trasie przy 100 na godzinę mieściłem się w 12 a na gazie 18, przy napadzie na cztery i w bardzo trudnym terenie goldab dubieninki zitkajny błaskowizna Przerośl palił 40....ale na gazie potrafił nie mieć mocy a jest/był to potwór.
ja wolę żeby mi palił 18l/100km gazu niz 15 benzyny... cena robi swoje.
Poza tym wszystkie auta jakie miałem były zagazowane - łącznie z fiaciekiem cc 700cm3 i bardzo byłem zadowolony że miałem gaz... kamień z serca spada jak tankijesze gaz a nie benzynę.
poza tym gdybym miał osobówkę któa pali 18 to bym ją sprzedał...
Stefan Ostrowski
UAZ'79 - sprzedany
UAZ'79 - sprzedany
to jest bardzo INNE auto alfa romeo 33 pernament 1700 16v nie jest to zwykła osobówka to wtedy gdy powstało była to wyścigówka a i teraz nie łatwo ja dogonić...gaz by ja zamordował...
ok różne są zboczenia, ja lubie terenówki, inni alfy... ostatecznie jedno i drugie to zboczenie, wszystko zależy jak to tego podchodzimy. Ja jednak gaz założę, bo chcę jeździć jak człowiek a nie oszczędzać pedał gazu.jjg-jarek pisze:to jest bardzo INNE auto alfa romeo 33 pernament 1700 16v nie jest to zwykła osobówka to wtedy gdy powstało była to wyścigówka a i teraz nie łatwo ja dogonić...gaz by ja zamordował...
Stefan Ostrowski
UAZ'79 - sprzedany
UAZ'79 - sprzedany