Czy tak działa LSD ??
Moderator: Mroczny
Czy tak działa LSD ??
Witam,
Mam do Was pytanie odnosnie tylnej blokady mostu w Jeep Grand Cherokee rocznik 97 silnik 4,0
Czy to jest normalne iż skręcając w prawo lub w lewo słychac popiskiwanie tylnego jednego koła. Dodam tylko ze to wystepuje takze przy spokojnej jezdzie.
Niestety nie jestem użytkownikiem tego samochodu. To jest pytanie mojego znajomego.
Mam do Was pytanie odnosnie tylnej blokady mostu w Jeep Grand Cherokee rocznik 97 silnik 4,0
Czy to jest normalne iż skręcając w prawo lub w lewo słychac popiskiwanie tylnego jednego koła. Dodam tylko ze to wystepuje takze przy spokojnej jezdzie.
Niestety nie jestem użytkownikiem tego samochodu. To jest pytanie mojego znajomego.
Artur B
Re: Czy tak działa LSD ??
aż tak to nie...
ale... jakie koła? jak z geometrią? jaki pip i co kolega włącza na skrzynce rozdzielczej zanim dźwięk ów wygeneruje
ale... jakie koła? jak z geometrią? jaki pip i co kolega włącza na skrzynce rozdzielczej zanim dźwięk ów wygeneruje
z geometria ok
kola 245/70/16
on stale jest napędzany na 4 koła. Popiskiwanie słychac na suchej nawierzchni przy normalnej jezdzie.
W jednym warsztacie ze problem wiskozy w reduktorze. W innym ze tak ma byc przy LSD
kola 245/70/16
on stale jest napędzany na 4 koła. Popiskiwanie słychac na suchej nawierzchni przy normalnej jezdzie.
W jednym warsztacie ze problem wiskozy w reduktorze. W innym ze tak ma byc przy LSD
Ostatnio zmieniony pn kwie 06, 2009 3:29 pm przez Arturosxp, łącznie zmieniany 1 raz.
Artur B
- Damian
-
- Kontaktowanie:
popiskiwać może łożysko, jak są duże luzy to bieżnie przy skręcie się inaczej układają i popiskują
z tego samego powodu mogą też odgłosy wydawać hamulce
trza rozbierać piastę i tam szukać problemów, a nie w dyferencjale
the lifestyle you've ordered is currently out of stock.
LR
LR
Zdecydowanie to popiskują opony nie elementy mechaniczneDamian pisze:popiskiwać może łożysko, jak są duże luzy to bieżnie przy skręcie się inaczej układają i popiskują
Artur B
zdycha wiskoza udająca międzyosiowy dyfer
czyli trzeba sie spieszyc z wymianą??
Ostatnio zmieniony pn kwie 06, 2009 3:42 pm przez Arturosxp, łącznie zmieniany 1 raz.
Artur B
Ten sam objaw miałem w RR. Okazało się, że wisko w reduktorze jest zablokowane.Arturosxp pisze:z geometria ok
kola 245/70/16
Podnieś koła i zobaczysz czy kręcą się osobno.
XJ 4.0 90'
Juz reduktor byl przez mechaniora naprawiany.
Po jego robocie to popiskiwanie jest ale delikatne
Po jego robocie to popiskiwanie jest ale delikatne
Artur B
Dokladnie. I lepiej zmienic na NP242 niz to gowno reperowac.Mroczny pisze:zdycha wiskoza udająca międzyosiowy dyfer

Grandzik 5.7 V8 Hemi Overland - One Life Live It
NIE KRADNIJ - władza nie lubi konkurencji
Spory nie spory, NP 242 robi lepiej, no i mozesz odlaczyc przod i wlaczyc kiedy ty chcesz. A sam np242 nie kosztuje kosmicznych pienidzy, widzialem kiedys (nie tak dawno) za 550pln. Przekladaka to robota prosta szybka i przyjemna.Arturosxp pisze:rozumiem ze koszt spory?
Grandzik 5.7 V8 Hemi Overland - One Life Live It
racja
i sie ma prawdziwy napęd
i sie ma prawdziwy napęd