blokada powertrax no-slip
Moderator: Mroczny
-
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
blokada powertrax no-slip
instalowalem juz kiedys takie cacko u siebie i dziala swietnie, dzisiaj mialem przyjemnosc instalowac ta sama blokadke u kumpla ten sam most dana 35c bez c-clips no i co widze? kosz jakby troche węższy, nie moge wsadzic ustrojstwa do srodka.. a co najsmieszniejsze brakuje mi jakiegos milimetra moze nie wiecej zeby wepchac wszystkie talerzyki do srodka.. i teraz pytanie czy moze to byc wina odlewu kosza? czy moze tez ktos zamontował lekko inny kosz (na przyklad ten od mostu z C-clips)? co z tym robić.. czy doszlifować elementy tak zeby wlazlo? czy szukać innego kosza? nie ma ktos kosza? 

(YJ)
-
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
no wiec akurat tez zmienialismy przelozenia i okazalo sie ze byly 3,07 a bez problemu wsadzilismy tam 4,56 bo tam wchodzi tylko koło zebate na sruby.. rozstaw pasowal, wypozycjonowalismy walek atakujacy luzy sie pokasowaly i jest wszystko ok, tak ze nie wiem...
blokade identyfikuje w zasadzie tylko typ mostu - dana 35c i C-clips
sa dwa typy blokady no-slip do tego mostu - do kosza z C-clips i do kosza bez c-clips ( to takie zapinki w ksztalcie litery c trzymajace poloski )
w tym dyfrze nie bylo c-clipsow i zastanawiam sie czy jest mozliwe ze ktos podmienil sam kosz od mostu z klipsami... czy to sie wogole da? robil ktos takie sztuki?
blokade identyfikuje w zasadzie tylko typ mostu - dana 35c i C-clips
sa dwa typy blokady no-slip do tego mostu - do kosza z C-clips i do kosza bez c-clips ( to takie zapinki w ksztalcie litery c trzymajace poloski )
w tym dyfrze nie bylo c-clipsow i zastanawiam sie czy jest mozliwe ze ktos podmienil sam kosz od mostu z klipsami... czy to sie wogole da? robil ktos takie sztuki?

(YJ)
-
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
cholera ... czyli jest to mozliwe ze tam jest inny kosz (od35c) a satelitki sa od 35 bez frezow i polosie tez sa od 35... wtedy to jest mozliwe ze kosz jest o 1 mm wezszy i blokadke szlag trafil.. trzeba dokombinowac kosz... dzieki Raffi
a moze ktos inny ma jeszcze ciekawe doswiadczenia z blokadkami
jak juz mamy taki temat to mozemy sie tu podzielic doswiadczeniami..
a moze ktos inny ma jeszcze ciekawe doswiadczenia z blokadkami

(YJ)
- Discotheque
-
Ile Cie kosztowala ta blokadka? Ja caly czas dorastam do zalozenia na tyl TrueTraca gdzie kosz jest zbedny
(349$)
Przy okazji sa jakies zamienniki glownych lozysk? Mam drugi kosz caly kompletny i moze bede go zmienial ale przy okazji chcialem wymienic lozyska. Wiem ze sa komplety naprawcze za 800zl + vat ale potrzebuje tylko dwa lozyska a nie pol samochodu. Moze ktos dobieral od czegos innego?

Przy okazji sa jakies zamienniki glownych lozysk? Mam drugi kosz caly kompletny i moze bede go zmienial ale przy okazji chcialem wymienic lozyska. Wiem ze sa komplety naprawcze za 800zl + vat ale potrzebuje tylko dwa lozyska a nie pol samochodu. Moze ktos dobieral od czegos innego?
- Discotheque
-
Fajnieraffi pisze:podaj numerki z łożysk i szalek to cos wykminimy
kiedys miałem źródło po 70 pln za szt![]()
![]()

*Kradna mi cos te katalogi oj kradna bo jakos dotrzec nie moga

-
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
Bocian:
podaj mi dokladnie jaki masz typ mostu dana 35 z clipami czy bez, wewntualnie rocznik to moze bedzie taki jak u kumpla ..
a tamten jest na wierzchu to bym Ci numerki lozysk zobaczyl..
jak bedziesz wyciagal kosz to moze sie go pozbedizesz? jakby pasowal do tej blokadki to moze kumpel go od Ciebie odkupi..
blokada no-slip kosztuje 471$ z podatkiem w USA cena moze sie jeszcz nieznacznie roznic w zaleznosci od sklepu, jak ja kupowalem jakis rok temu to byla tansza, wchodzila na rynek jakies 420$ generalnie to polecam to ustrojstwo, czasami to az sobie nie moge wyobrazic jak mozna bez tego jezdzic.. swietna rzecz, na asfalcie troche kola popiskuja jak sie doda gazu na zakrecie ale mozna sie nauczyc z tym jezdzic..
Raff: cholera tam jest kolek rozporowy czyli powinien byc dobry ten kosz... sprawdze ta blokade jeszcze czy wejdzie do mnie moze pomylili egzemplarz i dali nam lekko inną
a lozyska do tylnych kol tez sie da zakombinowac za 70 zeta?
podaj mi dokladnie jaki masz typ mostu dana 35 z clipami czy bez, wewntualnie rocznik to moze bedzie taki jak u kumpla ..
jak bedziesz wyciagal kosz to moze sie go pozbedizesz? jakby pasowal do tej blokadki to moze kumpel go od Ciebie odkupi..
blokada no-slip kosztuje 471$ z podatkiem w USA cena moze sie jeszcz nieznacznie roznic w zaleznosci od sklepu, jak ja kupowalem jakis rok temu to byla tansza, wchodzila na rynek jakies 420$ generalnie to polecam to ustrojstwo, czasami to az sobie nie moge wyobrazic jak mozna bez tego jezdzic.. swietna rzecz, na asfalcie troche kola popiskuja jak sie doda gazu na zakrecie ale mozna sie nauczyc z tym jezdzic..
Raff: cholera tam jest kolek rozporowy czyli powinien byc dobry ten kosz... sprawdze ta blokade jeszcze czy wejdzie do mnie moze pomylili egzemplarz i dali nam lekko inną

a lozyska do tylnych kol tez sie da zakombinowac za 70 zeta?

(YJ)
czyli masz dane35 bez c-klipówstarcu pisze: Raff: cholera tam jest kolek rozporowy czyli powinien byc dobry ten kosz... sprawdze ta blokade jeszcze czy wejdzie do mnie moze pomylili egzemplarz i dali nam lekko inną![]()
ale to i tak nie wiele zmienia,bo jak ci juz pisałem moga być różne wysokośći kosza bo są dwa typy ich w standarcie zależnie od przełozenia

- Discotheque
-
Mam Dane35 bez clipa rocznik 88-89. W moscie mam uszkodzony kosz - jest w nim spory luz na sworzniu. Alestarcu pisze:Bocian:

- Discotheque
-
- Discotheque
-