Jeep Commander - opony 4x4
Moderator: Mroczny
-
- jestem tu nowy...
Jeep Commander - opony 4x4
Miesiąc temu kupiłem Jeepa Commandera. Mam pytanie: czy mógłby mi ktoś poradzić w sprawie opon? Muszę kupić dwa komplety - jeden na co dzień do jazdy głównie po asfalcie i sporadycznych wypadów w teren i drugi komplet na zimę i na dłuższe wyjazdy w teren. Pierwszy komplet musi być przystosowany do szybszej jazdy po autostradzie (auto ma silnik 5.7, 340KM, v-max 210 i 7,5 do setki), a drugi do jazdy w zimie i w terenie. Rozmiar opon to 265/65R17. Z forsą nie będzie problemów, więc chcę kupić produkt renomowanego producenta.
Re: Jeep Commander - opony 4x4
chyba nie to forum ale cóż .. poczekajmy
...
**Dębica 4x4***

**Dębica 4x4***
era Hdi
BYŁ-> Samurai, Y60 ..

BYŁ-> Samurai, Y60 ..
Stomilramzes pisze:chyba nie to forum ale cóż .. poczekajmy...
**Dębica 4x4***

Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii
W lekki teren i na codzień latem zimą, wiosną i jesienią Goodyear Wrangler AT/R tylko, że problem jest z tym rozmiarem wiec sugeruje Pirelii Scorpion ATR
Na zimie Goodyear ULTRA GRIP 265/65R17 112 T . Do jazdy latem pod autostradach Goodyear Wrangler HP All Weather

Na zimie Goodyear ULTRA GRIP 265/65R17 112 T . Do jazdy latem pod autostradach Goodyear Wrangler HP All Weather
Dżip z lebiodką
GSM 501 44 66 33

GSM 501 44 66 33
Dzień DobryEskapada pisze:ble ble ble

Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii
a ty co? dzień dobry?klucz13 pisze:Dzień DobryEskapada pisze:ble ble ble![]()
jak do sklepu wchodzisz to dzieńdobry mówisz ? za koszyk i w regały lecisz
bedzie się kłaniał , żeby mu ktoś koszyk zaiwanił...

Land Rover Discovery 300tdi 96 r - zielony 

Na dłuższe wyjazdy w teren to już auto terenowe proponuję kupić..jeepcommander pisze:i na dłuższe wyjazdy w teren
'częściej patrzę się na wschód, chyba tam patrzę od zawsze...'
uuuuuuuuu, to teraz poprosimy o jakiegos ładnego focha od autora tematuTomaszRT pisze:Na dłuższe wyjazdy w teren to już auto terenowe proponuję kupić..jeepcommander pisze:i na dłuższe wyjazdy w teren

Wiesz tu nie ma co focha strzelać.. Znajomy ma Commandera, 'z forsą problemów' też nie ma.. I nigdy nie uważał Commandera za auto terenowe i nigdy dalej niż dobre zimówki pozwalały nie wjeżdżał.. Poszedł drogą prostą i sprawdzoną i do terenu zanabył i zmotał CJta..sbb pisze:uuuuuuuuu, to teraz poprosimy o jakiegos ładnego focha od autora tematu
No iiiiiiTomaszRT pisze:Wiesz tu nie ma co focha strzelać.. Znajomy ma Commandera, 'z forsą problemów' też nie ma.. I nigdy nie uważał Commandera za auto terenowe i nigdy dalej niż dobre zimówki pozwalały nie wjeżdżał.. Poszedł drogą prostą i sprawdzoną i do terenu zanabył i zmotał CJta..sbb pisze:uuuuuuuuu, to teraz poprosimy o jakiegos ładnego focha od autora tematu

No i czekamy czy autor wątku strzeli focha czy nie..

no iiiiii nie strzeli focha bo jego znajomym jest rtklucz13 pisze:No iiiiiiTomaszRT pisze:Wiesz tu nie ma co focha strzelać.. Znajomy ma Commandera, 'z forsą problemów' też nie ma.. I nigdy nie uważał Commandera za auto terenowe i nigdy dalej niż dobre zimówki pozwalały nie wjeżdżał.. Poszedł drogą prostą i sprawdzoną i do terenu zanabył i zmotał CJta..sbb pisze:uuuuuuuuu, to teraz poprosimy o jakiegos ładnego focha od autora tematu![]()
ale autor tematu sie obrazi , jak mu ktos powie , że ma terenufke

nie no commandery fajne terenoffki są .. sie naoglądał w Auto-Swiat;cie
i se zamarzył i kupił ...
tylko ze tam nic nie pisali o oponach dedykowanych do wersji 5.7 V8 .. ale generalnie celowałbym w jakieś TOyO

tylko ze tam nic nie pisali o oponach dedykowanych do wersji 5.7 V8 .. ale generalnie celowałbym w jakieś TOyO

era Hdi
BYŁ-> Samurai, Y60 ..

BYŁ-> Samurai, Y60 ..
Eeeee tam zaraz dedykowane przecież Eskapada mu wyłuszczył ale ja do subiego żadnej z nich bym nie wsadziłramzes pisze:nie no commandery fajne terenoffki są .. sie naoglądał w Auto-Swiat;ciei se zamarzył i kupił ...
![]()

przy 5.7 v8 w driftowozach stosujemy tylko i wyłącznie ToYO
...

era Hdi
BYŁ-> Samurai, Y60 ..

BYŁ-> Samurai, Y60 ..
Z opon Toyo robi się jojoramzes pisze:przy 5.7 v8 w driftowozach stosujemy tylko i wyłącznie ToYO...

klucz13 pisze:Z opon Toyo robi się jojoramzes pisze:przy 5.7 v8 w driftowozach stosujemy tylko i wyłącznie ToYO...
![]()

era Hdi
BYŁ-> Samurai, Y60 ..

BYŁ-> Samurai, Y60 ..
Ja zachęcam na lato do AT-ków z wysokim indeksem prędkości (H) - w tym rozmiarze to chyba tylko Yokohama - jako opon ogólnie w teren i do jazdy na codzień - jednak nie wyścigowej, a na zimę prawdziwe zimówki. Połączenie lata i terenu w mocnym aucie wychodzi moim zdaniem lepiej, niż zimy i terenu. Na zimę niby indeks prędkości może być niższy, ale znakomite Nokiany mają H, a mi w ostatnich latach akurat okazje do szybkiej jazdy trafiały się zimą. Sam mam AT General i się cieszę oraz zimówki Cooper i nie jest źle. Co ciekawe - moje AT mają indeks prędkości H (210km/h) choć Kyron osiąga taką prędkość jedynie w spadku swobodnym,
P.S. a ten rozmiar to jak się nie mylę nadwymiar - Jeep daje mniejsze - 245 - prawda? te będą 20mm szersze i 13mm wyższe a promieniu. 255/65r17 dostaniesz GeneraleAT2 - takie jak moje.

P.S. a ten rozmiar to jak się nie mylę nadwymiar - Jeep daje mniejsze - 245 - prawda? te będą 20mm szersze i 13mm wyższe a promieniu. 255/65r17 dostaniesz GeneraleAT2 - takie jak moje.
Była Alfa 4x4, było Pajero, są Ssangyong i Subaru
Aaaaaaa i koleś nie napisał czy zagazowany bo to też ma wpływ na dobór opon
amerykanie na LPG i CNG polecają twardsze

nie napisałeś czy czujnik prędkości po uderzeniu pioruna się nie teges , jak w w eurolotach ?alfik pisze:moje AT mają indeks prędkości H (210km/h) choć Kyron osiąga taką prędkość jedynie w spadku swobodnym,![]()

-
- jestem tu nowy...
Sorry, rozmiar opon to 245/65R17. A wie ktoś gdzie można przerobić w okolicy gdańska nawigacje i dvd w commanderze z wersji amerykańskiej na europejską?
- mazurkas007
-
Na parkingu pod kazdym wiekszym marketem przerabiają, nawet bez zgody właściciela czasemjeepcommander pisze:Sorry, rozmiar opon to 245/65R17. A wie ktoś gdzie można przerobić w okolicy gdańska nawigacje i dvd w commanderze z wersji amerykańskiej na europejską?

Jest 4x4 - rusza wyścig zbrojeń
im większa zmota - tym dalej trzeba iść po traktor
im większa zmota - tym dalej trzeba iść po traktor
Pragnę publicznie zdementować pogłoski o związkach pomiędzy Ssangyongiem i Airbusemsbb pisze:nie napisałeś czy czujnik prędkości po uderzeniu pioruna się nie teges , jak w w eurolotach ?alfik pisze:moje AT mają indeks prędkości H (210km/h) choć Kyron osiąga taką prędkość jedynie w spadku swobodnym,![]()

Była Alfa 4x4, było Pajero, są Ssangyong i Subaru
Proponuję jednak zajrzeć na forum Jeep'a, adresu nie podam, ale w google.pl będą wiedzieć o co chodzi. 

Hakuna matata madafaka!
http://www.tirerack.com/tires/Compare1. ... unFlat=Alljeepcommander pisze:Sorry, rozmiar opon to 245/65R17.?
Do wyboru