Gaśnie jak puszcza sie gaz
Moderator: Mroczny
Gaśnie jak puszcza sie gaz
Witam,podczas jazdy gdy puści się gaz i hamuje to czasami zgaśnie silnik.
Proszę o pomoc,od czego może to być.
PzdR.
Proszę o pomoc,od czego może to być.
PzdR.
Re: Gaśnie jak puszcza sie gaz
Pewnie za dużo powietrza dostaje. spróbuj zasłonić wlot powietrza do filtra (tylko częściowo, bo jak całkiem zasłonisz to też d... wyjdzie) powinno pomóc.
ma stożek na górze 

Znaczy stjuningowałeś jeepaMłotek372 pisze:ma stożek na górze

- Przemekslaw
-
- Kontaktowanie:
..podkrec srubke od wolnych obrotów bo zgaduje ze chodzi o YJ 4.2 na 33" atekach
Napisz cos wiecej albo wrzuc w podpis jakis opis swojego syfa bo tak to tylko wrózka ze szklana kula moze tu pomóc

Napisz cos wiecej albo wrzuc w podpis jakis opis swojego syfa bo tak to tylko wrózka ze szklana kula moze tu pomóc

Fajnie jest zgadywać jakim jeepem jeździ Młotek372, może ktoś ma jeszcze jakies propozycje?
ja stawiam na jeepa cherokee 4.0 z gazem i hamulcem i stozkiem na górze
aby rozwiązać problem należy (do wyboru):
1. wywalic srożek z góry
2. nie hamować
3. nie puszczać gazu
4. okleić stożek taśmą

ja stawiam na jeepa cherokee 4.0 z gazem i hamulcem i stozkiem na górze

aby rozwiązać problem należy (do wyboru):
1. wywalic srożek z góry
2. nie hamować
3. nie puszczać gazu
4. okleić stożek taśmą
Odłaczyc dolot na dole i sie przejechac,a jak to nie to szukac spadnietego przewodu podcisnienia przy kolektorze...
Cherokee XJ 4.0
ale jest na benie czy na lpg ?
Po prostu jak się silnik nagrzeje to otwiera się klapka i podaje powietrze z wlotu z przodu.
Modyfikuj tak klapke w doolocie powietrza do filtra by ci pobierało powietrze tylko z boku. Dodatkowo odłącz wąż który podaje powietrze z nad kolektora tak by powietrze trafiało zimne do filtra i po kłopocie.
Ja tak zrobiłem. Ale może ktoś ma inny pomysł i może mi podpowie jak ta moja modyfikacja wpływa na spalanie?
Modyfikuj tak klapke w doolocie powietrza do filtra by ci pobierało powietrze tylko z boku. Dodatkowo odłącz wąż który podaje powietrze z nad kolektora tak by powietrze trafiało zimne do filtra i po kłopocie.
Ja tak zrobiłem. Ale może ktoś ma inny pomysł i może mi podpowie jak ta moja modyfikacja wpływa na spalanie?
Stefan Ostrowski
UAZ'79 - sprzedany
teraz jest JEEP Choerokee 4.0, '90r
UAZ'79 - sprzedany
Spalanie pewnie wzrosło - ten "boczny" wlot ma powierzchnię mniejszą o około połowę niż głowny wlot, ten prostokątnystef pisze: i może mi podpowie jak ta moja modyfikacja wpływa na spalanie?

F150 302 V8
ok. dzięki za info, właśnie tego się obawiałem.
ale w takim razie co zrobić by pęd powietrza nie gasił auta ?
Stefan Ostrowski
UAZ'79 - sprzedany
UAZ'79 - sprzedany
stef pisze:ok. dzięki za info, właśnie tego się obawiałem.
zamontowac prawidłowo instalacje gazowa
LR_Olek pisze:stef pisze:ok. dzięki za info, właśnie tego się obawiałem.
zamontowac prawidłowo instalacje gazowa
Weź się nie wpi... jak nie masz nic do powiedzenia, bo widzę majster z ciebie od każdego auta...
Jak nie masz nic do dodania to nie denerwuj ludzi.
Stefan Ostrowski
UAZ'79 - sprzedany
UAZ'79 - sprzedany
po pierwsze to pohamuj frustracje i jej tak ekspresyjnie nie wyrazajstef pisze: Weź się nie wpi... jak nie masz nic do powiedzenia, bo widzę majster z ciebie od każdego auta...
Jak nie masz nic do dodania to nie denerwuj ludzi.
po drugie to jak instalacja gazowa jest profesionalnie zamontowana,to dziala i nie ma z nia problemow
po trzecie jak sie nie wie co sie ma zrobic i pitoli na forum,to sie jedziedo mechanika gazownika jak sie jest takim oszczednym
po czwarte melisy duzo melisy dla ciebie, albo akwarium bo swietnie koi nerwy
No muszę się zgodzić z LR Olkiem niestety - masz spapraną instalację LPG, albo poprostu źle wyregulowaną. Z tego co zauważyłem, to jest to przypadłość sporej częsci Jeepów i wynika z kompletnego dyletanctwa monterów LPG, którzy w znaczącej większości zatrzymali się na poziomie Polonezów i Ładstef pisze:No dobra, wróćmy do tematu.
Ktoś konkretnie podpowie co zrobić żeby nie zasłaniać dolotu a autko nie gasło??

F150 302 V8
Przed chwila skierowałem główny dolot powietrza do tyłu, tak by pęd wpadającego powietrza jak najmniej wpływał na skład mieszanki.Kuba M. pisze: No muszę się zgodzić z LR Olkiem niestety - masz spapraną instalację LPG, albo poprostu źle wyregulowaną. Z tego co zauważyłem, to jest to przypadłość sporej częsci Jeepów i wynika z kompletnego dyletanctwa monterów LPG, którzy w znaczącej większości zatrzymali się na poziomie Polonezów i Ład![]()
Jak jeszcze miałem LPG w XJ-cie to też przez chwilę miałem takie objawy - pomogła regulacja instalacji. A głównie z powodu wspomnianej fachowości insztalatarów LPG pozbyłem się tej instalacji ze trzy lata temu i nie mam zamiaru do niej wracać
Autko nie gaśnie, wyczuwalnie lepiej wkręca się na obroty.
Jutro pośmigam i zobaczę jak będzie wyglądało spalanie.
A co do wywalenia instalacji to nie stać mnie na jeżdżenie na benie, dlatego tez nie kupowałem też diesla, jednak dużo taniej gdy auta używa się w pracy i robi się dużo km z przyczepami.
Stefan Ostrowski
UAZ'79 - sprzedany
UAZ'79 - sprzedany
swiece kopułka inne
czysta przepustnica
dobry gaziarz
no

czysta przepustnica
dobry gaziarz
no

mykelo
krakuff
you're nobody til somebody kills you
krakuff
you're nobody til somebody kills you
no jak diabely pisza to wnajsamprzod sprawdzic u mnie pomoglo a mialem podobne objawymykelo pisze:swiece kopułka inne

Jeep ZJ 5.2 V8 + Kumho
Jednak znalazłem u siebie rozwiązanie problemu - w moim XJ nie miałem małego kawałka plastiku który przysłaniał wlot powietrza tak by podczas jazdy pęd powietrza nie powodował nadmiernego nadciśnienia przez wdmuchiwanie powietrza od strony grila. Tak więc nie trzeba bezpośrednio przysłaniać samego wloty tylko osłonić go od strony chłodnicy.
Aha świece, kopułka itp. wymienione jeszcze przed montażem gazu.
Aha świece, kopułka itp. wymienione jeszcze przed montażem gazu.
Stefan Ostrowski
UAZ'79 - sprzedany
UAZ'79 - sprzedany