promień skrętu
Moderator: Mroczny
-
- jestem tu nowy...
promień skrętu
witam.czy orientuje się ktoś z szanownych forumowiczów jaki jest promień skrętu samochodu jeep grand cherokee WJ 2002r.dzięki za wszelkie odpowiedzi.oczywiście korzystałem z funkcji ''szukaj''ale bez powodzenia.
Re: promień skrętu
mmllooddyy72 pisze:witam.czy orientuje się ktoś z szanownych forumowiczów jaki jest promień skrętu samochodu jeep grand cherokee WJ 2002r.dzięki za wszelkie odpowiedzi.oczywiście korzystałem z funkcji ''szukaj''ale bez powodzenia.
zanim odpowiem,to do czego ma sluzyc tobie taka informacja?
-
- jestem tu nowy...
szukam auta 4x4.Na manewr wjazdu,wyjadu do mojego garażu a potem nawrotu nie mam zbyt wiele miejsca więc chciałbym aby to auto było w miarę zwrotne.dlatego pytam o promień skrętu w tym aucie ponieważ mi się b.podoba i przymierzam się do jego kupna.
ojejku, najwyzej na 5 razy bedziesz sie wmanewrowywalmmllooddyy72 pisze:szukam auta 4x4.Na manewr wjazdu,wyjadu do mojego garażu a potem nawrotu nie mam zbyt wiele miejsca więc chciałbym aby to auto było w miarę zwrotne.dlatego pytam o promień skrętu w tym aucie ponieważ mi się b.podoba i przymierzam się do jego kupna.

-
- jestem tu nowy...
wielkie dzięki za rzeczową odpowiedż.czy ktoś jeszcze ma jakieś informacje w tym temacie?
mmllooddyy72 pisze:wielkie dzięki za rzeczową odpowiedż.czy ktoś jeszcze ma jakieś informacje w tym temacie?
wiesz co...
zmien garaz na taki co wjazd bedziesz mial na wprost

no nie liczyłbym bardzo na jakieś odpowiedzi ...
może na onecie ktoś podpowie ?
może na onecie ktoś podpowie ?
Diffland .pl
Diffland Classic Car .pl
i wiele innych )
Diffland Classic Car .pl
i wiele innych )
-
- jestem tu nowy...
Takie forum to jednak super fajna rzecz-masz jakieś pytanie,zadajesz je a osoby posiadające wiedzę w nurtującym cię temacie udzielają ci wyczerpującej odpowiedzi.Tak to chyba normalnie funkcjonuje pod warunkiem że trafia się na kogoś kto chce pomóc.....Jeszcze raz dzięki za wszystkie rady.
@mmllooddyy72 wiesz, że jakoś nie wpadłem, żeby w jakimkolwiek samochodzie jaki do tej pory miałem mierzyć promień skrętu, jeżeli jest to dla Ciebie takie ważne do poguglaj sobie trochę i ściągnij manuala, gdzie będą zawarte interesujące Cię dane - na Pewnym forum są nawet linki do manuali), Jaki promień skrętu ma mój ZJ nie wiem, zresztą jakbym zmierzył to nie będzie miarodajne, bo zmiana opon wymusiła konieczność regulacji ograniczników skrętu, tak by opony nie ocierały o wahacze, co obniżyło z kolei zdolności manewrowe.....
Mam nadzieję, że ten brak odpowiedzi będzie jednak satysfakcjonujący.....
Mam nadzieję, że ten brak odpowiedzi będzie jednak satysfakcjonujący.....
-
- jestem tu nowy...
andrzej:).nie chodziło mi o to by ktoś mierzył fizycznie promień skrętu w swoim aucie.myślałem że może ktoś dysponuje danymi katalogowymi.ale i tak dzięki.
mmllooddyy72 pisze:Takie forum to jednak super fajna rzecz-masz jakieś pytanie,zadajesz je a osoby posiadające wiedzę w nurtującym cię temacie udzielają ci wyczerpującej odpowiedzi.Tak to chyba normalnie funkcjonuje pod warunkiem że trafia się na kogoś kto chce pomóc.....Jeszcze raz dzięki za wszystkie rady.
to na złe forum wszedłeś

co ci mam napisać? 8 m?
cieszys sie? powiedz cieszysz sie?
czy juz poplakales sie ze szczescia?

mmllooddyy72 pisze:andrzej:).nie chodziło mi o to by ktoś mierzył fizycznie promień skrętu w swoim aucie.myślałem że może ktoś dysponuje danymi katalogowymi.ale i tak dzięki.
co za tym
danymi auta dysponuje najblizszy twojemu miejscu zamiszkania diler lub serwis jeep chrysler, proste nie?
jeszcze cos?
napierdziec w oponki?
szybki umyc?

Może napisać jaki promień skrętu ma DyskotekaLR_Olek pisze:jeszcze cos?
napierdziec w oponki?
szybki umyc?

-
- jestem tu nowy...
LR-olek-wyluzuj-pierdnij sobie jak czujesz taką potrzebę i zejdż z tego tematu bo jesteś bezproduktywny.
Prawie trafiłeś ma 9 m skrętuLR_Olek pisze:[
co ci mam napisać? 8 m?

Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii
mmllooddyy72 pisze:LR-olek-wyluzuj-pierdnij sobie jak czujesz taką potrzebę i zejdż z tego tematu bo jesteś bezproduktywny.
przeciez ci napisalem 8 metrów, pomyliłem sie o metr, bo 9 wiec czego jeszcze oczekujesz?
głupie pytanie głupa odpowiedź, już to ktości napisał

Już wiem, może jednak Suzuki - jest małe to pewnie i zwrotniejsze niż peep 

-
- jestem tu nowy...
cały problem w tym że podobają mi się tylko te większe.w związku z tym potrzebuję duże i skrętne.
Masz już podane te swoje metry to po cholerę się strzępiszmmllooddyy72 pisze:cały problem w tym że podobają mi się tylko te większe.w związku z tym potrzebuję duże i skrętne.

Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii
mmllooddyy72 pisze:cały problem w tym że podobają mi się tylko te większe.w związku z tym potrzebuję duże i skrętne.
kup wiekszy garaz

Mercedes W124
duże auto z małym promieniem 

Quidquid latine dictum sit, altum videtur
Cokolwiek powiesz po łacinie, brzmi mądrze
patrol longlbl78 pisze:Mercedes W124duże auto z małym promieniem

UAZ
duże auta więc nie powinien narzekać

Jimny 

ja się krótkim przed bramą na 1 raz nie składam a longiem to już w ogólebigos pisze: patrol long![]()

ale UZA

Quidquid latine dictum sit, altum videtur