Lift ZJ
Moderator: Mroczny
Lift ZJ
Witam, wszystkich.
Założyłem Skyjackery Nitro 7000 olejowe, z tego co słyszłem można na nich podwyższyc go do 3". Pytanie moje, do ilu można podwyższyc Jeepa bez większych kosztów, tylko gumy nad sprężyny?????
Założyłem Skyjackery Nitro 7000 olejowe, z tego co słyszłem można na nich podwyższyc go do 3". Pytanie moje, do ilu można podwyższyc Jeepa bez większych kosztów, tylko gumy nad sprężyny?????
Cinek-007 Jeep ZJ 95r 2,5TD Loredo
Re: Lift ZJ
Podkładki można stosowac do 2", max 2,5".
50/65 mm dystans pod stare wyje...chane sprężynysuchorz pisze:Podkładki można stosowac do 2", max 2,5".

No zajebiście będzie się prowadziło takie auto a jaka bezpieczna będzie na szosie taka 200 konna zmota

Dżip z lebiodką
GSM 501 44 66 33

GSM 501 44 66 33
zważywszy na kształt i długość oraz zastosowane materiały wahaczy przednich odradzam jakikolwiek lift na tychże

Pierdół nie opowiadaj.Eskapada pisze:50/65 mm dystans pod stare wyje...chane sprężynysuchorz pisze:Podkładki można stosowac do 2", max 2,5".
![]()
No zajebiście będzie się prowadziło takie auto a jaka bezpieczna będzie na szosie taka 200 konna zmota
Rajdy to dziwne forum, bo w dziale Jeep najwięcej piszą ludzie nie mający Jeepa.

Jeśli uważasz, że koniecznie trzeba zaposiadać ZJ żeby mieć o nim blade pojęcie to jesteś w mylnym błędzie.
Można naprawiać, serwisować, tuningować takie auta, jeździć autami klientów, jeździć autami kolegów. A przede wszystkim można mieć inne zdanie na ten sam temat. Ja nie chciałbym jeździć ZJ czy WJ z żadnymi dystansami. Powiem więcej gdybym sobie zanabył ZJ czy WJ to pierwsze co bym zrobił to wyje... seryjny zawias bo jazd na nim przyprawia mnie o mdłości.
Można naprawiać, serwisować, tuningować takie auta, jeździć autami klientów, jeździć autami kolegów. A przede wszystkim można mieć inne zdanie na ten sam temat. Ja nie chciałbym jeździć ZJ czy WJ z żadnymi dystansami. Powiem więcej gdybym sobie zanabył ZJ czy WJ to pierwsze co bym zrobił to wyje... seryjny zawias bo jazd na nim przyprawia mnie o mdłości.
Dżip z lebiodką
GSM 501 44 66 33

GSM 501 44 66 33
Ja zajmuje się tylko Jeepami i chyba tez coś o tym wiem.
Większośc firm w USA sprzedających lifty do Jeepa, przy zestawie 2" daje podkładki, więc pewnie wszyscy mylą się.
Jazda Jeepe daje dużo przyjemności i komfortu, jakiego nie maja inne auta.
cinek-007 jak chcesz poczytać coś sensownego o Jeepach to zmień forum na www.jeep.org.pl
Większośc firm w USA sprzedających lifty do Jeepa, przy zestawie 2" daje podkładki, więc pewnie wszyscy mylą się.

Jazda Jeepe daje dużo przyjemności i komfortu, jakiego nie maja inne auta.
cinek-007 jak chcesz poczytać coś sensownego o Jeepach to zmień forum na www.jeep.org.pl
zdecydowanie dobra radasuchorz pisze:cinek-007 jak chcesz poczytać coś sensownego o Jeepach to zmień forum na http://www.jeep.org.pl

Masa ludzi śmiga na podkładkach 2" i nikt nie marudzi. Twardym trza być nie mientkim

Podkladki tak, ale to zawsze przejsciowy temat jest w wiekszosci 

Grandzik 5.7 V8 Hemi Overland - One Life Live It
NIE KRADNIJ - władza nie lubi konkurencji
NIE KRADNIJ - władza nie lubi konkurencji
Jak to mówią: "apetyt rośnie w miarę jedzenia"Adamek pisze:Podkladki tak, ale to zawsze przejsciowy temat jest w wiekszosci
Ja jestem zdania, że trzeba się zastanowić, co komu potrzebne.
Jeśli używamy samochodu codziennie, nie chcemy go mocno motać a tylko lekko podnieść, żeby mu wrzucić 31' i w lekkim terenie sobie poszaleć to moim zdaniem podkładki są git.
Generalnie do 2 - 2.5" można zapomnieć o większych problemach.
Natomiast jeśli ktoś się uprze i będzie z ZJ'ta robił potwora (a zdarzają się takie co mają po 5-6" liftu) no to koszty rosną lawinowo, bo sprawa nie kończy się tylko na sprężynach i amorach.
Można jeszcze dać stockowe sprężyny przednie na tył (co podniesie ZJ'ta o 2.5-3") a na przód zamówić pod ten wymiar z Pospringu.
Podkładki poza swoją prostotą mają jeszcze dwa duże plusy. Są tanie i w każdej chwili możemy powrócić do stanu wyjściowego.
suchorz parę liftów w swoim życiu zrobił i 2-2,5" na podkładkach mozna koszty niewielkie
potem to już od 2-5k zł
ale o tym aby na tył wrzucić sprężyny przednie to nie słyszałem.
potem to już od 2-5k zł
ale o tym aby na tył wrzucić sprężyny przednie to nie słyszałem.
był Muscel , Uaz
jest jeszcze ZJ 4,0 i MATIZ 5,2
Witam i pozdrawiam. Ja mam pytanie trochę z innej beczki ale że również ZJa pozwolilem sobie je zadać tutaj , chodzi mi o to czy to prawda że ZJ z silnikiem 4.0 ma z przodu most dana 30 a z tylu dana 35 natomiast ten sam ZJ z silnikiem 5.2 ma z przodu dana 35 a z tylu dana 44 czy to prawda czy ktoś mnie wkręca?
Ludzie o wiele częściej waliliby się młotkiem w palec,
gdyby ból występował dopiero po roku
No tak troche Cię wkręca. Z przodu była zawsze D30, z tyłu do roku 95 zawsze D35, po tym roku D35 lub D44a niezaleznie od silnika4x4rd pisze:Witam i pozdrawiam. Ja mam pytanie trochę z innej beczki ale że również ZJa pozwolilem sobie je zadać tutaj , chodzi mi o to czy to prawda że ZJ z silnikiem 4.0 ma z przodu most dana 30 a z tylu dana 35 natomiast ten sam ZJ z silnikiem 5.2 ma z przodu dana 35 a z tylu dana 44 czy to prawda czy ktoś mnie wkręca?
F150 302 V8
Dzięki za odpowiedz i w związku z tym jeszcze dwa pytania po pierwsze czy zmiana ta dotyczyla tylko granda czy cherokego też? i czy zmiana dotyczyla calego rocznika 95 czy szukać od 96?
Szukja od 96 roku. Zmiana dotyczyła tylko ZJ-ta. Tylko nie wiem, czy jest o co się szarpać, bo ta D44a wcale nie jest dużo mocniejsza od D35. To nie jest to samo co D44 

F150 302 V8
To teraz zgupialem więc naczym polega różnica pomiędzy dana 44 a dana 44?
Ano taka, że w Zj-tach była nie Dana 44, a Dana 44a z aluminiową obudową mechanizmu różnicowego. Osłabiło to konstrukcję, a całość jest trudno tuningowalna z powodu nikłej dostępności blokad i innych części4x4rd pisze:To teraz zgupialem więc naczym polega różnica pomiędzy dana 44 a dana 44?
F150 302 V8
Dzięki teraz mnie oświecileś.
ale ZJ po liftingu czyli od 96 mają reduktory lepsze w teren...
...cinek-007 pisze:Witam, wszystkich.
Cinek-007 Jeep ZJ 95r 2,5TD Loredo
nie
@cinek-007 pierwsze słyszę o takich amortyzatorach, są 7016, 7023, 7025 i 7058....na podkładkach nie próbowałbym więcej niż 2 - 2,5" wyżej mogą być kłopoty, lift na podkładkach sprawi, że będziesz mógł założyć większe opony, ale praca zawieszenia (wykrzyże) pozostaną bez zmian...ogólnie lift na podkładkach jest raczej rzeźbą choć faktycznie, dużo firm sprzedaje takie lifty 2".....
To ja wam zapodam o takiego linka moze sie wam przyda co prawda język zapomniany bo juz w szkołach nie ucza ale ..... obrazki są spoko i nawet slabo mądry zkuma o co chodzi
http://www.jeep.avtograd.ru/Grand_Chero ... /index.htm
http://www.jeep.avtograd.ru/Grand_Chero ... /index.htm
LAND ROVER DISCOVERY 200 alias "POKRAK"
LAND ROVER DISCOVERY 300 alias "ROBUR"
LAND ROVER DISCOVERY 300 alias "ROBUR"
Rough country wypuścił kit do ZJ z liftem 3,5" http://www.roughcountry.com/jeep_zj_3.html
z transportem do Polski wychodzi około 1800 zł. Jak ktos ma zjechaną zawieche tzn amory wahacze itd i chce podnieść auto to warte zastanowienia
z transportem do Polski wychodzi około 1800 zł. Jak ktos ma zjechaną zawieche tzn amory wahacze itd i chce podnieść auto to warte zastanowienia
był Muscel , Uaz