JEEP 4.0 HO PADL NA TRASIE
Moderator: Mroczny
JEEP 4.0 HO PADL NA TRASIE
WITAM WSZYSTKICH : kupiem jeepa cherokee 4.0 HO z 91r i po przejechaniu 180km auto stanelo . obawiam sie ze to moze byc zwiazane z pompa paliwa . jak to sprawdzic? (do domu mam jeszcze spory kawalek) od czego mam zaczac? poprzedni wlasciciel mowil ze auto dlugo stalo , na jezdzie testowej bylo wszystko ok , puzniej zatankowalem auto pod korek i ruszylem w strone domu . reszta to to tak ja opisalem .
patrol 3,3 TD lift 3"
INSA TURBO 32/10,5/16
INSA TURBO 32/10,5/16
- Misiek Cypr
-
Re: JEEP 4.0 HO PADL NA TRASIE
Troche malo danych.
1 Iskara jest?
2 Paliwo jest? Jak jest to ile? Pol, full czy rezerwa?
3 Slychac pompe?
4 Prad jest?
Jak odpowiesz, to zaczniemy porady. To nie diesel, ze zawsze jedzie. On dosc szybko daje znac, ze mu jest zle, ale dzieki temu mozna go uratowac tanim kosztem.
1 Iskara jest?
2 Paliwo jest? Jak jest to ile? Pol, full czy rezerwa?
3 Slychac pompe?
4 Prad jest?
Jak odpowiesz, to zaczniemy porady. To nie diesel, ze zawsze jedzie. On dosc szybko daje znac, ze mu jest zle, ale dzieki temu mozna go uratowac tanim kosztem.
Obecnie park maszyn nie zawiera 4x4
513549044
513549044
paliwo prawie full , iskra jest , pompa bylo ja slychac ale chodil tylko na wolnych i falowal obrotami tak do 2500 i prawie gasl i to sam bez dodawania gazu. filtr paliwa wymienilem ale niebylo zadnej poprawy , swiece przeczyscilem , palec i kopulke tez. pochodzil tak ok 15 mon bez zadnej poprawy puzniej go zgasilem i jiz nieodpalil . objaw byl jak gdyby cos z paliwem tak lapal jak gdyby na 1 na 2 cylindry i tyle. co to takiego kluczykowanie ? moze ono cos pokazac?
patrol 3,3 TD lift 3"
INSA TURBO 32/10,5/16
INSA TURBO 32/10,5/16
- Misiek Cypr
-
Kluczykowanie:
Przekrecasz kluczyk on/off/on/off/on/off/on i czekasz. On wypluwa bledy, ale to trwa kilkadziesiat sekund. Nie wiem czym tak stary XJ mruga... Moj wyswietla na elektronicznym liczniku przebiegu. Pierwszy odczyt pokazuje po kilku sekundach dopiero.
Potem kolejne, w odstepach kilkusekundowych
On znaczy wlaczasz zaplon, off znaczy cofasz o jedna pozycje stacyjke. Ostatnia pozycja to on i tak zostawiasz. Nie wiem czy w XJ jest 2, 3 czy cztery razy on/off
Te objawy wskazuja raczej na slaba iskre - swiece, kopulka kable, w takiej kolejnosci bym wymienial.
Przekrecasz kluczyk on/off/on/off/on/off/on i czekasz. On wypluwa bledy, ale to trwa kilkadziesiat sekund. Nie wiem czym tak stary XJ mruga... Moj wyswietla na elektronicznym liczniku przebiegu. Pierwszy odczyt pokazuje po kilku sekundach dopiero.
Potem kolejne, w odstepach kilkusekundowych
On znaczy wlaczasz zaplon, off znaczy cofasz o jedna pozycje stacyjke. Ostatnia pozycja to on i tak zostawiasz. Nie wiem czy w XJ jest 2, 3 czy cztery razy on/off

Te objawy wskazuja raczej na slaba iskre - swiece, kopulka kable, w takiej kolejnosci bym wymienial.
Obecnie park maszyn nie zawiera 4x4
513549044
513549044
pokonalem temat .okazalo sie ze przewod ten w zbiorniku od pompy paliwa byl uszkodzony i poma mieszala paliwo tylko w zbiorniku a do instalacji (na wtryski) nic nieszlo. POZDRAWIAM I DZIEKI ZA WSPARCIE :D
patrol 3,3 TD lift 3"
INSA TURBO 32/10,5/16
INSA TURBO 32/10,5/16
przy jeepie jeszcze nie raz Ci się wsparcie przyda0567 pisze:pokonalem temat .okazalo sie ze przewod ten w zbiorniku od pompy paliwa byl uszkodzony i poma mieszala paliwo tylko w zbiorniku a do instalacji (na wtryski) nic nieszlo. POZDRAWIAM I DZIEKI ZA WSPARCIE

jak byś sam nie miał kiedyś jeepa Igi 

miałemwasior-xj pisze:jak byś sam nie miał kiedyś jeepa Igi

91 to akurat rocznik przejściowy. Renix nie mruga, Mopar już tak.Misiek Cypr pisze:... Nie wiem czym tak stary XJ mruga...
XJ4.0... nastała era 4.2Donkey 
Jeśli coś się nie daje naprawić, znaczy, że nie było zepsute.

Jeśli coś się nie daje naprawić, znaczy, że nie było zepsute.
- kulkagsx1200
Igi.Jeep to ze ty miales akurat szrota nie oznacza ze jip jest zly
jezdze jeepami od 5lat , pierwszy byl xj z 90r ktorego sam se przywiozlem z niemcowni . przez dwa i pol roku nie robilem nic , sprzedalem i do tej pory jezdzi u kolegi . nastepny jest YJ 4.0 z 91r. w automacie ktorego juz prawie 3 lata katuje i zyje i ma sie dobrze i moze raz jedna awarie mialem niewielka i w dodatku z mojej winy
. dlatego tez jako dupowoza zanabylem se granda z 4.0 i tez juz od pol roku zrobilem prawie 10kkm i jakos zero usterek .
ale moze ja jeepniety jestem i nie widze ze mi sie jipy psuja
i powiem ci ze jakos lubie inne auta i nie mam nic przeciwko nim ale jezdzic chce jipem bo naprawde daje mi przyjemnosc z jazdy i wali mnie czy robi lepiej czy gorzej . zawsze gdzie chcialem wjechalem i zawsze wrucilem jakos . poprostu
jestem jeepniety na maxa 

jezdze jeepami od 5lat , pierwszy byl xj z 90r ktorego sam se przywiozlem z niemcowni . przez dwa i pol roku nie robilem nic , sprzedalem i do tej pory jezdzi u kolegi . nastepny jest YJ 4.0 z 91r. w automacie ktorego juz prawie 3 lata katuje i zyje i ma sie dobrze i moze raz jedna awarie mialem niewielka i w dodatku z mojej winy

ale moze ja jeepniety jestem i nie widze ze mi sie jipy psuja

i powiem ci ze jakos lubie inne auta i nie mam nic przeciwko nim ale jezdzic chce jipem bo naprawde daje mi przyjemnosc z jazdy i wali mnie czy robi lepiej czy gorzej . zawsze gdzie chcialem wjechalem i zawsze wrucilem jakos . poprostu

jeepniety 
Dodge challenger sxt , hummer h3
Bmw r100gs gejos

Dodge challenger sxt , hummer h3
Bmw r100gs gejos

Tak mi przykrooooo...Ja tam sprzedałem bo mnie wkurzył ten amerykański polones 

KASZTANIARZ- SENIOR
BUDUJEMY PROTOTYPY
tel 798215618 /GG2385761/
blaszczyk4x4.pl
BUDUJEMY PROTOTYPY
tel 798215618 /GG2385761/
blaszczyk4x4.pl
kulkagsx1200 pisze:Igi.Jeep to ze ty miales akurat szrota nie oznacza ze jip jest zly![]()
zły nie jest, tylko wsparcie potrzebne