problem z xj 2,5td
Moderator: Mroczny
problem z xj 2,5td
W czasie jazdy zapaliła mi sie kontrolka przekreślony kluczyk. Zgasiłem silnik i chciałem odpalić ponownie. Kontrolka zaświeciła się zgasła i zaświeciła sie znowu. wszystkie wskazniki tzn ładowanie i temperatura są w pozycji jak przy wyłączonym silniku. Co tu jest grane... Prośba o pomoc
Re: problem z xj 2,5td
Jaki rok XJ
i co pokazuje kluczykowanie 

99r przekręce kluczyk zgaśnie kontrolka z przekreślonym kluczykiem i za chwile pojawia się spowrotem. Wskażniki od paliwa i od ładowania akumulatora nie podnoszą sie a jak odpale to po chwili gaśnie. zrobiło się tak w czasie jazdy
- lesio jeep
-
to hamerykanska elektonikaswider232 pisze:99r przekręce kluczyk zgaśnie kontrolka z przekreślonym kluczykiem i za chwile pojawia się spowrotem. Wskażniki od paliwa i od ładowania akumulatora nie podnoszą sie a jak odpale to po chwili gaśnie. zrobiło się tak w czasie jazdy

posprawdzaj czy nic ci sie nie odpielo a potem rozepnij akumulator na 5 min i powinno byc dobrze mozesz tesz popsikac jakims srodkiem po wtyczkach
czy zrezygnowałeś już z rosyjskiego gazu i ropy?
Ten wpis powstał bez wsparcia środków unijnych
mi nie chodzi o przekręcenie kluczyka , tylko o kluczykowanie które pokarze błędy.swider232 pisze:99r przekręce kluczyk zgaśnie kontrolka z przekreślonym kluczykiem i za chwile pojawia się spowrotem. Wskażniki od paliwa i od ładowania akumulatora nie podnoszą sie a jak odpale to po chwili gaśnie. zrobiło się tak w czasie jazdy
- lesio jeep
-
kluczykowac w dizlu z VM to raczej nic nie da
to nie tem komputer

czy zrezygnowałeś już z rosyjskiego gazu i ropy?