CO SIE PSUJE WE WRANGLU
Moderator: Mroczny
CO SIE PSUJE WE WRANGLU
Chciałbym aby wszyscy posiadacze Wranglerow wszelkiej masci zebrali sie i opowiedzieli tu o problemach jakie napotkali w czasie eksploatacji swoich maszyn. Nie chodzi mi tu jednak o usterki ktore byly wynikiem szalenczej jazdy w terenie ale normalnej eksploatacji drogowej. Przyda sie to wszystkim tym ktorzy moze chcieliby dolaczyc do grona szczesliwcow posiadajacych wrangle jak i dla tych ktorzy wlasnie kupili wrangla i chcieliby wiedziec co ich czeka 

- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
Mi w nowym TJu czasem skacze wskaźnik ciśnienia oleju na maxa ale to ppodobno coś z "kabelkiem" bo jak się odpali na nowo to jest OK, poza tym miałem problem z kontrolką "Check engine" co było spowodowane uszkodzonym katalizatorem - ale to fabryczny defekt (zmienili i też jezd OK). Na razie tyle.
co do awaryjności JEEPa to uważam że chodzi o zabawę a nie o katowanie sprzętu. Mimo wszystko to auto kultowe co nie? =)
co do awaryjności JEEPa to uważam że chodzi o zabawę a nie o katowanie sprzętu. Mimo wszystko to auto kultowe co nie? =)

- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
zaś bedzie że bagno, ale co mi tam...siedzieliśmy kiedyś przy browarze ze starymi wronglerowcami i dyskusja zeszła na temat wybuchów, pytam sie o silniki-wybuchają,osie-wybuchają,skrzynie-wybuchają,elektryka-wybucha,blacha-gnije, głupio mi sie zrobiło,myśle dam chłopakom szanse i pytam to może aby radio sie nie psuje?psuje sie...no to rzutem na taśme pytam czy może aby przednia szyba sie nie psuje?pęka...wymiękłem 

i upiłem się ze szczęścia, że tylko gorsze od Wranglerów są RRczesław&jarząbek pisze:zaś bedzie że bagno, ale co mi tam...siedzieliśmy kiedyś przy browarze ze starymi wronglerowcami i dyskusja zeszła na temat wybuchów, pytam sie o silniki-wybuchają,osie-wybuchają,skrzynie-wybuchają,elektryka-wybucha,blacha-gnije, głupio mi sie zrobiło,myśle dam chłopakom szanse i pytam to może aby radio sie nie psuje?psuje sie...no to rzutem na taśme pytam czy może aby przednia szyba sie nie psuje?pęka...wymiękłem

TOYOTA&GAZ , to tak w sam raz.
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:

1) Jeepa trzeba znać!

2) Poza tym trzeba umieć samemu go zdiagnozować, obserwować objawy słowem znać na co dzień jego stan techniczny, a nie popier... aż coś się rozp... a potem na sznureczku do ASO i dziwić się fakturą...

3) Jeep Wrangl ma naprawdę prostą konstrukcję. Często prostszą i bardziej przejrzystą niż Gaz i UAZ i wiele rzeczy można samemu przy nim zrobić.
4) ASO nie jest dla rozsądnego Jeepera miejscem napraw, lecz miejscem pomocy doraźnej, lub diagnozy, lub pozyskiwania informacji, lub źródłem tych częśći na które nie ma zamienników a są potrzebne NATYCHMIAST!
Te uwagi jednakże tak naprawdę dotyczą znakomitej większości samochodów...
pzdr
globo
Toyota Hilux 2,5 D4D King Cab & Yamaha XT660Z Tenere
globo
Toyota Hilux 2,5 D4D King Cab & Yamaha XT660Z Tenere
wiem ze temat zdechl rok temu
ale nic konkretnego zaden jeepowiec nie napisal co jeepy sie nie psuja
?
nie wierze "znam takich co krzyczeli ze prasowany ryż sie nie psuje a tera obydwa sa wywieszone na gieldzie
6
interesuje sie tym jeepem bo mnie strasznie gazika bylego przypomina
i moze bym se zakupil
wiec pytanko
5
ile remoncik 4,0l wynosi ?
ile za skrzynie, reduktor
reszta tania juz jest chyba ?

ale nic konkretnego zaden jeepowiec nie napisal co jeepy sie nie psuja

interesuje sie tym jeepem bo mnie strasznie gazika bylego przypomina

i moze bym se zakupil
wiec pytanko

ile remoncik 4,0l wynosi ?
ile za skrzynie, reduktor
reszta tania juz jest chyba ?
GAZ69>Terrano3.0>3xVitara>SAMURAI>TOY LJ70>JEEP TJ,XJ,WJ>2xJIMNY>2xGVII2,7+TJ
-
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
we wranglach YJ 2,5 psuja sie namiętnie skrzynie (synchronizatory, łożyska oporowe czy jakos tak)ogolnie we wranglach sa problemy z kontrolkami co chwila jakas skacze itp ale moze to wina wieku i stykow, dwa razy spotkalem sie z rozwaleniem tylnego mostu dana 35 a to dlatego ze albo byly luzy w lozyskui ktos nie zauwazyl tylko jezdzil a drugi przypadek najprawdopodobniej po remoncie mostu ktos za mocno skrecil lozyska i sie przegrzaly, rozsypaly a waleczki powpadaly w trybiki i bum bum pare zabkow poszlo, w moim 4,2 robilem remont silnika bo panewka sie wyklepała i byly przedmuchy do silnika bo dwa tłoki sie lekko zdeformowaly przy pierscieniu i puszczały spaliny do środka ale to normalna usterka, moglo sie zdarzyc w kazdym samochodzie. Generalnie to dobre samochody, lubie swoja bestyjke, zeby jeszcze czesci byly w Polsce w takich cenach jak są w stanach to nikt by pewnie na te auta nie narzekał tylko kupował np sprzęgło kompletne za 500 złotych a nie za 1800 w Polsce... i tak jest ze wszystkim, w Polsce jest ponad 3 razy drozej
gdyby nie to byloby pieknie..
gdyby nie to byloby pieknie..
(YJ)
na te pytanie to ciezko odpowiedzec. jak masz szciescie to mozesz caly rok jezdzic i sie nic nie sepsuje a potem lezysz 4 tygodnie pod autem bo sie jedne za drugim psuje. mam cj to wiem o czym godom.
micha
micha
CJ7 1979 360cui(5,9L) T176 Skrzynia DANA300 4,10 Deferencjaly 33x12,5x15 Opony
Do rodziny BMW 320i
Do rodziny BMW 320i