Grand Cherokee 4,7 QD 2000r Mycie silnika
Moderator: Mroczny
- Alberciczek
Grand Cherokee 4,7 QD 2000r Mycie silnika
Witam. Powiedzcie mi w jaki sposób myjecie silniki po jeździe w terenie ( jak silnik jest zachlapany i brudny ) ? Można stosować te płyny do mycia silnika i lać po nim wodą czy lepiej szmatką powycierać co się da - najbardziej boję się o elektronikę, której w tym silniku jest cała masa. Ale z kolei z tego co zauważyłem, to wszystkie wtyczki są pozabezpieczane gumowymi uszczelkami. Ale czy to dobry argument by się nie bać, że autko potem nie zapali albo coś nie będzie działać?
Dżip Blank Szyroki 4,7 QD chyba zielony był....Jak był nowy...
Re: Grand Cherokee 4,7 QD 2000r Mycie silnika
Środek do mycia a potem myjka z mocno rozproszonym strumieniem żeby nie było wielkiego nacisku i dość krótko polewać.
Najlepiej w słoneczne dni żeby mogło szybko odparować i zostawiam otwartą maskę na jakiś czas.
Nie powinno się nic dziać. Byleś ciśnieniem nie wepchał wody we wtyczki i złączki.
Ja tak przynajmniej robiłem w kilku benzyniakach i nic się nie działo.
Najlepiej w słoneczne dni żeby mogło szybko odparować i zostawiam otwartą maskę na jakiś czas.
Nie powinno się nic dziać. Byleś ciśnieniem nie wepchał wody we wtyczki i złączki.
Ja tak przynajmniej robiłem w kilku benzyniakach i nic się nie działo.
Zdrapek i poharatka
-
- jestem tu nowy...
ja swojego Peepa 2.5td 97r na zimny silnik karcher z chemią i jest gitara nic niepowinno się stac w dieslu
- Alberciczek
O diesla też bym się nie bał, bo tam za bardzo nie ma co zalać
Ale u mnie pod maską jest cała kupa elektroniki. NO ale podobno daje się myś ten silnik i nic się nie dzieje, tak więc muszę poczekać aż będzie fajna pogoda. No i czas oczywiście

Ale u mnie pod maską jest cała kupa elektroniki. NO ale podobno daje się myś ten silnik i nic się nie dzieje, tak więc muszę poczekać aż będzie fajna pogoda. No i czas oczywiście

Dżip Blank Szyroki 4,7 QD chyba zielony był....Jak był nowy...
wszystko co może się popsuć poprzez jakiś kontakt z wodą np kopułka itp zasłaniasz folią