Skradziony katalizator
Moderator: Mroczny
Skradziony katalizator
Dzisiaj rano czekał na mnie dosyć szczególny prezent świąteczny (a właściwie jego brak)...
Odpaliłem auto i okazało się że chodzi głośno jak na wolnym wydechu... Puściłem kilka przecinków i zajrzałem pod auto i zobaczyłem dwa kawałki wydechu a pomiędzy nimi ok 80 cm pustki...... Jak już przestałem kląć zadzwoniłem na policję i zgłosiłem kradzież...
A teraz na temat:
Brakuje mi części jak na zdjęciu w tej aukcji: http://allegro.pl/jeep-liberty-cherokee ... 70902.html ....
Pytanie brzmi następująco - czym będzie skutkowało zastąpienie owej części rurą/strumienicą czy czymś podobnym przynajmniej chwilowo? Zgubne skutki dla atmosfery w tym momencie pomijam bo docelowo mam zamiar kupić części i doprowadzić do stanu poprzedniego..
Odpaliłem auto i okazało się że chodzi głośno jak na wolnym wydechu... Puściłem kilka przecinków i zajrzałem pod auto i zobaczyłem dwa kawałki wydechu a pomiędzy nimi ok 80 cm pustki...... Jak już przestałem kląć zadzwoniłem na policję i zgłosiłem kradzież...
A teraz na temat:
Brakuje mi części jak na zdjęciu w tej aukcji: http://allegro.pl/jeep-liberty-cherokee ... 70902.html ....
Pytanie brzmi następująco - czym będzie skutkowało zastąpienie owej części rurą/strumienicą czy czymś podobnym przynajmniej chwilowo? Zgubne skutki dla atmosfery w tym momencie pomijam bo docelowo mam zamiar kupić części i doprowadzić do stanu poprzedniego..
Ostatnio zmieniony czw gru 22, 2011 9:14 pm przez Plush, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam
Plush
GG: 12108
Vitara '91 1,6B Fedima 31/10.5/15
Plush
Re: Skradziony katalizator
Takie same oczy miałem dzisiaj rano jak auto odpaliłem :/
Pozdrawiam
Plush
Plush
na uj komuś katalizator ze starego sztrucla? 

- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
normalka.
u mnie na dzielni wszystkie nowe busy kiedyś opierdolili w nocy.
bo pod busa łatwo wleźć.
blacharzom też kiedyś wszystkie wozy na placu z katalityków ojebali.
przyczyna?
za przeciętny, dieslowski katalityk w skupie płacą koło trzech stówek.
i jebie ich, że okradziony musi wydac kilka tysi.
u mnie na dzielni wszystkie nowe busy kiedyś opierdolili w nocy.
bo pod busa łatwo wleźć.
blacharzom też kiedyś wszystkie wozy na placu z katalityków ojebali.
przyczyna?
za przeciętny, dieslowski katalityk w skupie płacą koło trzech stówek.
i jebie ich, że okradziony musi wydac kilka tysi.
#noichuj
ale jak karwa to złomiarze?
przecież to trzeba prąd, szlifierkę...
ja pierddole
przecież to trzeba prąd, szlifierkę...
ja pierddole
Pytanie podstawowe czy można w tym miejscu wstawić rurkę żeby nie dać znowu zarobić tym sku.wysynom?
Niestety garażu nie ma i nie zapowiada się żeby był :/
Pozdrawiam
Plush
Plush
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
ano jumacze-złomiarze.
są grucha akumulatorowe szlifierki już.
i różne inne faje wynalzaki.
nawet sprzęd z górnej pólki się zwróci po opierdoleniu jednego parkingu.
są grucha akumulatorowe szlifierki już.
i różne inne faje wynalzaki.
nawet sprzęd z górnej pólki się zwróci po opierdoleniu jednego parkingu.
#noichuj
o ja jebe..
dramat jakiś.
przecież to hałas, iskry i wogóle...gdzie jest ochrona? dzika miejskiego goni czy co?
w sumie u nas jest spokojnie z rok temu zajebali tylko forda gt, s600, carrere i cayenne
włóż rurkę i ciesz się jazdą
dramat jakiś.
przecież to hałas, iskry i wogóle...gdzie jest ochrona? dzika miejskiego goni czy co?
w sumie u nas jest spokojnie z rok temu zajebali tylko forda gt, s600, carrere i cayenne

włóż rurkę i ciesz się jazdą
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
jakie iskry?
jaki hałas?
kupujesz multirobota z wurtha za 1200, do tego zestaw tarczek do metalu, w pakiecie masz trzy aku wkrętarkę i latarkę i sobie po cichutku oscylacyjnie go nocami amortyzujesz. ciuchy robocze i leżankę na kółkach z wygodnym zagłówkiem też mozesz sobie kupić.
i jeszcze vat odliczyć.

jaki hałas?
kupujesz multirobota z wurtha za 1200, do tego zestaw tarczek do metalu, w pakiecie masz trzy aku wkrętarkę i latarkę i sobie po cichutku oscylacyjnie go nocami amortyzujesz. ciuchy robocze i leżankę na kółkach z wygodnym zagłówkiem też mozesz sobie kupić.
i jeszcze vat odliczyć.

#noichuj
Normalka.
U nas chlopaki jednego takiego zlapali.
U siebie mial diaxa z rozrusznika i tarczki, oprocz tego brzeszczoty i pily w bagazniku.
Konkretnie mu ryj obili.Zabrali dokumenty i sprawe zglosili na policje przy okazji tuningujac odrobine samochod jegomoscia.
Wiecej incydentow nie zanotowano.
Mi natomiast kiedys jak pojechalem naprawic wydech to goscie bez moje wiedzy wycieli i wstawili jakas strumienice. Ale cos mi smierdzialo, bo dziwnie chodzil i kazalem wjechac na kanal. Niechcieli wpuscic,ze niby inne auta i tego to sie dupnalem na glebe i malo zawalu nie dostalem. Zlodzieje jeb**ne
Kazalem montowac w trymigi moj stary, ktory wyniesli z zaplacza, kase oddali bez szemrania i za nowy tlumik tez nie wzieli. Ale odpowiednie sluzby powiadomione.
Katalizatory w skupie po kilka stow chodza jak orginaly. Wieeelki biznes. Miejscoe hieny wycinaja na potego i montuja jakies strumienice i tak sa do przodu.
U nas chlopaki jednego takiego zlapali.
U siebie mial diaxa z rozrusznika i tarczki, oprocz tego brzeszczoty i pily w bagazniku.
Konkretnie mu ryj obili.Zabrali dokumenty i sprawe zglosili na policje przy okazji tuningujac odrobine samochod jegomoscia.
Wiecej incydentow nie zanotowano.

Mi natomiast kiedys jak pojechalem naprawic wydech to goscie bez moje wiedzy wycieli i wstawili jakas strumienice. Ale cos mi smierdzialo, bo dziwnie chodzil i kazalem wjechac na kanal. Niechcieli wpuscic,ze niby inne auta i tego to sie dupnalem na glebe i malo zawalu nie dostalem. Zlodzieje jeb**ne

Kazalem montowac w trymigi moj stary, ktory wyniesli z zaplacza, kase oddali bez szemrania i za nowy tlumik tez nie wzieli. Ale odpowiednie sluzby powiadomione.
Katalizatory w skupie po kilka stow chodza jak orginaly. Wieeelki biznes. Miejscoe hieny wycinaja na potego i montuja jakies strumienice i tak sa do przodu.

y61 long `99 +2`TrailMaster +SuperWinch +ARB przod + inne swiatelka,przelaczniki,bagazniki...
eee...to ja się zatrzymałem na szlifierce z iskrami 
jak się cieszę, że na śląsku mam tylko występy gościnne

na razie, tam też dotrą

Mówię co myślę, robię co mówię, już nie jem co lubię.
"nullo retentus impedimento"
"nullo retentus impedimento"
Idź na Krupówki, to se jeszcze ciepły katal zamówisz...gruszkin pisze:eee...to ja się zatrzymałem na szlifierce z iskrami

Wujek Dobra Rada 

proszzz..cięlysy76 pisze:Idź na Krupówki, to se jeszcze ciepły katal zamówisz...gruszkin pisze:eee...to ja się zatrzymałem na szlifierce z iskrami
tu nawet świeżych oscypków kupić nie można

U nas tez kradna katalizatory...jednego jumacza dorwali jak w nocy pod busem siedzial z takim nozykiem jak do ciecia rur miedzianych...czyli cicho i bez pradu
wierze w UFO i zielone ludziki...
http://www.bandzior4x4.pl
http://www.bandzior4x4.pl
I co, to bezglosnie i bez iskier przetnie rure w czasie nawet tych kilku minut? Czego to Panie nie wymysla...czesław&jarząbek pisze:jakie iskry?
jaki hałas?
kupujesz multirobota z wurtha za 1200, do tego zestaw tarczek do metalu
Miejsce na Twoją reklamę.
Wywaliłem kata i dałem w jego miejsce tłumik taki okrągły.
Nic się nie dzieje. Nawet po wywaleniu 2 sondy nic się nie świeci.
Tyle że ja mam 4.0.
Nic się nie dzieje. Nawet po wywaleniu 2 sondy nic się nie świeci.
Tyle że ja mam 4.0.
Zdrapek i poharatka
- tkocy20
możesz wstawić bez problemu. Stary katalizator i tak nie działa więc nie za czym płakać. Jeśli wstawisz rurę to z uturbionym silnikiem nawet nie zauważysz znaczącej różnicy. dla zachowania jakiegoś oporu wydechu możesz wstawić strumienicę. Każdy wydechmen zrobi Ci z tym porządek bez żadnego problemu.Plush pisze:Pytanie podstawowe czy można w tym miejscu wstawić rurkę żeby nie dać znowu zarobić tym sku.wysynom?
kradzież z tej samej beczki która dotknęła mnie: złomiarze amatorzy wycięli mi okablowanie maszyny. Wartość 56 żyłowych przewodów miedzianych w cenie złomu to około 600 złotych. Naprawa instalacji 12 tysięcy netto.

z wiekiem rośnie ilość osób mogących jedynie pocałować mnie w ....
To nie są zwykli złomiarze a całe wyspecjalizowane grupy działające w całym kraju. 99% tych katalozatorów jedzie pózniej do niemiec gdzie jest odzyskiwana chyba platyna z wnętrza. Krakow ostatnio zatrzymał taką grupę - kilka tirów katalizatorów wywieźli. W samym krakowie straty sięgnęły miliona złotych.
tel. 509700949
https://www.escape4x4.pl/
https://www.escape4x4.pl/
- adas bombowiec
Platynę się z tego odzyskuje. Jak tam u siebie katalityka dobrowolnie zastąpiłem rurą marki Britpart za 15 funta, mogą se złomiarze i cała noc pod syfem leżeć.
Katalityk z trzysety '95 poszedł za 90 funta na skupie
Katalityk z trzysety '95 poszedł za 90 funta na skupie

- bilans
- Kontaktowanie:
wrangler yj 4.0 .......toyota LC J12,Ranger, Pajero 2,5
http://www.firmabilans.pl/
http://www.firmabilans.pl/
Masakra po prostu...
Rura już wstawiona - będę jeździł i obserwował zachowanie...
Rura już wstawiona - będę jeździł i obserwował zachowanie...
Pozdrawiam
Plush
Plush
u nas też jumaja wuje zasrane.
takim czyms sie wydech piłuje, zajmuje około 2 minut żeby rure przerżnąć:
http://www.sklep.mezar.pl/p,402,1885,be ... owych.html
takim czyms sie wydech piłuje, zajmuje około 2 minut żeby rure przerżnąć:
http://www.sklep.mezar.pl/p,402,1885,be ... owych.html
Ford- Family of fine cars.
2x V8 2xV6
Expedition, Explorer, Bronco II, F150
2x V8 2xV6
Expedition, Explorer, Bronco II, F150
jak zapaliłeś bez kata i czeka nie wywaliło to możesz czymś załataćPlush pisze:Pytanie podstawowe czy można w tym miejscu wstawić rurkę żeby nie dać znowu zarobić tym sku.wysynom?
jakiś miesiąc może nawet dwa mojemu koledze też z granda wycieli kata
co to sią dzieje w tym mieście
y61 tb42 króciak jest
gu4 3.0 króciak jest
gu4 3.0 króciak jest