Tylny most XJ strzela!!!
Moderator: Mroczny
-
- Kontaktowanie:
Tylny most XJ strzela!!!
Coś niedobrego sie dzieje w tylnym moscie mojego XJ bo przy zakretach a szczególnie przy ruszaniu coś strasznie strzela. Co to może być??
WWW.FCSERWIS.PL ELEKTRONIKA SAMOCHODOWA, USUWANIE FAP DPF EGR, IMMOBILIZERY
WWW.AUTOSKUP.WROC.PL
WWW.AUTOSKUP.WROC.PL
-
-
- Kontaktowanie:
Chodzi o to ze jak jedzie sie prosto to nic nie strzela tylko na zakretach. To raczej napewno LSD ale czy to normalne?
WWW.AUTOSKUP.WROC.PL
WWW.AUTOSKUP.WROC.PL
jak najbardziej normalne 
LSD albo dziala poprawnie - raczej malo realne - musialbys byc nielada farciarzem!!
albo
strzela na zakretach - czyli jest sp...one i nalezy je zdemontowac dla swietego spokoju!!
ja na szczescie LSD nie posiadam, ale z wlasnego podworka wiem ze jak nawet ktos je ma to i tak nie trybi ...

LSD albo dziala poprawnie - raczej malo realne - musialbys byc nielada farciarzem!!
albo
strzela na zakretach - czyli jest sp...one i nalezy je zdemontowac dla swietego spokoju!!

ja na szczescie LSD nie posiadam, ale z wlasnego podworka wiem ze jak nawet ktos je ma to i tak nie trybi ...

"G" -> G-UNIT - producentka adrenaliny...
LC J200 V8 '11 -> dupowozik...
-
-
- Discotheque
-
Memory, find, Siara... i wszystko jasne...
http://www.rajdy4x4.pl/forum/viewtopic. ... lsd#176048
http://www.rajdy4x4.pl/forum/viewtopic. ... lsd#151879
http://www.rajdy4x4.pl/forum/viewtopic. ... lsd#176048
http://www.rajdy4x4.pl/forum/viewtopic. ... lsd#151879
-
- Kontaktowanie:
A jak jest z wymontowaniem LSD?? TRudno to zrobic ja most rozbierałem ale nie od Jeepa.
WWW.AUTOSKUP.WROC.PL
WWW.AUTOSKUP.WROC.PL
- Discotheque
-
Nic nie wyjmuj. Zmien olej na jakis z gornej polki i to wszystko. I to jak najszybciej.
Bede z uporem maniaka polecal Castrola SAF-XJ. Nie jeden wlasciciel strzelajacego mostu pozbyl sie tego klopotu wymieniajac na ten olej.
Wymien, zapomnij, nie grzeb bez powodu.
Polaz po sieci, zobacz przekroje mechanizmu roznicowego z LSD i wszystko bedzie wiadome.
Bede z uporem maniaka polecal Castrola SAF-XJ. Nie jeden wlasciciel strzelajacego mostu pozbyl sie tego klopotu wymieniajac na ten olej.
Polaz po sieci, zobacz przekroje mechanizmu roznicowego z LSD i wszystko bedzie wiadome.
-
-
Bocian pisze:Nic nie wyjmuj. Zmien olej na jakis z gornej polki i to wszystko. I to jak najszybciej.

dobrze gada

-
-
- Kontaktowanie:
Jutro wezme podniose i pokrece kolem jak nie bedzie zadnych oporow itp to znaczy ze to LSD i wtedy zaczne od oleju. A olej ojciec dal do wymiany jakims mechanika co robia przy polonezach i nalali jakiegos japonskiego oleju i mysleli ze sa fajni. 

WWW.AUTOSKUP.WROC.PL
WWW.AUTOSKUP.WROC.PL
zgadzam sie z kolega bocianem!!
ale nadal nie zmienia to faktu - ze jak LSD jest kompletnie zdupczone to zadne oleje nie pomoga i najlepiej to je wymotac z auta i spox
Co do oleju "mostowego" to jakim zalewacie syfy bez LSD
przyszedl czas na wymiane u mienia i zakupy trzeba poczynic

ale nadal nie zmienia to faktu - ze jak LSD jest kompletnie zdupczone to zadne oleje nie pomoga i najlepiej to je wymotac z auta i spox

Co do oleju "mostowego" to jakim zalewacie syfy bez LSD

przyszedl czas na wymiane u mienia i zakupy trzeba poczynic

"G" -> G-UNIT - producentka adrenaliny...
-
- Kontaktowanie:
Bo to przy jezdzie prosto jest cichutko tylko na zakretach szczegolnie przy malej predkosci.
WWW.AUTOSKUP.WROC.PL
WWW.AUTOSKUP.WROC.PL
-
- Kontaktowanie:
a mi niewazne w ktora strone wiec raczej LSD
WWW.AUTOSKUP.WROC.PL
WWW.AUTOSKUP.WROC.PL
-
- Kontaktowanie:
Mam opakowanie od oleju ktory jest wlany do mostu teraz wyprodukowany wielkiej brytani zgodny z dextron II co wam jeszcze podac zebyscie mi powiedzieli czy jest dobry?? A wchodzi jeszcze opcja zapieczonego tloczka hamulcowego bo jeden hamulec tylny nie dziala wiec moze byc ze szczeki tra i tak strzela bo przy ruszaniu na wprost tez tak strzela.
WWW.AUTOSKUP.WROC.PL
WWW.AUTOSKUP.WROC.PL
- Discotheque
-
tiger pisze:Mam opakowanie od oleju ktory jest wlany do mostu teraz wyprodukowany wielkiej brytani zgodny z dextron II co wam jeszcze podac zebyscie mi powiedzieli czy jest dobry?? A wchodzi jeszcze opcja zapieczonego tloczka hamulcowego bo jeden hamulec tylny nie dziala wiec moze byc ze szczeki tra i tak strzela bo przy ruszaniu na wprost tez tak strzela.
ze cooo???

ubij tych skubancow

Zgodny z Dextron II? Zlej to jak najszybciej z mostu migiem, otworz dekiel ladnie wyczysc i wlej Castrola poki jeszcze mozesz jezdzic.
Przeciez to wystarczy powiazac z soba fakt zmiany oleju i wystapienia tych problemow.
To az tak niewarygodne ze brzmi jak prowokacja

Kurna to moze do rozdzielczej wlali hipolu? a do skrzyni borygo?

-
Ej ale skąd wiecie, że on ma w moście LSD ? Handlujecie tymi olejami, że każecie mu je zmieniać ?
Ostatnio zmieniony ndz paź 17, 2004 8:46 pm przez boris.blank, łącznie zmieniany 1 raz.
- miastek
-
- Kontaktowanie:
tiger pisze:Mam opakowanie od oleju ktory jest wlany do mostu teraz wyprodukowany wielkiej brytani zgodny z dextron II

Kto ci to robil
I nie wspomnial calkiem przypadkiem ze ma taki most na zbyciu

http://www.4x4.szczecin.pl/
Vitara->Samurai->GR->GRII
Vitara->Samurai->GR->GRII
- Discotheque
-
"Kazemy" zmienic bo jezeli panowie od polonezow wlali cud olej zgodny z Dextron II do mostu to chwila wybuchu sie zbliza i zabili most a wlasciwie skrocili jego zywot.boris.blank pisze:Ej ale skąd wiecie, że on ma w moście LSD ? Handlujecie tymi olejami, że każecie mu je zmieniać ?
Do mechanizmow "tarczkowych" jest potrzebny olej zachowujacy swoje parametry w wyzszej temperaturze.
Np. zwykly olej przekladniowy klasy 75W80 przy temp. 100stopni zachowuje lepkosc kinematyczna rzedu 8.8 a olej 75W140 lepkosc 25

Dlatego dodaje sie uszlachetniacz np. mopara ktory zmienia lepkosc gornej granicy lub wlewa np. olej syntetyczny 75W140.
Piszczenie opon na asfalcie lub stuki z mostu podczas skrecania to pierwsza oznaka ze czas zmienic-sprawdzic olej. Nie dotyczy to sytuacji kiedy ktos depcze mocno na gaz podczas tej czynnosci.
A najczestsza tego przyczyna to zacieranie sie tarczek co powoduje gwaltowny wzrost temperatury co z kolei powoduje mocniejsze zacieranie sie tarczek co powoduje... w koncu skrajnie pokruszenie sie i popekanie tarczek.