XJ z 2WD na 4WD

MJ, CJ, YJ, TJ, XJ, KJ, KK, WJ, ZJ, XK, WK, WH, JK, JL, JT

Moderator: Mroczny

bIp

XJ z 2WD na 4WD

Post autor: bIp » czw lut 09, 2012 10:36 pm

Od dłuższego czasu mam chęć na youngtimera pickupa. Z racji charakteru samochodu temat trudny, bo samochody takie pracują raczej do końca życia, więc na rynku sama padlina. Czasami trafia się comanche 2wd w znośnym stanie. Pytanie do koneserów warsztatowych marki. Czy taka rzeźba jest wogóle wykonalna? Ile nerwów i kasy taki przeszczep pożre? Z góry dziękuję za treściwe opinie.

Awatar użytkownika
Wojtek_W

Re: XJ z 2WD na 4WD

Post autor: Wojtek_W » pt lut 10, 2012 3:16 pm

Tak sie troche wtrace...

Youngtimera sie nie mota. Doprowadza do stany idealnego, fabrycznego i jedzi.
y61 long `99 +2`TrailMaster +SuperWinch +ARB przod + inne swiatelka,przelaczniki,bagazniki...

Awatar użytkownika
bzibziak

Post autor: bzibziak » pt lut 10, 2012 3:58 pm

Prawie w temacie :) Czy komancze są na ramie? Bo tu http://www.andysautosport.com/accessori ... anche.html wygląda jakby miał coś takiego, a może konstrukcja jak w peloponezie truck'u?
Facet bez gaci zyskuje lub traci.

bIp

Post autor: bIp » pt lut 10, 2012 5:18 pm

Wojtek_W pisze:Tak sie troche wtrace...

Youngtimera sie nie mota. Doprowadza do stany idealnego, fabrycznego i jedzi.
Domotanie tego, co można kupić do wersji nieosiągalnej nie jest chyba zbrodnią??? Tym bardziej, że póki co nie interesuje mnie wózek do wpatrywania się w niego, rejestrowanie na żółte blachy i wpis do rejestru zabytków. Chcę samochód, który sprawi mi frajdę z okazjonalnego użytkowania w stanie conajmniej dobrym. Kompleksowa renowacja jeśli już to za 10-15 lat, jak się z nim zżyję i będę zmuszony go unieśmiertelnić. Kosztem nerki :roll:

Awatar użytkownika
Qbartx

Post autor: Qbartx » pt lut 10, 2012 7:42 pm

Dac sie da, jest troche kombinacji ale w pelni wykonalne. Nerwow nic, kasy sporo :)21
Xj renix 4.0 pickup 2door,springi tyl, besterlocker, 35"
ZJ 4.0 up3.5" 31x10.5 mt

ODPOWIEDZ

Wróć do „Jeep”