kąt mostu
Moderator: Mroczny
kąt mostu
Witam wszystkich znających sie na wszystkim którzy chętnie udzielą mi pomocy. Ostatnia podniosłem tył cherokee xj uakies 5" i trochę wał i cały dyfer dziwnie sie układa. Za bardzo pochylony w dół. Coś z tym zrobic czy dopóki sie nie rozkraczy bedzie dobrze?
Re: kąt mostu
foty dawaj 

Przy takim lifcie potrzebne przerobienie tylnego wału i zmiana kąta główki mostu. Jak tego nie zrobisz to będziesz urywał wał, rozwalisz reduktor, skrzywisz wałek reduktora. Przerobiłem temat. Tu jest teoria na temat http://www.jeep.avtograd.ru/shafts/theory.htm
Cherokes 4.0 ,Nissan Terrano II 2.4 12V, Toyota Land Cruiser 100 V8.
łoo masakra 5'' troszeczkę w ujj go dziabnąłeś
to teraz panie tak
1. długie wahacze
2. przedłużyć wał
3. obniżyć skrzynię
ale daj jakieś foto bo jestem ciekawy jak ten twój pomnik wygląda

to teraz panie tak
1. długie wahacze
2. przedłużyć wał
3. obniżyć skrzynię
ale daj jakieś foto bo jestem ciekawy jak ten twój pomnik wygląda

Obniżenie skrzyni na krótką metę, potem most się stawia i urywa wał, krzywi wałek, rozwala obudowę reduktora. 

Dzieki za pomoc cos bede musiał dzialac bo most troche buczy. Wysłał bym fotki ale wy profesjonalisci zaraz pocisniecie szydere ze drutuje a pomnik niema stac pod blokiem tylko w lesie zapier.... a tam czy drut to nie widac byle do przodu i jak najmniejszym kosztem. Pozdrawiam
Taaa....swider232 pisze:pomnik niema stac pod blokiem tylko w lesie zapier.... a tam czy drut to nie widac byle do przodu i jak najmniejszym kosztem. Pozdrawiam

Ta Adamo skoro twierdzisz ze nieda sie wystrzelic auta 5" za pare stowek troche chęci i czesci niewiele gorszych niz te ze sklepu a przy tym 3 razy tanszych, to ide o litra ze swojej taczki sam nie zmotałes

Podnieść się da...ale nie będzie to dobrze robiło w terenie 

- resory
- dłuższe wieszaki
- obniżyć skrzynię/reduktor
- SYE
- dłuższe wieszaki
- SYE
Jak zrobisz SYE nie trzeba obniżać skrzyniSygma pisze:- resory
- dłuższe wieszaki
- SYE

a gdzieś napisałem, że trzeba zrobić i jedno i drugie ?
jeżeli komuś nie odpowiada koncepcja opuszczania belki reduktora robi SYE
jeżeli komuś nie odpowiada koncepcja opuszczania belki reduktora robi SYE
kurna ludziska co wy z tym obniżaniem skrzyni i reduktora ,tego sie nie rusza bo po 1 pogarszacie kąt przedniego wału ,po2 obniżacie punkt auta który łapie w terenie ,a wystarczy skorygować ustawienie kątowe wałka ataku przekręcając most obojętnie przedni czy tylny choć na przednim mniej bo się kąt skrętu pogarsza
WJ 2004 special edition 4,0 QD,Lift +6"+przeł 3,91
Klub KAJMAN
Klub KAJMAN
- Wowos
-
- Kontaktowanie:
Nie wiem, ja się nie znam, ale wg mnie nawet jeśli obrócisz most o jakiś tam kąt, to i tak na drugim końcu wału kąt nadal będzie fchui wielki przy takim 6cio calowym lifcie 

y60 autobus, czerwony.
Wowos do puki nie skorygowałem kątu przy mostach padały mi krzyżaki teraz od roku spokój
Klub KAJMAN
Klub KAJMAN
coto to SYE?
przystawka do reduktora na wyjściu tylnego wałka ale trzeba inny wał ,bo zmieniasz kompensacjetomek 79 pisze:coto to SYE?
Klub KAJMAN
Klub KAJMAN
INNY ZNACZY JAKI?
tylny most z kompensacją na moście bo saye mocuje flanszę na reduktorze na sztywno ,często zakładamy w tedy na tył wał z podwójnym krzyżakiem od strony reduktoratomek 79 pisze:INNY ZNACZY JAKI?
Klub KAJMAN
Klub KAJMAN
Chciałes chyba powiedzieć tylny wał, z kompensacją na wale.stopiw pisze:tylny most z kompensacją na moście bo saye mocuje flanszę na reduktorze na sztywnotomek 79 pisze:INNY ZNACZY JAKI?
Jest - Nissan Terrano II 2.4
Był - Jeep Grand Cherokee ZJ 4.0, Opel Frontera 2.0
Był - Jeep Grand Cherokee ZJ 4.0, Opel Frontera 2.0
DOKŁADNIE KOLEGOArni VFR pisze:Chciałes chyba powiedzieć tylny wał, z kompensacją na wale.stopiw pisze:tylny most z kompensacją na moście bo saye mocuje flanszę na reduktorze na sztywnotomek 79 pisze:INNY ZNACZY JAKI?
Klub KAJMAN
Klub KAJMAN
FZJ80
senkiu 

- kulkagsx1200
a kliny miedzy most a resor kolega dal?
jak nie to mam dwa kliny na zbyciu
powinny wydac
mam rowniez zestaw do przerobienia wyjscia reduktora na wal z podwojnym kardanem , taka tansza alternatywa SYE
zakladasz przerobiony wal przedni na tyl i masz spokoj
jak nie to mam dwa kliny na zbyciu

powinny wydac

mam rowniez zestaw do przerobienia wyjscia reduktora na wal z podwojnym kardanem , taka tansza alternatywa SYE
zakladasz przerobiony wal przedni na tyl i masz spokoj

jeepniety 
Dodge challenger sxt , hummer h3
Bmw r100gs gejos

Dodge challenger sxt , hummer h3
Bmw r100gs gejos