Grand 4.7 WJ.
Moderator: Mroczny
Grand 4.7 WJ.
Kulegi, pchac sie w ten silnik czy padaka, bo cos nie ma zbyt dobrych opini jak tak czytam na necie. Rok 2000-2005.
Grandzik 5.7 V8 Hemi Overland - One Life Live It
NIE KRADNIJ - władza nie lubi konkurencji
Re: Grand 4.7 WJ.
eee... dlaczego ma złe opinie ?
Silnik jest dobry. Dodatkowo do tego silnika jest mocna skrzynia 45RFE w której można odblokować 5 bieg
Silnik jest dobry. Dodatkowo do tego silnika jest mocna skrzynia 45RFE w której można odblokować 5 bieg
Wiesz, moze trafilem na zle opinie, ale tych dobrych nie znalazlem. Opowiedz mnie o tym silniku jak masz wiedze. Ale samo stwierdzenie, ze jest tak dobry jak 6R 4.0 wystarczy - o ile tak jest 

Ostatnio zmieniony czw sty 24, 2013 10:19 pm przez Adamek, łącznie zmieniany 1 raz.
Adamek pisze:Kulegi, pchac sie w ten silnik czy padaka, bo cos nie ma zbyt dobrych opini jak tak czytam na necie. Rok 2000-2005.
przechodzisz na druga strone mocyyyy

silnik gicior tak gadaja

Ja tam jeepy zawsze lubilem, tyle ze Disco a Cherokee to jednak przepasc i wole Disco. Grand jest wiekszy, wygodniejszy i mysle, ze moge sie pokusic.
Jak tam te 4.7 maja reduktory. Bo bym chcial taki jak w cherokiem.

Adamek pisze:Ja tam jeepy zawsze lubilem, tyle ze Disco a Cherokee to jednak przepasc i wole Disco. Grand jest wiekszy, wygodniejszy i mysle, ze moge sie pokusic.
niema takich

Ciężko porównać te silniki....Adamek pisze:Wiesz, moze trafilem na zle opinie, ale tych dobrych nie znalazlem. Opowiedz mnie o tym silniku jak masz wiedze. Ale samo stwierdzenie, ze jest tak dobry jak 6R 4.0 wystarczy - o ile tak jest
na pewno da się to fajnie zagazować.. byle instalka była 4 generacji i dobrze założona (i dobrana).
Do tego trzeba lać dobry olej.. a nie tanie badziewie.
W zasadzie to tyle. Silnik jest mocny, ładnie brzmi i nie ma jakiś wad technicznych.
Nie chce go gazowac. A reduktory jak sie sprawuja i jakie tam sa w nich ?
sątomek 79 pisze: niema takich
i ja takiego sprowadziłem sobie z USA
miał reduktor 242HD i właśnie ten silnik. Takie zestawienie było dawane do wersji LAREDO

W bogatych wersjach już NV247.
ale chcesz do zabawy w terenie czy jako SUV ?Adamek pisze:Nie chce go gazowac. A reduktory jak sie sprawuja i jakie tam sa w nich ?
tu masz trochę opisów
http://jeepnieci.pl/wj_uklady.html
O taki by mi pasowal. Widze ze tez sa jakies quadra co to maja stale 4x4.
Sygma pisze:sątomek 79 pisze: niema takich
i ja takiego sprowadziłem sobie z USA
miał reduktor 242HD i właśnie ten silnik. Takie zestawienie było dawane do wersji LAREDO
W bogatych wersjach już NV247.
tak sa ale to biale kruki ,ma dzipa dwa lata szukac

No to i to, w lagier tez go czasami bym zabieral.Sygma pisze:ale chcesz do zabawy w terenie czy jako SUV ?Adamek pisze:Nie chce go gazowac. A reduktory jak sie sprawuja i jakie tam sa w nich ?
tu masz trochę opisów
http://jeepnieci.pl/wj_uklady.html

Można całego z USA sprowadzić..tomek 79 pisze: tak sa ale to biale kruki ,ma dzipa dwa lata szukac
ale można i sam reduktor, choć te są w cenie.
No to szukaj wersji bogatej z QDAdamek pisze:No to i to, w lagier tez go czasami bym zabieral.
System daje radę do max 32" opon... powyżej, trochę może głupieć.
Raymund pisze:W uk znajdzie w rok
Napewno nie bede szukal w uk. Jak juz to usa, no chyba ze zostane w uk, to bedzie znow disco.
wszystko sie takie łatwe wydaje,jak sie pisze,a jak przyjdzie co do czego to palec w dupie
zmiany reduktorow,mechanicy,swapy zmoty jasne wszystko dlatego by miec 242,mozna ale po co
kup sobie ładne 4.7 dzwignij 2" zaloz ateki i smigaj,inne rozwiazanie to nieporozumienie

zmiany reduktorow,mechanicy,swapy zmoty jasne wszystko dlatego by miec 242,mozna ale po co

kup sobie ładne 4.7 dzwignij 2" zaloz ateki i smigaj,inne rozwiazanie to nieporozumienie

Nie, nie. Zadne tam same reduktory, calego i tyle, w usa i kanadzie jest ich w brud i nie ma problemu ze znalezieniem.
O a jak jestesmy przy lifcie to zna ktos takie cudo jak Rough Country, dobre to czy kupa ? Jesli chodzi o oponki to wlasnie chcialem zapodac 32/11.5/15 - mysle ze to wystarczajace jest do granda.
O a jak jestesmy przy lifcie to zna ktos takie cudo jak Rough Country, dobre to czy kupa ? Jesli chodzi o oponki to wlasnie chcialem zapodac 32/11.5/15 - mysle ze to wystarczajace jest do granda.
242 warto założyć..
bo masz możliwość mieć stały napęd 4x4 FT i PT .... a nie jego namiastkę jak w 247
bo masz możliwość mieć stały napęd 4x4 FT i PT .... a nie jego namiastkę jak w 247
Adamek pisze:Raymund pisze:W uk znajdzie w rok
Napewno nie bede szukal w uk. Jak juz to usa, no chyba ze zostane w uk, to bedzie znow disco.
Aż tak Cię wyspa wku@wia

Tak @Raymund, rzygam juz nia. 

A ja na nią sramAdamek pisze:Tak @Raymund, rzygam juz nia.

Adamek pisze:Nie, nie. Zadne tam same reduktory, calego i tyle, w usa i kanadzie jest ich w brud i nie ma problemu ze znalezieniem.
co do zawiasu country,skyjecker,rancho-łan uj

cos tam lepszejszego to rubikon expres,i inne ale niepotrzebujesz hardkoru wiec powyzsze spelnia twa role nalezycie,a zeby 32 do WJ zapchac to juz jest troszke zabawy,i pogmerac trzeba

Moze byc rubicon, ten zawias znam, ale tamte taniejsze. 3,5" do 32 opon wystarczy, ja bym chcial 4" do 32, a w zestawie jest wszystko co potrzeba, wiec klucze tylko i do roboty. Znaczy mozna chyba pozmieniac waly jak by po czarnym telepalo, bo obnizac skrzyni raczej nie chce.