Chevy Blazer problem z odpaleniem
Moderator: Marcin-Kraków
Chevy Blazer problem z odpaleniem
Więc tak , od paru dni miałem problem z akumulatorem , miał już swoje lata i umarł zanim kupiłem nowy odpalałem na kable , , kupiłem nowy (72 Ah 680 A) i tragedia nie odpala , na kable odpala ale tylko jak sie porządnie przygazuje 'dawcą " , co może być przyczyną ? Dodam że ładowanie w normie
CHEVROLET BLAZER 1996 4X4
Re: Chevy Blazer problem z odpaleniem
Brak masy.
dłubałem i nic , wymieniłem nawet kabel masowy od aku na nowy , wszystkie połaczenia niby ok , pieknie kręci i nic
Nowa bakteria naładowana?
jak się zachowuje auto przed rozruchem? Kontrolki świecą? Inna elektryka chodzi poprawnie? Może coś ci się z rozruchatorem skiepściło?
Wyczyść na wszelki wypadek obie klemy i sprawdź też, jak się ma mocowanie przewodu prądowego do rozrusznika.
Zmierz napięcie podczas rozruchu - podłącz woltomierz i próbuj kręcić.
Gazowanie dawcą, w ogóle praca auta dawcy, grozi poważnym uszkodzeniem alternatora u niego.
jak się zachowuje auto przed rozruchem? Kontrolki świecą? Inna elektryka chodzi poprawnie? Może coś ci się z rozruchatorem skiepściło?
Wyczyść na wszelki wypadek obie klemy i sprawdź też, jak się ma mocowanie przewodu prądowego do rozrusznika.
Zmierz napięcie podczas rozruchu - podłącz woltomierz i próbuj kręcić.
Gazowanie dawcą, w ogóle praca auta dawcy, grozi poważnym uszkodzeniem alternatora u niego.
Ostatnio zmieniony sob maja 07, 2011 12:27 am przez Błażej, łącznie zmieniany 1 raz.
To, że jesteśmy w dupie, to jasne. Problem w tym, że zaczynamy się w niej urządzać.
ok , dałem auto do elektryka , komputer nie podaje napięcia na wtryski w czasie rozruchu , niestety przyczyna nadal nieznana ......
co dziwne po przejechaniu 5-6 km( odpalony na kable ) gaszę auto i odpala bez problemu , 2godziny postoju i znów dupa ..
A tam nie ma przypadkiem alternatora z regulatorem w komputerze? Regulacja przebiegiem? Bo w jakiś amerykańcach były takie wynalazki i to się lubiło zdupcyć.
To, że jesteśmy w dupie, to jasne. Problem w tym, że zaczynamy się w niej urządzać.
nie ma , co dziwne odpala na 13,7v , masakra jakaśBłażej pisze:A tam nie ma przypadkiem alternatora z regulatorem w komputerze? Regulacja przebiegiem? Bo w jakiś amerykańcach były takie wynalazki i to się lubiło zdupcyć.
zawór zwrotny w pompie paliwa ... .Już jest ok