Witam Panowie,
Problem dotyczy przekaźnika (automatu) rozrusznika w patrolu y60, to znaczy czasami działa a czasami (na ogół) nie.
Jestem na 100% pewien, że to jego wina bo cała instalacja rozruchu sprawdzona i działa poprawnie.
Przekaźnik wyjąłem i chciałem oczyścić, ale po rozkręceniu go górna część trzyma się od środka na kablach cewki przylutowanych do złączki kabli sterujących przekaźnikiem (wiem że to zawiłe, ale jak ktoś miał taki lub podobny w ręku to wie o co chodzi)...
Pytanie w skrócie brzmi czy po odlutowaniu tych kabli będę go (przekaźnik) mógł rozłożyć celem wyczyszczenia, może ktoś to już kiedyś przerabiał, pytam bo nie chce czegoś zniszczyć.
Na razie zamontowałem przekaźnik od lublina 2.4d (12V/70A) i też daje radę ale nie lubię takiej papraniny więc chce zregenerować orginał.
Bardzo proszę o rady i sugestie.
Z góry dzięki za pomoc, Andrzej.
PRZEKAŹNIK ROZRUSZNIKA PATROL Y60
Moderator: Marcin-Kraków
-
- jestem tu nowy...
PRZEKAŹNIK ROZRUSZNIKA PATROL Y60
PATROL GR Y60, 96' LONG
Re: PRZEKAŹNIK ROZRUSZNIKA PATROL Y60
Tak bedzie można przeczyścić tyki ale może okazać się że styki są wpalone .olega kiedyś rozbierał taki automat i wymieniał śruby miedziane .których łby były częścią styku ,ponieważ stare były wypalone.
Aro 243d 2.5D
Tarpan Honker 2.5d
Tarpan Honker 2.5d
-
- jestem tu nowy...
Re: PRZEKAŹNIK ROZRUSZNIKA PATROL Y60
No właśnie taki mam plan, ale problem jest w tym, że nie za bardzo wiem jak się do niego dostać.
Ale spoko, dzięki za odpowiedź, jak będę miał chwile, może dziś, to się do tego zabiorę.
Dzięki pozdrawiam.
Ale spoko, dzięki za odpowiedź, jak będę miał chwile, może dziś, to się do tego zabiorę.
Dzięki pozdrawiam.
PATROL GR Y60, 96' LONG