Ale ja mam w genach słomiany zapał

Moderator: Marcin-Kraków
Dokadnie tak, ten Lidlowy tez wywala error, ale w kocu podniós baterie, a C-tek sie poddal. Ten Lidlowy ma wszystkie takie same funkcje co Ctek, ale dodatkowo wyswietla aktualne napiecie, oraz ma przelacznik na 6V co mi akurat jest do niczego niepotrzebne.Darek... pisze: ↑czw paź 12, 2017 2:35 pmrudypajero.koszalin pisze: ↑pn paź 09, 2017 7:38 pmDrugi to małe gówienko z Lidla. Pracuje w zasadzie 24h, ładuję nim kilka Aku stojących na "w razie W", tylko przepinam z jednego na drugi i tak w kółko żeby zawsze były sprawne. Pracuje już tak ze dwa lata i dalej działa. Ładuje baterie od 45 do 120 Ah. Jedyna wada: nie rusza, kiedy aku jest całkiem rozładowane.
śpieszę ze sprostowaniem .. do wczoraj też tak myślałem. Aku w kompletnym padzie - podłączona lidlowa zmota zaczyna migać diodami - i nie daje przełączać trybów , lecz po paru minutach przeszła w tryb ładowaniaa po nocy prund się pojawił na wskaźnikach samochodu
![]()
Aha.mazurkas007 pisze: ↑ndz paź 22, 2017 6:06 amSam wykrywa czy aku kwasoway, zelowy czy co tam jeszcze.
Chcesz powiedzieć, że skrzyneczka potrafi odróżnić w jakiej technologii jest akumulator, na podstawie zmierzonego na klemach napięcia?mazurkas007 pisze: ↑wt paź 24, 2017 7:05 amJak do tej pory, nigdy sie nie pomylil z okresleniem rodzaju akumulatora.
To już nie Ctek?lbl78 pisze: ↑czw cze 01, 2023 9:59 amto co wrzuciłeś w 1 linku z lidla, to przebrandowiony foxur 8A, z 10A ma on wspólny jedynie napis![]()
co nie zmienia faktu że to bardzo dobra ładowarka za rozsądne pieniądze, aczkolwiek lepiej kupić foxura bo jest po prostu tańszybebechy są te same
![]()
mam tę ładowarkę (foxur 8A) spokojnie radzi sobie z dużymi akumulatorami, potrafi spokojnie zreanimować 100Ah AGMa hotelowego z terenówki
radzi sobie spokojnie z małymi motocyklowymi akumulatorami, potrafi je zreanimować ogólnie bardzo fajna jak na ładowarkę za 100-120pln
a jak ktoś ma 500 to albo NOCO albo Victron
też dobre, ale podobno ostatnio taka ilość podrób, że aż strach kupićBratproroka pisze: ↑pn cze 05, 2023 7:25 amTo już nie Ctek?lbl78 pisze: ↑czw cze 01, 2023 9:59 amto co wrzuciłeś w 1 linku z lidla, to przebrandowiony foxur 8A, z 10A ma on wspólny jedynie napis![]()
co nie zmienia faktu że to bardzo dobra ładowarka za rozsądne pieniądze, aczkolwiek lepiej kupić foxura bo jest po prostu tańszybebechy są te same
![]()
mam tę ładowarkę (foxur 8A) spokojnie radzi sobie z dużymi akumulatorami, potrafi spokojnie zreanimować 100Ah AGMa hotelowego z terenówki
radzi sobie spokojnie z małymi motocyklowymi akumulatorami, potrafi je zreanimować ogólnie bardzo fajna jak na ładowarkę za 100-120pln
a jak ktoś ma 500 to albo NOCO albo Victron
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość