Mam taki metromierz http://mudmaster.pl/product.php?id_product=746 (impulsator elektroniczny). Problem polega na tym, że metromierz działa od jakichś 15km/h w górę, przy wolnej jeździe nie nabija w ogóle metrów. O co chodzi?
Impulsator daje 1 impuls na obrót wału, normalnie da się go skalibrować i normalnie działa ale tylko przy szybszej jeździe. Ki diabeł?
Problem z metromierzem Halda
Moderator: Marcin-Kraków
Problem z metromierzem Halda
Jimny 1.8is
Jeep WJ 4.7 H.O.
Merc W203 Sport Coupe
Jeep WJ 4.7 H.O.
Merc W203 Sport Coupe
- wojtek_kom
-
Re: Problem z metromierzem Halda
Też mi się wydaje, że może być za mało impulsów... A ABSu nie mam
Zrobię na początek tak, żeby dostawał 4 impulsy na obrót wału. Jak dostawał ze 20 to było za dużo i nie dało się go skalibrować.

Jimny 1.8is
Jeep WJ 4.7 H.O.
Merc W203 Sport Coupe
Jeep WJ 4.7 H.O.
Merc W203 Sport Coupe
A jak ci działa prędkościomierz?
Przed erą internetu, każdy wiejski głupek pozostawał w swojej wiosce.
Wczoraj pokazywał mi, że jadę 316 km/h, więc wnoszę, że kiepsko
Ogólnie pokazywał od 62 do 316 w trakcie jednej jazdy... Są aktualnie zrobione 2 rowki w impulsatorze, więc dają 2 sygnały na jeden obrót wału.

Jimny 1.8is
Jeep WJ 4.7 H.O.
Merc W203 Sport Coupe
Jeep WJ 4.7 H.O.
Merc W203 Sport Coupe
Nie mogę sobie zwizualizować dwóch rowków w impulsatorze
Przecież to jest w miarę monolityczny czujnik. Chyba że jakąś rzeźbę nowoczesną odstawiłeś
Jeżeli odczyty nie są stabilne, to czujnik kiepski albo impulsy po drodze losowo zamieniają się miejscami z zakłóceniami w instalacji.

Przecież to jest w miarę monolityczny czujnik. Chyba że jakąś rzeźbę nowoczesną odstawiłeś

Jeżeli odczyty nie są stabilne, to czujnik kiepski albo impulsy po drodze losowo zamieniają się miejscami z zakłóceniami w instalacji.
Przed erą internetu, każdy wiejski głupek pozostawał w swojej wiosce.