Ile kabla...?
Moderator: Marcin-Kraków
Ile kabla...?
Witam.
Tu mnie jeszcze nie było (elektryka) he, he....
Czy ktoś z szanownych kolegów obliczał ile kilometrów kabla
trzeba kupić do standardowej instalacji elektrycznej w GAZ 69M ?
No i oczywiście jaki przekrój jest najwłaściwszy, zaznaczam że
nie instaluje żadnego dodatkowego wyposażenia.
Tu mnie jeszcze nie było (elektryka) he, he....
Czy ktoś z szanownych kolegów obliczał ile kilometrów kabla
trzeba kupić do standardowej instalacji elektrycznej w GAZ 69M ?
No i oczywiście jaki przekrój jest najwłaściwszy, zaznaczam że
nie instaluje żadnego dodatkowego wyposażenia.
JA'JACEK
GAZ 69M 1967r.
GAZ 69M 1967r.
- janusz k160
-
Właśnie tak zrób , jednak polecił bym wyrwać pajęczynke z jakiegos zachodniego auta bo te kable w polonezach są grube twarde i co drugi skorodowany na czarno na całej długości.Andrzej30 pisze:Lepiej poszukaj na szrocie instalacji od jakiegos poloneza itp bedziesz mogl wykorzystac czesc wiazek a reszte sobie dorobisz no i będziesz mial mnóstwo kolorowych kabelków co ulatwi ci póżniejsze naprawy W handlu dostępnych jest tylko kilka kolorów
Pierd.ol Barbi aż się zgarbi rób od początku nówkę to będziesz miał pewne w agromie są kable 7x1,5 lub 7x1 i 7x1,5 czyli 7 przewodów w różnych kolorach o grubości 1,5 kwadrat w podwójnym igielicie. Rób na raty najpierw światła przekaźniki obowiązkowo komorę silnika ze stacyjką i czujniki ze wskaźnikami
Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii
Nie wiem czy dobrze zrozumiałem......sugerujesz abym nabył przewódklucz13 pisze:(...) w agromie są kable 7x1,5 lub 7x1 i 7x1,5 czyli 7 przewodów w różnych kolorach o grubości 1,5 kwadrat w podwójnym igielicie.(...)
siedmio żyłowy (??) rozpruł i wykorzystał jego przewody...?
Jeżeli tak, to co to za przewód

podoba mi się....
a jak kupie 5m to przynajmniej nie zabraknie...(...)myśle że szlag mnie trafi
jak się okaże że przy montażu zabraknie 2 cm kabla, na przykład
między reflektorem a deską rozdzielczą lub wyłącznikiem....

JA'JACEK
GAZ 69M 1967r.
GAZ 69M 1967r.
Jednym kablem ciągniesz cale oświetlenie np.do tyłu nie siemioma przewodami gdzie dodatkowa trza zakladać izolację .Przemyśl to najpier co chcesz robić a potem szukaj materiałów i róbJA'JACEK pisze:Nie wiem czy dobrze zrozumiałem......sugerujesz abym nabył przewódklucz13 pisze:(...) w agromie są kable 7x1,5 lub 7x1 i 7x1,5 czyli 7 przewodów w różnych kolorach o grubości 1,5 kwadrat w podwójnym igielicie.(...)
siedmio żyłowy (??) rozpruł i wykorzystał jego przewody...?
Jeżeli tak, to co to za przewódchyba takiego jeszcze nie widziałem...ale pomysł
podoba mi się....a jak kupie 5m to przynajmniej nie zabraknie...(...)myśle że szlag mnie trafi
jak się okaże że przy montażu zabraknie 2 cm kabla, na przykład
między reflektorem a deską rozdzielczą lub wyłącznikiem....
No
Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii
- Marcin-Kraków
-
- Kontaktowanie:
Wykorzystywane do przyczep badz w ciezarowkach wlasnie do prowadzenia daleko kabla na zewnatrz auta.JA'JACEK pisze: przewód siedmio żyłowy (??) rozpruł i wykorzystał jego przewody...?
Jeżeli tak, to co to za przewódchyba takiego jeszcze nie widziałem...ale pomysł
podoba mi się....
Y60 +4'' 34'' SS LTB -> Y61 +2'' 35'' KL-71
- w trakcie motania

Ta naprawa byla w Jemenie - jeden z niemieckich pomocnikow rozwojowych (nie wiem jak sie to poprawnie nazywa) dostal taka Toyke i cosik nie dzialalo i postanowil problem sam rozwiazac i jak sam powiedzial - problem znalazl, to byl ten czerwony kabelek...

A przy tym to naprawde zyly se wypruc mozna...

A przy tym to naprawde zyly se wypruc mozna...
I to są właśnie nasi gaziarze jak nie stoisz nad nim to nie polutuje nie włozy w peszle nie poszuka lepszego miejsca na osprzęt tylko sztuka i kasawupasek pisze:tiaaa.. ja dzisiaj odkrylem ze przewody przy instalacji gazowej sa gdzieniegdzie .. skrecone ze soba![]()
![]()
zadnych sladow lutowania nie mowiac oczywiscie o konektorkach![]()
tylko skrecone i owiniete izolacja
a ja tak 3 rok jezdze .. i o dziwo do tej pory nie bylo klopotow (az do ostatniego wyjazdu)

fakt u mnie też na sztuke włożyliklujjarosław pisze:I to są właśnie nasi gaziarze jak nie stoisz nad nim to nie polutuje nie włozy w peszle nie poszuka lepszego miejsca na osprzęt tylko sztuka i kasawupasek pisze:tiaaa.. ja dzisiaj odkrylem ze przewody przy instalacji gazowej sa gdzieniegdzie .. skrecone ze soba![]()
![]()
zadnych sladow lutowania nie mowiac oczywiscie o konektorkach![]()
tylko skrecone i owiniete izolacja
a ja tak 3 rok jezdze .. i o dziwo do tej pory nie bylo klopotow (az do ostatniego wyjazdu)

2 dni po nich poprawiałem , lutowałem i przewody inna drogą puszczałem
a j taka ciekawostka przewod z gazem wewnątrz zakola tuż za oponą
dali

Nissan GR - era motania
Sportage - dupowoz
cos nadchodzi ...wiekszego
gps 21.3... -51.5...
Sportage - dupowoz
cos nadchodzi ...wiekszego
gps 21.3... -51.5...
Ja najczęściej używam ich do podłączania wiązki haka instalacja w lawecie itp. są naprawde bardzi dobre i dostępne w różnych przekrojach i ilościach żył, tu przykład : http://www.technokabel.com.pl/technofle ... _500_.htmlklucz13 pisze:Pierd.ol Barbi aż się zgarbi rób od początku nówkę to będziesz miał pewne w agromie są kable 7x1,5 lub 7x1 i 7x1,5 czyli 7 przewodów w różnych kolorach o grubości 1,5 kwadrat w podwójnym igielicie. Rób na raty najpierw światła przekaźniki obowiązkowo komorę silnika ze stacyjką i czujniki ze wskaźnikami
TOYOTA HILUX 2.4D 2WD LN85L 93r. mix LN65 87r 4WD
Ford F-250
TOYOTA Landcruiser FJ 60 82r.
Ford F-250
TOYOTA Landcruiser FJ 60 82r.