wykrycie zwarcia
Moderator: Marcin-Kraków
wykrycie zwarcia
Może ktoś ma pomysł na wyszukanie zwarcia
objawy są takie:
podczas pracy silnika prund ucieka, podczas postoju w 1,5 godziny akumulator pada ( jedyne rozwiązanie to wyjmować hebel) zwarcie "działa" nawet jak wyjołem wszystkie bezpieczniki
wniosek mam taki że to abo rozrusznik abo jakiś osprzet silnika - no własnie jakie obwody działają bez bezpieczików??
aha silnik mam andorii wiec dużo elektryki o on nie ma
objawy są takie:
podczas pracy silnika prund ucieka, podczas postoju w 1,5 godziny akumulator pada ( jedyne rozwiązanie to wyjmować hebel) zwarcie "działa" nawet jak wyjołem wszystkie bezpieczniki
wniosek mam taki że to abo rozrusznik abo jakiś osprzet silnika - no własnie jakie obwody działają bez bezpieczików??
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
Re: wykrycie zwarcia
drogi misiu...Koro pisze:Może ktoś ma pomysł na wyszukanie zwarcia
objawy są takie:

leć po krate heinekena
w twoim syfie przyczyny potencjalne są dwie
pierwsza to...
a druga to...
no

#noichuj
te Cfaniak - mów zara a ja obacze czy info jest warte hainekena czy też mineralną Ci kupieczesław&jarząbek pisze:drogi misiu...
leć po krate heinekena
w twoim syfie przyczyny potencjalne są dwie
pierwsza to...
a druga to...
no

sterownik swiec powiadacie, hmm a to kontrolka swiec by sie nie paliła??
alternator raczej robi - przy odłączonym aku wszystko działało na samym alternatorze (oczywiście tylko na chwile tak zrobiłem bo wiem że można popsuć)
mój "nos" mówi mi że to w rozrusznik... zresztą dziś sprawdze i swiece i rozrusznik bo mam oddzielne bezpiecziki do tych dwóch elementów
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
drogi misiu...
a. wypnij sterownik świec i sprawdz czy nadal jest upływność. jesli nie będzie to wymień badziewny polski sterownik swiec na taki sam boschowski z dowolnego wulcwagena
b. odepnij kostkę od siłownika elektrycznego sterującego wajhą od gaszenia na pompie wtryskowej. jesli upływność ustanie to sprawdz ile taki siłownik kosztuje. jesli cena cie wyrwie z butów zrób sobie gaszenie na linke jak miały prawdziwe aro
c. zapierdalaj po krate browaru dla mnie
no

a. wypnij sterownik świec i sprawdz czy nadal jest upływność. jesli nie będzie to wymień badziewny polski sterownik swiec na taki sam boschowski z dowolnego wulcwagena
b. odepnij kostkę od siłownika elektrycznego sterującego wajhą od gaszenia na pompie wtryskowej. jesli upływność ustanie to sprawdz ile taki siłownik kosztuje. jesli cena cie wyrwie z butów zrób sobie gaszenie na linke jak miały prawdziwe aro

c. zapierdalaj po krate browaru dla mnie
no

#noichuj
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
stręczenie raczej, na mnie też wymusza, nawet podał jakieś powody..Koro pisze:Sprawdze sprawdze....
jak to prawda to bedziesz miał co pić podczas motoexpo![]()
hmmm w archiwum sprawdzałem - wykrakałeś to 06.05.05 wiec zastanowie sie nad tym hainekenem, moze to wymuszenie jest??

Predator 110 Td5, Deflorator 90 300Tdi
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
A ja stawiam na niedomkniętą maskę i pęd powietrza wyrywa prądKoro pisze:Może ktoś ma pomysł na wyszukanie zwarcia
objawy są takie:

Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii
cieżko mi o tym mówic ale Czesław racje miał...zdechł sterownik swiec
powód: jazda nie wiadomo od kiedy z cybantem który (kór.wa.)wpadł miedzy blok silnika a szyne zasilającą swiece zarowe - słowem zwarcie sterownikowi nie słuzy, wiem bo stary rozebrałem i zjarany w srodku był
koszt naprawy- 50 zł ( i skrzynka hajnekena
)
a tera nowa zagadka - dlaczego na nowym sterowniku nie działa kontrolka grzania swiec?? kupiony orginal w sklepie andorii ma inne oznaczenie ale kolo mówił ze to zamiennik jest ( czyzbym został wy...uchany??)

powód: jazda nie wiadomo od kiedy z cybantem który (kór.wa.)wpadł miedzy blok silnika a szyne zasilającą swiece zarowe - słowem zwarcie sterownikowi nie słuzy, wiem bo stary rozebrałem i zjarany w srodku był
koszt naprawy- 50 zł ( i skrzynka hajnekena

a tera nowa zagadka - dlaczego na nowym sterowniku nie działa kontrolka grzania swiec?? kupiony orginal w sklepie andorii ma inne oznaczenie ale kolo mówił ze to zamiennik jest ( czyzbym został wy...uchany??)
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
taki plan mam...ale dzis już nie zdąże bo hiena do 14 działałaczesław&jarząbek pisze:wymień na inną sztukę
w najgorszym przypadku drugi kupie a ten pójdzie do schowka co by elementy zawansowanej elektroniki zdublowane mieć...
Czesiu dzieki - browar pijesz w płonącym burdelu przed expo

aha: fajki wodne też będą

- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie: