Światła w UAZie
Moderator: Marcin-Kraków
-
- jestem tu nowy...
Światła w UAZie
Drodzy proszę o namiary do elektryka najlepiej z Gdyni ale niekoniecznie. Problem polega na tym, że działają w moim zmocie światła postojowe oraz długie-brak świateł mijania. Ciekawostką jest to, że ten samochód jeździł w Policji a "chłopcy" mieli to najwyraźniej w dupie, że świecą komuś po oczach. A może ktoś z forumowiczów wpadłby do mnie na piwko i obejżał tą cudną instalację ?
Re: Światła w UAZie
Tak nieśmiało się zapytam: przełączasz światła mijania/długie nożnym przełącznikem?Tomasz Tarnowski pisze:Drodzy proszę o namiary do elektryka najlepiej z Gdyni ale niekoniecznie. Problem polega na tym, że działają w moim zmocie światła postojowe oraz długie-brak świateł mijania. Ciekawostką jest to, że ten samochód jeździł w Policji a "chłopcy" mieli to najwyraźniej w dupie, że świecą komuś po oczach. A może ktoś z forumowiczów wpadłby do mnie na piwko i obejżał tą cudną instalację ?
Jacko - Rzeszów
UAZ 469B 1979 ~ Oryginał
UAZ 469B 1979 ~ Oryginał
-
- jestem tu nowy...
Tak nieśmiało odpowiem NIEJacko pisze:Tak nieśmiało się zapytam: przełączasz światła mijania/długie nożnym przełącznikem?Tomasz Tarnowski pisze:Drodzy proszę o namiary do elektryka najlepiej z Gdyni ale niekoniecznie. Problem polega na tym, że działają w moim zmocie światła postojowe oraz długie-brak świateł mijania. Ciekawostką jest to, że ten samochód jeździł w Policji a "chłopcy" mieli to najwyraźniej w dupie, że świecą komuś po oczach. A może ktoś z forumowiczów wpadłby do mnie na piwko i obejżał tą cudną instalację ?
-
- jestem tu nowy...
Jak tam pomnik pizdy w Rzeszowie ? Jeszcze stoi ?Jacko pisze:Tak nieśmiało się zapytam: przełączasz światła mijania/długie nożnym przełącznikem?Tomasz Tarnowski pisze:Drodzy proszę o namiary do elektryka najlepiej z Gdyni ale niekoniecznie. Problem polega na tym, że działają w moim zmocie światła postojowe oraz długie-brak świateł mijania. Ciekawostką jest to, że ten samochód jeździł w Policji a "chłopcy" mieli to najwyraźniej w dupie, że świecą komuś po oczach. A może ktoś z forumowiczów wpadłby do mnie na piwko i obejżał tą cudną instalację ?
To spróbuj przełączyć. A pomnik ma się dobrze.Tomasz Tarnowski pisze:Tak nieśmiało odpowiem NIE
Jacko - Rzeszów
UAZ 469B 1979 ~ Oryginał
UAZ 469B 1979 ~ Oryginał
-
- jestem tu nowy...
-
- jestem tu nowy...
- chiquito83
zapodaj zdjecie i najlepiej sciagnij instrukcje do uazaTomasz Tarnowski pisze:Uwierz mi, że nie ma tam tego ustrojstwa ale wezmę latarkę i jeszcze raz sprawdzę. Cała ta instalacja to masa dziwnych przeróbek i poklejonych kabli.Olek1605 pisze:a tak wogóle to jak długo masz UAZa bo niechce mi się wierzyć że nie wiedziałeś o tym przełączniku.
A ja myślałem, że daję się podpuścićTomasz Tarnowski pisze:Gdzie ten przełącznik ? Czy to nie jakiś żart ?

Tak jak Ci pisał Olek, przełącznik świateł mijania/długich masz na lewo od sprzęgła. Wciśnięcie powoduje zminę z mijania na długie i na odwrót. Tak powinno być, gdy go nie ma, to napewno ktoś motał w instalacji.
Pozdrwiam
Jacko - Rzeszów
UAZ 469B 1979 ~ Oryginał
UAZ 469B 1979 ~ Oryginał
-
- jestem tu nowy...
Trzeba jeszcze wiedzieć gdzie, bo pod nickiem jakoś nie widać......Tomasz Tarnowski pisze:(...) A może ktoś z forumowiczów wpadłby do mnie na piwko i obejżał tą cudną instalację ?

JA'JACEK
GAZ 69M 1967r.
GAZ 69M 1967r.
w Twoim podpisie "Mazury" to tez zbyt ogolne,aby ktos wiedzial skad masz przyjechac...JA'JACEK pisze:Trzeba jeszcze wiedzieć gdzie, bo pod nickiem jakoś nie widać......Tomasz Tarnowski pisze:(...) A może ktoś z forumowiczów wpadłby do mnie na piwko i obejżał tą cudną instalację ?

-
- jestem tu nowy...