Alarm pomocy!!

masz problem z alternatorem, rozrusznikiem ? nie wiesz jak podłączyć halogeny ?

Moderator: Marcin-Kraków

TNT

Alarm pomocy!!

Post autor: TNT » śr lis 15, 2006 8:03 pm

Witam mam alarm Kodinis Raktas i jest taki problem:

wiem ze mam go zakodowac i mam ten pin do niego ale nie wiem w jaki sposob mam to zrobic :cry: moze ma ktos jakiegos manuala lub doswiadczenie zwiazane z tym alarmem?? Bo teraz to on dziala na zaszadzie centralnego zamka ... a nie jak alarm ... z góry dziękuje i pozdrawiam
W463 300GD; W126 560SE

TNT

Post autor: TNT » śr lis 15, 2006 8:28 pm

zapomnialem dodac, że to jest model GN 5
W463 300GD; W126 560SE

Błażej

Post autor: Błażej » śr lis 15, 2006 10:16 pm

TNT

Post autor: TNT » śr lis 15, 2006 10:26 pm

Błażej pisze:Odpowiedzi szukaj tu:
http://www.elektroda.pl/rtvforum/forum77.html
wielkie dzieki juz zajmuje sie lektura :) pozdrawiam
W463 300GD; W126 560SE

Błażej

Post autor: Błażej » czw lis 16, 2006 10:03 am

Też poszukałem czegoś o tym alarmie i po nazwie trudno coś odnaleźć. Swoją drogą to strasznie dziwna ta nazwa... A lecąc po typie, to wyrzuca, ze jest to alarm o nazwie CODEPERFECT (występuje też pod nazwą EUROSEC - ma wtedy inne funkcje programowalne). Możliwe, ze jest to to samo, bo na różne rynki ten sam sprzęt może mieć inne nazwy.
Najlepiej byłoby, gdybyś wrzucił tu jakąś fotkę tego alarmu. Najlepiej: centralka, jej wnętrze, pilot.
Skąd masz ten alarm?

TNT

Post autor: TNT » czw lis 16, 2006 1:16 pm

Błażej pisze:Też poszukałem czegoś o tym alarmie i po nazwie trudno coś odnaleźć. Swoją drogą to strasznie dziwna ta nazwa... A lecąc po typie, to wyrzuca, ze jest to alarm o nazwie CODEPERFECT (występuje też pod nazwą EUROSEC - ma wtedy inne funkcje programowalne). Możliwe, ze jest to to samo, bo na różne rynki ten sam sprzęt może mieć inne nazwy.
Najlepiej byłoby, gdybyś wrzucił tu jakąś fotkę tego alarmu. Najlepiej: centralka, jej wnętrze, pilot.
Skąd masz ten alarm?

Alarm był w samochodzie... na bank jest to Kodinis Raktas, jest to alarm włoski ... i wiem ze jest programowalny tylko nie wiem w jaki sposob :O, nie jest to zadnen Eurosec czy Codeperfect. postaram sie zrobic zdjecia centralce i pokaze co i jak...
W463 300GD; W126 560SE

Błażej

Post autor: Błażej » czw lis 16, 2006 11:03 pm

Nie bądź taki pewny. Mówiłem, że niektóre alarmy mają różne nazwy na różnych rynkach. Więc poczekajmy na fotki...
A jeśli nic na temat tego alarmu się nie znajdzie, bo nazywa się dość egzotycznie, a będzie się on wysypywał, to radzę wymianę na jakiś występujący na naszym rynku. Podmiana potrwa chwilę.

TNT

Post autor: TNT » pt lis 17, 2006 9:49 pm

Błażej pisze:Nie bądź taki pewny. Mówiłem, że niektóre alarmy mają różne nazwy na różnych rynkach. Więc poczekajmy na fotki...
A jeśli nic na temat tego alarmu się nie znajdzie, bo nazywa się dość egzotycznie, a będzie się on wysypywał, to radzę wymianę na jakiś występujący na naszym rynku. Podmiana potrwa chwilę.

zwracam honor ... kurde miałeś racje ... na Polske idą jako Elita GN5 :) powiedzieli mi to na tym forum elektroda.pl ... dzięki bardzo za pomoc, jutro mam zamiar zakodowac :) :wink: :)2 jeszcze raz wielkie dzięki pozdrawiam wszytskich
W463 300GD; W126 560SE

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”