potrzebny pilot... do alarmu

masz problem z alternatorem, rozrusznikiem ? nie wiesz jak podłączyć halogeny ?

Moderator: Marcin-Kraków

Awatar użytkownika
rort_

potrzebny pilot... do alarmu

Post autor: rort_ » czw kwie 12, 2007 4:20 pm

Zmieniłem motocykl i w nowo nabytym (Yamaha) jest (był) alarm firmy Cyclelok YM200-11. Z tego co wyszperałem na necie, montuje sie go do motocykli Yamaha w Europie i USA. Oczywiście nie w Polsce. Mój był zakładany w Hannowerze. Problem jest taki, że nie mam do niego pilota i alarm jest nieczynny - poodpinany, za wyjątkiem jednej kostki, która po odpięciu zabiera ze sobą zapłon... :-? Da rady dorobić pilota, czy nie ma sensu? Cena nowego to kwota rzędu 120 ojro, więc może warto? Może ktos pomóc w tej kwestii, ew. dać namiar na jakiegoś 'czarodzieja'?
Jak coś, to dzwoń: 609 539 773

klucz13

Kontaktowanie:

Post autor: klucz13 » czw kwie 12, 2007 6:31 pm

Musisz udać się do kumatej i z prawdziwego zdażenia alarmowni a może coś dopoasują ale cena 120€ to całkiem do przyjęcia i masz funkiel nówkę nie śmiganą z dwoma pilotami
Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii

Błażej

Post autor: Błażej » ndz maja 06, 2007 7:51 pm

Obawiam się, że może być ciężko lub bardzo ciężko dorobić pilota do tego alarmu. To nie jest jakieś proste wprogramowanie nowego pilota. Potrzebny jest pilot, który będzie wyposażony w ten sam układ generujący algorytm kodu, pracował na tej samej częstotliwości. Tu nie ma jakiegoś uniwersalnego pilota, bo wtedy alarmy nie miały by sensu. A poszczególne model pracują w obrębie produktów jednego producenta i to niekoniecznie. Dlatego albo zdobędziesz pilota (pod warunkiem, że jest możliwość wprogramowania go do alarmu) lub wymienisz alarm na kompletny.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”