Koledzy jak to zrobić.
Muszę zrezygnować z układu dogrzewania świec żarowych zastąpić je świecami podgrzewanymi przyciskiem z kabiny (+ przekaźnik) stosownie do potrzeb. I tutaj pojawia się problem - jakie swiece. Szukać pasujących do Grka swiec 11 voltowych (podobno takie ma Nissan Urvan) czy też zostać przy 6,5 voltowych. Oryginalne właśnie (3 + 3 maja 6,5 volta i idą przez układ sterowników i przekaźników ). Instalacja GR ma 12 volt i założenie szesciu jednakowych zamienników świec oryginalnych ( tych jednoobwodowych 6,5 voltowych) chyba nie jest własciwym rozwiązaniem. a może wytrzymają? Szukałem pomocy w innym poście ale tu trzeba mi dokłądnej porady kogoś zorientowanego w elektryce.
Jakie świece , jak je połączyć. pomocy
jak zmienic układ świec w GRze
Moderator: Marcin-Kraków
-
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
w sumie to musi poszukac samego siebieklucz13 pisze:![]()
Ledwo co było![]()
Poszukaj

a to nie nalezy do latwych zadan,
tak wiec pomoge

http://www.rajdy4x4.pl/forum/viewtopic. ... ht=#917668
..."Najwyższym osiągnięciem jest pokonać wroga bez walki."
Sun Tzu
Sun Tzu
Pewnikiem znowu się zgubił poślij na mu na priwreeb pisze:w sumie to musi poszukac samego siebieklucz13 pisze:![]()
Ledwo co było![]()
Poszukaj
a to nie nalezy do latwych zadan,
tak wiec pomoge
http://www.rajdy4x4.pl/forum/viewtopic. ... ht=#917668

Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii
-
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
Witam kolegów
Z tym pogubieniem się to nie tak do końca. Na Nissanie nie uzyskałem odpowiedzi która wskazywałaby najlepszą drogę, a więc w którym kierunku pójść czy 6,5 volta (jednoobwodowe oryginałki lub ich zamienniki) czy też 11 voltowe dobierane np od Nissana Urvana). Chodziło mi jeszcze o czyjeś dodatkowe opinie, żebym mógł wyrobić sobie zdanie i zwróciłem się do działu zdaje się profi od elektryki. Prosiłem o pomoc, a nie chciałem stwarzać Wam okazji do nabijania licznika.
Znajdźcie w sobie więcej zyczliwości, a mniej złośliwości
Z tym pogubieniem się to nie tak do końca. Na Nissanie nie uzyskałem odpowiedzi która wskazywałaby najlepszą drogę, a więc w którym kierunku pójść czy 6,5 volta (jednoobwodowe oryginałki lub ich zamienniki) czy też 11 voltowe dobierane np od Nissana Urvana). Chodziło mi jeszcze o czyjeś dodatkowe opinie, żebym mógł wyrobić sobie zdanie i zwróciłem się do działu zdaje się profi od elektryki. Prosiłem o pomoc, a nie chciałem stwarzać Wam okazji do nabijania licznika.
Znajdźcie w sobie więcej zyczliwości, a mniej złośliwości