blokada rozruchu

masz problem z alternatorem, rozrusznikiem ? nie wiesz jak podłączyć halogeny ?

Moderator: Marcin-Kraków

Awatar użytkownika
Reich
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

blokada rozruchu

Post autor: Reich » sob sie 11, 2007 9:35 am

Witam.Od jakiegos czasu mam problem z PAJERO :( .Otoz gdy samochod jest po dluzszym odcinku i wylacze zaplon to pozniej nie moge go uruchomic musze odczekac okolo 10 minut i wtedy jest o.k.Wczesniej to sie zdarzalo tylko jak go wylaczalem na swiatlach, ale teraz jest goraco na zewnatrz i jest to za kazdym razem.Zapalaja sie normalnie kontrolki ale jest blokada :o .Przypuszczam ze to ktorys z przekaznikow sie grzeje, moze ktos ma jakies pomysly?
pajero2.8td'97 automat Vitara 1.6 '91

Awatar użytkownika
Arthurrr

Post autor: Arthurrr » wt wrz 11, 2007 4:38 pm

Albo rozrusznik. U mnie objaw był właśnie po długiej trasie. Jak zgasło, to odpalić nie chciał, ale reakcje na przekręcanie kluczyka były jak przy wyładowanym aku: prawie żadnego ruchu rusznika i przygasanie świateł. Jeśli u Ciebie takich objawów nie ma, może i jakiś przekaźnik, ale nie bardzo wierzę w nagrzany przekaźnik, co to zaprzekaźnić nie chce z tego powodu.

Sprawdź rozrusznik.

Awatar użytkownika
Reich
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Reich » wt wrz 11, 2007 8:15 pm

Okazalo sie,ze zalozyli mi walnieta centralke[przekaznik] od alarmu :x .Niestety wszedzie wala w ch..a :evil:
pajero2.8td'97 automat Vitara 1.6 '91

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”