http://www.forum4x4.pl/forum/viewtopic.php?t=56659
z góry dziękuje

Moderator: Marcin-Kraków
Wydaje mi się że prawdopodobnie masz "to coś przy chłodnicy" = osuszacz niedopasowany do swojego auta, choć z Oplem mam niewiele wspólnego i głowy sobie nie dam uciąć. Za moja teorią przemawia fakt że po włączeniu klimy pojawia sie tam napięcie. Jeśli chcesz sprawdzić sprężarkę to zobacz czy po włączeniu klimatyzacji na zapalonym silniku pojawia się napięcie na kabelku doprowadzającym prąd do sprzęgła sprężarki, powinna być tam kostka elektryczna z jednym przewodem. Druga próba - można podać napięcie na sprzęgło bezpośrednio 12V ale tylko na chwile w celu dokonania próby, usłyszysz stuk załączającego się sprzęgła i kompresor powinien zacząć sie kręcić - zaznaczam TYLKO NA CHWILĘKoledzy nie mam wiele czasu bo za pare dni kończy mi sie gwarancja na sprężarkę klimy a klima nie odpala
Wygląda to tak jak kupiłem auto (montek 3.2) klima nie działała, brak chłodnicy skraplacza, spręzra padnięta itd. Chłodnice wsadziłem nową ,sprężarkę i parownik ( to coś przy chłodnicy ) używkę z racji ceny. klima poskładana napełniona i ZONK nie odpala. Na parowniku jest czujnik z dwoma pinami a na pasie jest wtyczka z 4 kablami ale ma tylko 3 piny, wtyczka ta jest pod lewą lampą napiszcie proszę jak to u was wygląda czy to normalne brakuje mi kabla około 30-40cm łączącego czujnik z kostka
Czy czujnik jest tylko jeden
Czy były różne modele czujnika w parowniku
jak to połączyć razem byłem dzisiaj u elektryka ale on rozkłada ręce bo niema schematu. proszę o pomoc
Jeśli ktoś sie na tym zna proszę nr tel w wiadomości na PW zadzwonię i chętnie posłucham kogoś mądrzejszego bo ja sie na tym kompletnie nie znam
Jak włączę przycisk dioda sie zapale ale bez reakcji pokazuje sie jedynie prąd w wyżej wymienionej kostce.
Gdzie jest przekaźnik klimy
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość