Kable zapłonowe.
Moderator: Marcin-Kraków
Kable zapłonowe.
Witam, pora na wymiane kabli zapłonowych na ostatnich juz troche na gazie przejezdziłem, i stad pytanie jakie kable załozyc ? ostatni komplet japonskich kabli seiwa okazal sie .... słaby jakosciowo. Sa rozne srednice kabli 7 i 8 mmm czym sie takie kable roznia ? i czy mozna dobrac sobie kable na sztuki obejtnie jakiej firmy np setech , bosch itp Jakie kable polecacie ? I czy jest roznica w kablach do gazu ? I czy sa rozróznianie kable do gaznika a wtrysku ?
był patrol - był kojot ... teraz juz tylko emerytura...
Re: Kable zapłonowe.
DO gazowni kable muszą być pierwszej jakości, osobiście celowałbym w NGK
choć do najtańszych nie należą, i najlepiej jakby były wszystkie takie same.

Pozdrawiam! mr.miron 509-627-638
Pajero II 2.8TD SS
Pajero II 2.8TD SS
Po co te kable wymieniacie ?
Przebicia mają, rozsypują się ?
Bo robiłem benzynowymi autami ponad 100 tys. km na jednych kablach i nie widziałem potrzeby wymiany.
Inne kable w samochodzie też profilaktycznie wymieniacie ?
Przebicia mają, rozsypują się ?
Bo robiłem benzynowymi autami ponad 100 tys. km na jednych kablach i nie widziałem potrzeby wymiany.
Inne kable w samochodzie też profilaktycznie wymieniacie ?
VW T4 syncro, 2.4D, long 

u mnie maja przebicia iskry po nich skacza ... po to wymiana 

był patrol - był kojot ... teraz juz tylko emerytura...
Natomiast ja podepnę się z takim pytaniem: czy ktoś już miał do czynienia i jakie ma opinie o przewodach zapłonowych Janmor?
To, że jesteśmy w dupie, to jasne. Problem w tym, że zaczynamy się w niej urządzać.
-
-
Ja miałem. Nie wytrzymały zbyt długo, jakieś trzy lata może.
Założyłem to do Mitsu plaskatego. Po tych trzech latach to jak było choć trochę powietrze wilgotne, to się silnikowi zdrowo już pierdzieliło.
ps. Wyrzuciłem je, a że pod ręką miałem zestaw oryginalnych kabelków z 4Runnera, to założyłem na próbę. I się okazało, że dwudziestoparoletnie oryginalne kabelki z Toyoty chodzą jak nowe
Tak po dokładniejszej analizie, to się okazało, że nie tyle same kable, co osłony świec diabli wzieli.
Założyłem to do Mitsu plaskatego. Po tych trzech latach to jak było choć trochę powietrze wilgotne, to się silnikowi zdrowo już pierdzieliło.
ps. Wyrzuciłem je, a że pod ręką miałem zestaw oryginalnych kabelków z 4Runnera, to założyłem na próbę. I się okazało, że dwudziestoparoletnie oryginalne kabelki z Toyoty chodzą jak nowe

Tak po dokładniejszej analizie, to się okazało, że nie tyle same kable, co osłony świec diabli wzieli.
w sprawach technicznych - rokfor32@wp.pl
Błażej pisze:Natomiast ja podepnę się z takim pytaniem: czy ktoś już miał do czynienia i jakie ma opinie o przewodach zapłonowych Janmor?
Widziałem w 2 pojazdach jak świeciły niczym neonówka po 1 tygodniu od daty montażu

Pozdrawiam! mr.miron 509-627-638
Pajero II 2.8TD SS
Pajero II 2.8TD SS
W Octavii 1.6 101 KM przy 60 tys.km załozyłem gaz Landi LES 98 na mieszalniku, kable przy 190 tys. km wymieniałem tylko dlatego że przy wymianie świec, podczas zdejmowania szczypce zjechały z fajki i pociągnąłem za kabel. Nie byłem pewien połączenia i wymienilem. Przez 130 tys. zacznych problemów.
UAZ 469B 80'