czujnik położenia wału

masz problem z alternatorem, rozrusznikiem ? nie wiesz jak podłączyć halogeny ?

Moderator: Marcin-Kraków

Awatar użytkownika
piotrek_uaz

czujnik położenia wału

Post autor: piotrek_uaz » pt sty 15, 2010 12:24 pm

Mam pytanie:
Wkladam nowy silnik i na silniku (na wale korbowym, na zewnątrz na tam gdzie koło pasowe) będę mial tarczkę z wycięciami + czujnik położenia wału.

Niestety, nie mam możliwosci zabudowania tego. Zakładam że czujnik jest hermetyczny, a jak nie będzie to go tak zakleje żeby był.
Czy jak zatopie to ustrojstwo w błocie, to powinno poprawnie działać ? Jakie macie doświadczenia w nowoczesnych silnikach ?

Piotrek
zmota sie mota :)
Długie pagiero osobówka :)

Awatar użytkownika
A.F.

Re: czujnik położenia wału

Post autor: A.F. » pt sty 15, 2010 2:46 pm

Wszystkie znane mi czujniki położenia wału do celów motoryzacyjnych są hermetyczne, tzn. zalane żywicą + ewentualne dławiki.
A i tak padają, czego doświadczyłem pewnego sobotniego wieczoru, daleko od domu, w wyrobie o nazwie C5 :)21
VW T4 syncro, 2.4D, long :)13

Awatar użytkownika
piotrek_uaz

Re: czujnik położenia wału

Post autor: piotrek_uaz » pt sty 15, 2010 9:46 pm

A.F. pisze:Wszystkie znane mi czujniki położenia wału do celów motoryzacyjnych są hermetyczne, tzn. zalane żywicą + ewentualne dławiki.
A i tak padają, czego doświadczyłem pewnego sobotniego wieczoru, daleko od domu, w wyrobie o nazwie C5 :)21
Z czujnikiem nie jest problem. Moge wrzucic na pake jeszcze 3 zapasowe, koszt nie jest znaczacy.

Natomiast czy jak bedzie woda miedzy tarczka a czujnikiem (samochod zanurzony po maske w wodzie) to bedzie to dzialac ?

Piotrek
zmota sie mota :)
Długie pagiero osobówka :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”