K160 problem z ładowaniem.
Moderator: Marcin-Kraków
K160 problem z ładowaniem.
mam problem z K160. Wsiadając rano okazało się, że niestety auto nie chce zapalić- zabrakło prądu, po doładowaniu akumulatorów(2X12V) auto odpaliło, ale po przejechaniu kilku kilometrów znowu zagasło, wróciłem do domu na holu
naciągnąłem pasek od alternatora i znowu doładowałem akumulatory i podobnie po przejechaniu kawałka sytuacja się powtórzyła. Co to może być, czy to wina akumulatorów czy raczej wina alternatora, który ich nie doładowuje? Poradźcie co robić.

Re: K160 problem z ładowaniem.
Nie kumam sam Ci zgasł? Kontrolka ładowania pali? Jakie jest napięcie na zapalonym silniku, idź sprawdź i dopiero pytaj. Aha no i się przywitaj w przywitajni 

BYŁO:GR, L200 4runner Niva Frota UAZ K160 Grand cherokee Samurai Explorer Pajero JEST Disko td5
Sam zgasł, kontrolka nie pokazuje że jest jakiś problem,wskaźnik ładowania na desce rozdzielczej pokazuje ok 30 V. A co to jest przywitajnia? 

Gaśnięcie diesla nie ma nic wspólnego z ładowaniem.
Po co dieslowi prąd w czasie pracy ?
Po co dieslowi prąd w czasie pracy ?
PATROL K160 SD33T
Odłączenie silniczka przy pompie wtryskowej pozwala zawsze dojechać do domu, nawet bez akumulatorów i ładowania.

Witam ja w swoim aucie mam tak, że kontrolka ładowania pokazuje na odpalonym silniku 28 volt a i tak po kilkukrotnym odpalaniu brakuje prądu ,chociaż wskażnik na zgaszonym pokazuje 24volty. Co może by przyczyną może alternator 

Martwe akumulatory lub okablowanie.