szeciopunktowy wyłącznik prądu

masz problem z alternatorem, rozrusznikiem ? nie wiesz jak podłączyć halogeny ?

Moderator: Marcin-Kraków

Awatar użytkownika
grezegor
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

szeciopunktowy wyłącznik prądu

Post autor: grezegor » wt lis 15, 2011 7:52 pm

Witam wszystkich

Próbuje założyć 6-ciopunktowy wyłącznik prądu na konsoli w patrolku (miałem niemiłą, acz zapadająca w pamięć przygodę latem :-) ) i mam pewne wątpliwości, może ktoś pomoże... Czy założenie kabli 50 kwadrat (długość od akumulatora do włącznika około 1,5-2m) wyeliminuje ewentualne problemy z oporem na kablach, a co za tym idzie odpaleniem? I druga kwestia: w którym miejscu najlepiej podłączyć kable odcinające zapłon, alternator itd., w instrukcji i na schemacie jest przed centralnym przekaźnikiem, ale gdzie to jest w Y60?
Szukałem informacji na różnych forach, ale nie znalazłem nic konkretnego lub jednoznacznego (zwykle szum informacyjny).

Z góry dzięki za wszelkie sensowne rady

ps. uprzedzając ewentualne uwagi z którymi się już zetknąłem na innych działach: elektrykę w aucie mam ok i wiem jak mocować normalny hebel (mam już dwa na wyciągarkach). Zależy mi jedynie na informacjach odnośnie poruszonych kwestii. Jeszcze raz z góry dzięki
pzdr

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”