Napęd przód

Blazer

Moderator: Marcin-Kraków

Awatar użytkownika
anracz
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...
Kontaktowanie:

Napęd przód

Post autor: anracz » pt paź 10, 2008 2:08 pm

Tak a`propos bezawaryjności blazerków. Nie wskakuje mi przedni napęd - oczywiście próbowałem na p i n - nic i zero. Niby słyszę, że coś tam się załączyło ale napędu brak. Z załączonym, ale nie działąjącym 4x4 wjechałem do garażu. Rano wyjazd -i moje zdziwienie - przód załączony i ciągnie. Wyłączyłem, bo czas nagli do arbaitu i po południu pomyślałem eh poszaleję. Załączyłem przód - a tu dupa, nic, zero, koniec zabawy i zwrot do domu, ale znowu zostawiłem wciśnięty 4x4. Tak jest - rano był - tylko po co mi rano 4x4. Cóż to może być za przyczyna i gdzie tego szukać. Pozdrawiam
Kto pyta, nie błądzi! Więc po co pytać?

Awatar użytkownika
Piotrek M

Kontaktowanie:

Post autor: Piotrek M » pt paź 10, 2008 3:13 pm

Może ci podcisnienie cos szwankuje ?
W starszym modelu Blazera, był taki "zbiorniczek podcisnienia". A może ten dupowaty włącznik przedniego napedu. W starym Blazerze był pod akumulatorem.
prezes ma racje
http://www.4x4.szczecin.pl
DR 800 S

Marcin1
Kontaktowanie:

Post autor: Marcin1 » pt paź 10, 2008 6:35 pm

Mnie ostatnio rozszczelniła się guma na gruszce pod akumulatorem i raz brało raz nie. Sprowadziłem sobie na szybko znowu jakiś zamiennik ale mam już numer części oryginalnej i jak jeszcze raz padnie to biorę oryginał ściągam choć to kosztuje majątek.

Tak jak ściągałem jedną uszczelkę pod zbiorniczek płynu do wspomagania w Grand Amie - kosztowało w przeliczeniu 27zł ale wreszcie spokój. Tylko ustalić numery części to była jazda - ale wszystko się da o ile występuje w przyrodzie.

Pozdrawiam, Marcin
Blazer 4.3V6 LS 4x4

Awatar użytkownika
anracz
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...
Kontaktowanie:

Post autor: anracz » sob paź 11, 2008 1:57 pm

Marcin1 pisze:Mnie ostatnio rozszczelniła się guma na gruszce pod akumulatorem i raz brało raz nie.
Sprawdzę u siebie, ale gdyby co to jak zwykle będę liczył na Twoja pomoc
Kto pyta, nie błądzi! Więc po co pytać?

Awatar użytkownika
VZ
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Zawór

Post autor: VZ » pn gru 01, 2008 11:57 pm

Witam!
Może ktoś wie przypadkiem, gdzie można nabyć zawór sterujący aktuatorem do samochodu z funkcją AUTO 4x4? (numer części 15706341 ale potem się podobno zmieniło na 15165891)
Jakoś nie mogę znaleźć...

Pozdrawiam
VZ

BLAZER 4,3 99'

Marcin1
Kontaktowanie:

Post autor: Marcin1 » wt gru 02, 2008 12:11 am

Masz rację te numery właśnie tak się zmieniały. Widzę to cudo w katalogu do sprowadzenia na zamówienie, ale drogie toto jest. Jakbyś chciał poznać szczegóły pisz na priva.

Pozdrawiam, Marcin
Blazer 4.3V6 LS 4x4

boris.blank

Post autor: boris.blank » wt gru 02, 2008 4:00 pm

Ten zawór pasuje od każdego forda lub BMW, także Suzuki itp. To jest zwykły trójdrożny zawór gdzie powietrze idzie do siłownika z wyjścia przełączanego pomiędzy wejściami A - podcisnienie i B - pusto aby rozprężyć siłownik.

Leszek Wałbrzych
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

zawór

Post autor: Leszek Wałbrzych » ndz gru 21, 2008 2:16 pm

ja zastąpiłem ten zawór elektrozaworem od lpg. Działa i to za grosze

ODPOWIEDZ

Wróć do „Chevrolet”