Kluczyk , a właściwie jego brak
Moderator: Marcin-Kraków
Kluczyk , a właściwie jego brak
Witam
Problem leży w tym , iż zostały zagubione kluczyki do S10 z '97 . Dorobienie to nie problem , problem raczej leży po stronie immobilisera , który podobnoż urzęduje w ECU. Czy ktoś zna jak rozwiązać ten problem ? Może po VINie w ASO (w co raczej wątpie - sam pracuje w ASO amerykańskiej marki która na rynku polskim jest najdłużej i ma największe doświadczenie i wiem jak problematyczne to jest) może możecie polecić jakiś warsztat ?
Problem leży w tym , iż zostały zagubione kluczyki do S10 z '97 . Dorobienie to nie problem , problem raczej leży po stronie immobilisera , który podobnoż urzęduje w ECU. Czy ktoś zna jak rozwiązać ten problem ? Może po VINie w ASO (w co raczej wątpie - sam pracuje w ASO amerykańskiej marki która na rynku polskim jest najdłużej i ma największe doświadczenie i wiem jak problematyczne to jest) może możecie polecić jakiś warsztat ?
Świszcząca Suka Stage I
Projekt zakończony , jeszcze tylko kilka poprawek

Re: Kluczyk , a właściwie jego brak
Zadzwoń do Marcina do Dankowic, różne cuda robi 

Coby piwo smak piwa miało...
Miszczu , nie znam go - podaj mi numera , moge się na Ciebie powołać ? Wróciłeś już do zdrowia ?charlie70 pisze:Zadzwoń do Marcina do Dankowic, różne cuda robi
Świszcząca Suka Stage I

Znasz znasz
czarny Y61 na Teoretykach nr na PW

Do zdrowia wracam i powołuj sie smiało
charlie70 pisze:Zadzwoń do Marcina do Dankowic, różne cuda robi
no, uruchomił nawet protetykowi syfa

-
Jak Marcin sobie nie poradzi to przywieźcie mi ten samochód a ja o ile się nie mylę w 15 minut to zrobię. Mógłbym w 5minut ale mam w to wliczoną przerwę na kawę.
Trochę dalekoboris.blank pisze:Jak Marcin sobie nie poradzi to przywieźcie mi ten samochód a ja o ile się nie mylę w 15 minut to zrobię. Mógłbym w 5minut ale mam w to wliczoną przerwę na kawę.

Świszcząca Suka Stage I

-
Kluczykiem z drzwi przekręcisz stacyjkę. Aby wyjąć stacyjkę musisz mieć kluczyk.
No to super - przynajmniej jeden problem z głowy.boris.blank pisze:Kluczykiem z drzwi przekręcisz stacyjkę. Aby wyjąć stacyjkę musisz mieć kluczyk.
Wg wstepnych informacji wychodzi na to , że w moim modelu nie ma zadnych systemow zabezpieczajacych (nie pojawial mi sie na desce zaden pomaranczowy napis antithief ktory podobno pojawiac sie powinien i kluczyk byl zwykly , bez takiej fasolki jaka mam np w firebirdzie) wiec jest szansa ze po dorobieniu tego kluczyka bedzie wszystko git. A okaze sie w czwartek

Świszcząca Suka Stage I

Zun pisze:luczyk byl zwykly , bez takiej fasolki jaka mam np w firebirdzie
ty sam jestes fasolka

Czasami wychodzi lepiej niż planujesz-pomyślał mąż,gdy rzucił młotkiem w kota,a trafił w żonę
Chciałbyśpavvel pisze:Zun pisze:luczyk byl zwykly , bez takiej fasolki jaka mam np w firebirdzie
ty sam jestes fasolka![]()

Świszcząca Suka Stage I

Eeeee wystarczy ją przekręcić w pierwszą pozycjęboris.blank pisze:Kluczykiem z drzwi przekręcisz stacyjkę. Aby wyjąć stacyjkę musisz mieć kluczyk.

Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii
Zun pisze:Chciałbyśpavvel pisze:Zun pisze:luczyk byl zwykly , bez takiej fasolki jaka mam np w firebirdzie
ty sam jestes fasolka![]()
a jak u mnie nie swiecie sie zaden antytif to tez nie mam immo

Czasami wychodzi lepiej niż planujesz-pomyślał mąż,gdy rzucił młotkiem w kota,a trafił w żonę
-
Nie wystarczy przekręcić w pierwszą pozycję.
Jeśli nie miałeś na panelu zegarów napisu Security pomarańczowego, który gasł po wcisnieciu przycisku otwarcia drzwi to nie masz immo.
Znaczy się jak masz kwadratową obudowę zegarów to na 99% nie masz immo.
Jeśli nie miałeś na panelu zegarów napisu Security pomarańczowego, który gasł po wcisnieciu przycisku otwarcia drzwi to nie masz immo.
ale wtedy już wyjmieszboris.blank pisze:Nie wystarczy przekręcić w pierwszą pozycję.
.

Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii
Nie mam zadnego przycisku otwarcia drzwiboris.blank pisze:Nie wystarczy przekręcić w pierwszą pozycję.

Świszcząca Suka Stage I

nie bylo pilota nie ma i immobilizera
znaczy masz szczescie

chevrolet blazer 4.3. 95r 255/55/18
tylko ten koleś to mu chyba ten klucz szydełkiem dzierga tyle dnigolony pisze:nie bylo pilota nie ma i immobilizeraznaczy masz szczescie

Napewno ?golony pisze:nie bylo pilota nie ma i immobilizeraznaczy masz szczescie
Świszcząca Suka Stage I

chevrolet blazer 4.3. 95r 255/55/18
klucz13 pisze:tylko ten koleś to mu chyba ten klucz szydełkiem dzierga tyle dnigolony pisze:nie bylo pilota nie ma i immobilizeraznaczy masz szczescie
mam znajomego stolarza szybciej by mu to wystrugał z jakiegoś twardego drewna

Dorobiony kluczyk do bębenka w drzwiach nie przekręca ani o kawałek stacyjki. Kluczyk dorobiony poprawnie , bębenek w drzwiach obraca się aż miło 

Świszcząca Suka Stage I

Czyli wymieniana stacyjka albo bębenek w drzwiach. U mnie ten sam otwiera wszystko - i drzwi i bagażnik i przekręca stacyjkę.
Pozdrawiam, Marcin
Pozdrawiam, Marcin
Blazer 4.3V6 LS 4x4
-
Aby wyjąć bębenek ze stacyjki musisz przekręcić w pozycję uruchamiającą rozrusznik i włożyć kawałek pręcika w otwór z góry obudowy stacyjki. Wtedy wyjdzie.
Jak już zdesperowany wyłamiesz stacyjkę i wyrwiesz bębenek to zapodaj zdjęcia - mam kilka stacyjek z kluczykami może dobiorę - bo były trzy rodzaje.
Jak już zdesperowany wyłamiesz stacyjkę i wyrwiesz bębenek to zapodaj zdjęcia - mam kilka stacyjek z kluczykami może dobiorę - bo były trzy rodzaje.