Problem z tylną wycieraczką
Moderator: Marcin-Kraków
Problem z tylną wycieraczką
Gdzieś spotkałem się ze stwierdzeniem, że ten typ tak ma i tylna wycieraczka po pewnym czasie przestaje pracować. Podejrzewam, że jest to problem z silniczkiem. Tylko zastanawiam się, czy można to naprawić samemu, czy w grę wchodzi tylko wymiana całego mechanizmu.
Re: Problem z tylną wycieraczką
to nie problem z silniczkiem tylko zaciera sie os wycieraczki w gniezdzie wystarczy zdemontowac wyczyscic i smiga problem jest z powodu uszcelnienia po prostu dostaje sie tam syf
chevrolet blazer 4.3. 95r 255/55/18
Piękne dzięki za podpowiedź 

zajrzałem do mechanizmu wycieraczki tylnej... niestety okazało się, że koło zębate ma połamane zęby i... dupa. Czy ma ktoś może sprawny sillnik tylnej wycieraczki?
no to sie spozniles troszke z tym czyszczeniem ze zdazylo zeby powyrywac...co pokazuje ze trzeba to rozbierac i czyscic juz przy pierwszych oznakach zacierania
chevrolet blazer 4.3. 95r 255/55/18
to nie ja
jak kupiłem auto to już tylna wyciraczka nie chodziła... a teraz dokładnie chciałem to sprawdzić

Hej, czy silniczek wycieraczki z Blazera I 1994 będzie pasowała do Blazera z 2000 roku? Tylna wycieraczka.
Może ktoś ma dorobić koło ślimakowe do Blazera? Z tymi stykami do krańcówek?
Blazer 99'