Powitanie

Blazer

Moderator: Marcin-Kraków

SUZI666
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Powitanie

Post autor: SUZI666 » wt maja 03, 2011 2:48 pm

Hejka, witam wszystkich.
Tak od razu mam parę pytań w związku z planowanym zakupem blazera z 1992 roku silnik 4.3 benzyna+ gaz.
Po pierwsze czy warto ?
Ile może kosztować naprawa automatycznej skrzyni biegów ? aktualnie nie działa wsteczny.
Jak radzą sobie blazery w trudniejszym terenie i czy posiadają blokadę mechanizmu różnicowego.
Na co zwrócić uwagę przy zakupie i jak wygląda awaryjność tych aut ?
To może tyle na teraz.
Pozdrawiam Darek

Billy2000

Re: Powitanie

Post autor: Billy2000 » wt maja 03, 2011 10:23 pm

Ja mam nowszego, to trzeba było troszkę przy elektrycznych sprawach posiedzieć. Przeczyścić zaśniedziałe styki, czujniki itp. Nie wiem jak w tych starych ale sprawdź dobrze działanie instalacji gazowej. Blazery mają nietypowe rozwiązanie jeśli chodzi, o doprowadzenie paliwa do wtryskiwaczy, co się wiąże z trudnością założenia gazu i często wieloma błędami instalatorów. Nie wiem jak te 1992r. W terenie radzi sobie super. Testując JEEPA CHEROKEE 4,0 i BLAZERA, Blazer wygrywa. Jest sztywniejszy, bo jest na ramie. Bardziej wytrzymały. JEEP się łamie w pół przy niedużym uderzeniu. Widziałem już kilka takich z zaszpachlowanym dachem. No i Blazery są ocynkowane. Jeśli nie był bity to nie ma korozji nigdzie. JEEP koroduje. No i masz w Blazerze zawieszenie jak w HUMMERZE. Tylko nie wiem dlaczego JEEPY są takie drogie. Nie kupuj auta nietypowego nie jeżdżącego!!

ODPOWIEDZ

Wróć do „Chevrolet”