Problem ze swiatłami w K5

Blazer

Moderator: Marcin-Kraków

cvevyblazerk5

Problem ze swiatłami w K5

Post autor: cvevyblazerk5 » pn wrz 05, 2011 6:18 pm

Wysiadły mi tylne swiatła , pali bezpiecznik z przodu sa krotkie i długie z tyłu tylko stop a kierunków niema nigdzie . Odłaczyłem cały tył na kostkach i tez bezpiecznik wywala . przejzałem cała instalacje od tyłu do kabiny nie znalazłem zadnego uszkodzenia jak wkładam bezpiecznik swiatła sa przez sekunde dopuki sie bezpiecznik nie spali . Jak to sprawdzic ?

Błażej

Re: Problem ze swiatłami w K5

Post autor: Błażej » pn wrz 05, 2011 9:05 pm

Ale od czego ci bezpiecznik wywala? Bo światła i kierunkowskazy, to osobne obwody.
Coś z autem było robione? Gdzieś je męczyłeś? Samo się stało?
To, że jesteśmy w dupie, to jasne. Problem w tym, że zaczynamy się w niej urządzać.

Awatar użytkownika
Kostuch

Post autor: Kostuch » pn wrz 05, 2011 10:04 pm

Ja bym wyciągnął wszystkie żarówki i wkładał je po kolei aż wywali bezpiecznik.
Chyba że wywali bez żarówek, to wtedy zwarcie w wiązce.
Przed erą internetu, każdy wiejski głupek pozostawał w swojej wiosce.

Błażej

Post autor: Błażej » pn wrz 05, 2011 10:16 pm

Kostuchu, on już cały tył rozpiął i dalej to samo.
Dlatego też pytam, czy to się stało samo, czy po jakimś incydencie

cvevyblazerk5 - wywal bezpiecznik, zamiast niego wepnij żarówkę 5W. Będzie się świecić dopóki będzie zwarcie. Jak je usuniesz, to zgaśnie. I możesz zacząć poszukiwania.
Bezpiecznik oczywiście wstawiasz o właściwej wartości? I tylko nie wstawiaj większego!
To, że jesteśmy w dupie, to jasne. Problem w tym, że zaczynamy się w niej urządzać.

cvevyblazerk5

Post autor: cvevyblazerk5 » wt wrz 06, 2011 5:24 pm

Bezpiecznik od swiateł i kierunków jest ten sam mam swiatła czerwone i te same swiatło jest kierunkiem , takie nie na nasze drogi amerykanskie. Rozebrałem cała deske rozdzielcza przejechałem cała wiaske po milimetrze kazdy kabelek nic nie znalazłem . Mam sciagany dach a na mim dwie lampki , i tam była przyczyna , odłaczyłem wszystkie kostki do swiateł i tez wywalało dlatego ze swiatełka niebyły orginalne i ktos je podłaczył osobno , gdy zakładałem dach kable sie stykły . Dwa dni szukania nie tam gdzie trzeba :)11

ODPOWIEDZ

Wróć do „Chevrolet”