Oklejanie samochodów
Moderator: Marcin-Kraków
Oklejanie samochodów
Witam,
Czy zna ktoś w okolicach piaseczna warszawy jakiś godny polecenia nie za drogi zakład, który okleja fury. Chciałem zmienić kolor samochodu
pozdrofka
Czy zna ktoś w okolicach piaseczna warszawy jakiś godny polecenia nie za drogi zakład, który okleja fury. Chciałem zmienić kolor samochodu
pozdrofka
Artur B
Re: Oklejanie samochodów
a wiesz że to tak około 4tys kosztuje, ja się kiedyś u nas orientowałem.
4 to moze nie.
Kumplowi gdzies tam w Jelczu robili to 2,5 kosztowalo. Co nie zmiania faktu,ze to i tak drogo.
Ale... Jak masz samozaparcie, warsztat , troche czasu i opalarke to dasz rade zrobic samemu. Roboty jest, ale da sie zrobic.
Kumplowi gdzies tam w Jelczu robili to 2,5 kosztowalo. Co nie zmiania faktu,ze to i tak drogo.
Ale... Jak masz samozaparcie, warsztat , troche czasu i opalarke to dasz rade zrobic samemu. Roboty jest, ale da sie zrobic.
y61 long `99 +2`TrailMaster +SuperWinch +ARB przod + inne swiatelka,przelaczniki,bagazniki...
Byłem przed chwilą w jednym drogim warsztacie i powiedzieli mi 3,5 tys.
Nie wiem czy mam cierpliwość do zrobienia tego samemu. Ale moze zaryzykuje np. na masce
Nie wiem czy mam cierpliwość do zrobienia tego samemu. Ale moze zaryzykuje np. na masce
Artur B
W kazdej "agencji reklamowej" maja jakies scinki i odpady. Jak powiesz,ze chcesz zamowic u nich taka folie wylewana to spokojnie Ci dadza. Pozniej bierzesz jakies luzne drzwi z garazu i testujesz. W necie dziesiatki filmikow ze szkolen sa.
y61 long `99 +2`TrailMaster +SuperWinch +ARB przod + inne swiatelka,przelaczniki,bagazniki...
pracowałem z foliami przez 7 lat i nie umiem oklejać folią termiczną aut, to jest dużo trudniejsze niż się wydaje
No patrz.
A ja nie rpacowalem i motur obkleilismy.
Poszlo co prawda kilka butelczyn, ale efekt naprawde
A trudne nie az takie jak sie ma porzadna opalarke z regulacja temapratury. A motur ciezej obkleic niz sie wydaje.
A ja nie rpacowalem i motur obkleilismy.

A trudne nie az takie jak sie ma porzadna opalarke z regulacja temapratury. A motur ciezej obkleic niz sie wydaje.
widać zdolniejszy jesteś :]Wojtek_W pisze:No patrz.
A ja nie rpacowalem i motur obkleilismy.Poszlo co prawda kilka butelczyn, ale efekt naprawde
![]()
Moi chłopaki będą oklejali
Narazie robimy mojego Blaza lub Cherokiego. Robili my motory, a teraz chcemy spróbować na autach
Uzbroicie się w cierpliwość mam nadzieje
Cena w głównej mierze zależy od folii wszyscy robią na 3M, która jest przereklamowana i dlatego droga.
Mamy dobre amerykanieckie folie taniej
Coś powalczymy 

Narazie robimy mojego Blaza lub Cherokiego. Robili my motory, a teraz chcemy spróbować na autach

Uzbroicie się w cierpliwość mam nadzieje

Cena w głównej mierze zależy od folii wszyscy robią na 3M, która jest przereklamowana i dlatego droga.
Mamy dobre amerykanieckie folie taniej

całkowicie sie z tobą zgadzam, to nie jest proste ale wiedzą to ludzie którzy przy tym robili i wiedzą o co chodzi.uczniak pisze:pracowałem z foliami przez 7 lat i nie umiem oklejać folią termiczną aut, to jest dużo trudniejsze niż się wydaje
-
- jestem tu nowy...
U mnie w mieście jeżdżą dwie tandetnie obklejone auta. Audi A3 obklejone badziewnie na biało. Folia się brudzi, jest matowa, odłazi po kilku miesiącach. Z tego co czytałem to 2 lata i po folii. Drugie auto to BMW 6. Było czarne a gość sobie zrobił połowę na biało i wygląda jak by było bite. Jedynie CARBON super wygląda. Ja myślałem samemu porobić wstawki z carbonu. http://www.youtube.com/watch?v=-z3mb85nxdY
http://www.youtube.com/watch?NR=1&featu ... vkyrPLfDQk
3M jest dobra folia. Droga ale jak już robić to chyba lepiej taką kupić. Jeździ u mnie cayenne z maską obklejoną i fajnie to wygląda, choć nie wiem dlaczego akurat samą maskę obkleił.
Na drugim filmiku wygląda to na proste.
http://www.youtube.com/watch?NR=1&featu ... vkyrPLfDQk
3M jest dobra folia. Droga ale jak już robić to chyba lepiej taką kupić. Jeździ u mnie cayenne z maską obklejoną i fajnie to wygląda, choć nie wiem dlaczego akurat samą maskę obkleił.
Na drugim filmiku wygląda to na proste.