zawor recylkulacji spalin:) problem

Blazer

Moderator: Marcin-Kraków

Awatar użytkownika
golony

zawor recylkulacji spalin:) problem

Post autor: golony » pt cze 17, 2005 7:30 am

witam.mam pytanko czy ktos z was mial podobny problem?swieci mi sie check engin i po podlaczeniu do skanera wyswietlilo ze jest staly problem z w/w zaworem....poniewaz jego cena jest strasznie wysoka(pow 1000pln):( gosciu w warsztacie zaproponowal zabym go sobie zaslepil(???) mozna tak? i czy to moze byc przyczyna za samochod cos ostatnio czesto traci moc?? pozdrawiam

boris.blank

Post autor: boris.blank » pt cze 17, 2005 4:57 pm

Można a nawet trzeba - silnik lepiej pracuje. Na rok wystarcza blaszka z puszki od piwa na dłużej musi być grubsza. Nie wiem jaki masz silnik ale w Vortec'u EGR jest tak skitrany, że odpuściłem temat zaślepienia. Zaslepienie nie powoduje zaprzestania pojawiania się kodu błedu jedynie niweluje objawy towarzyszące.

Awatar użytkownika
golony

Post autor: golony » śr cze 22, 2005 8:41 am

czesc...znowu Ci zawracam glowe...:)Niestety vortec...to co bys mi poradzil...dostep nie jest taki tragiczny...da sie jakos zdemontowac..czy jakos mozna sobie poradic z tym swieceniem kontrolki??bo jesli cos sie bedzie dzialo niedobrego,,np.wzrosnie temperatura w skrzyni albo cos jeszcze gorszego to mozna to przegapic bo check ciagle sie przeciez pali:(..kolejna trudnoscie jest to ze jak twierdzil facet w serwisie w blazerze od 95r kody bledow mozna usuwac tylko scanerem..nic nie daje odlaczenie kompy..a to drogi interes(kazda diagnostyka 100pln...dramat)czy np mozna skolowac jakas wtyczke i program na np. laptopa?pozdrowienia

boris.blank

Post autor: boris.blank » śr cze 22, 2005 4:07 pm

Możemy się umawiać - będziesz przyjeżdżał a ja będę ci kasował kod :) raz na dwa tygodnie. A tak serio...zapytam mrówki za ile przyniesie taki zawór zza wielkiej wody.

plakiet

Post autor: plakiet » czw cze 23, 2005 8:42 am

o! to nie zapomnij też o mnie 8)

Awatar użytkownika
golony

Post autor: golony » czw cze 23, 2005 11:11 am

to on ma w sobie od razu czujnik ktory go zalacza?zadne czyszczenie nie pomaga?ja mam z nim problem juz od 8 lat...tylko kiedyc lampka zapalala sie tylko w trasie po ok 80 -100 km..w miescie gasla.oki dowiedz sie moze cena nie bedzie tak strasznie szokujaca:)

Awatar użytkownika
golony

Post autor: golony » śr lip 13, 2005 12:34 pm

plakiet..witaj.zadaj sobie troszke trudu i zdemontuj ten zawor i sprawdz czy dziala...(tzn czy sie otwiera i zamyk po dodaniu gazu)oczusc go dokladnie oskrob nagar moze bedzie hulal jeszcze.u mnie dodatkowo lekko go przytlumilem miedziana blaszka z otworami 6 mm i problem zniknal jak reka odjal...aha jak ci sie jezdzi na ceramicznych klockach??goraco pozdrawiam

boris.blank

Post autor: boris.blank » śr lip 13, 2005 5:35 pm

Plakiet porzucił samochód u mnie na placu i wyjechał na wczasy. Jak zrobię rundę to napiszę jak klocki :)

Awatar użytkownika
golony

Post autor: golony » śr lip 13, 2005 5:56 pm

takiemu to dobrze.....:)

boris.blank

Post autor: boris.blank » śr lip 13, 2005 6:59 pm

Wolę na lato otwartego pick-up'a choć auto z klimką i skórą oraz dobrym audio trochę kusi...

plakiet

Post autor: plakiet » pn lip 25, 2005 6:22 pm

ahoj!
Już po wakacjach :(
Klocki spisują się wyśmienicie!
Obrazowo mówiąc wcześniej jakby ich nie było a teraz jakby są;)
Znaczy jest tak jak być powinno a wcześniej było jak być nie powinno.
Szczerze polecam. Teraz asfalt zwija się nie tylko przy ruszaniu ale i przy hamowaniu :D Jeżeli tylko tarcze to wytrzymają to jest git!

Awatar użytkownika
golony

Post autor: golony » wt lip 26, 2005 5:45 pm

ja natomiast kupilem klocki ac delco...trudno to nazwac klockami bo wiekszego badziewia nie ma...2000 km i zniknely masakrujac mi przy tym tarcze..jutro wybieram sie do sklepu zrobic tam z nimi porzadek :wink: musze sie usmiechnac do borisa zeby mi skolowal takie jak tobie...ciekawe jak dlugo wytrzymaja..pozdro..i witaj wsrod ciezko pracujacych!ile sie mozna obijac

ODPOWIEDZ

Wróć do „Chevrolet”