Gdzie kupić zawieszenie w dobrym stosunku cena/jakość

Blazer

Moderator: Marcin-Kraków

Lukasz2012
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Gdzie kupić zawieszenie w dobrym stosunku cena/jakość

Post autor: Lukasz2012 » wt lip 03, 2012 11:28 am

Witam wszystkich serdecznie. W moim Blazerze 98 powoli kończy się przednie zawieszenie. Mam luzy na prawej piaście, w lewym kole jak zjeżdżam z progu zwalniającego, to jest uderzenie. Poza tym piszczy niemiłosiernie. Może na sworzniu, bo nie ma kalamitki. Do tego chyba mam luzy na wąsie przednim i może na ramieniu prowadzącym. Myślę aby wymienić cały przód. Mam już oryginalne piasty z czujnikami (obecnie są podróby i nie działa ABS). Mam również prawie nowe tarcze z klockami, zaciski, 2 górne wahacze i jeden dolny. Myślę, aby wszystko oczyścić, pomalować i przygotować do szybkiej wymiany. Potrzebuję kupić tuleje wahaczy, sworznie, łączniki drążka stabilizatora, ramię prowadzące i wąs przedni oraz końcówki drążków. Chciał bym, to zrobić, ustawić zbieżność i już do tego nie wracać. Jaki sklep internetowy polecacie? Na allegro można kupić tuleje po 40-45zł sworznie 65-70zł końcówki drążków już od 50zł, a ramię prowadzące i wąs od 100zł. Tylko jakiej jakości są te części, nie mam pojęcia. A może polibusze gdzieś można dostać?

Awatar użytkownika
michal_oca
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Re: Gdzie kupić zawieszenie w dobrym stosunku cena/jakość

Post autor: michal_oca » wt lip 03, 2012 1:20 pm

Ja wszystkie części kupuje w ASU z Wrocławia.

Tak naprawdę mają dużo więcej części niż na stronie. Często jest tak, że Rafał nie ma czegoś na stanie ale może zamówić na następny dzień na rano.

Szukaj przez: www.sklep.asu.pl
Lub jeśli nie ma czegoś na stronie dzwoń do Rafała: 698 741 741

Ja się jeszcze nie zawiodłem, a któryś samochód z kolei ogarniam na ich gratach i czasem ich robociźnie :)
1998 Chevrolet Blazer 4.3 V6 + LPG

Lukasz2012
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Lukasz2012 » wt lip 03, 2012 10:43 pm

Skontaktowałem się. Mają w sumie wszystkie potrzebne części zawieszenia. Nie mają chińszczyzny. Jeśli chodzi o cenę, to można znaleźć taniej ale nie wszystko. Jutro jeszcze się dowiem jakie ceny Niemcy mają i coś postanowię.

Awatar użytkownika
michal_oca
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: michal_oca » śr lip 04, 2012 11:55 am

Z tego co wiem, jeśli znajdziesz gdzieś taniej ten sam produkt (a nie np. lipny odpowiednik) to można negocjować cenę :)
1998 Chevrolet Blazer 4.3 V6 + LPG

Lukasz2012
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Lukasz2012 » czw lip 05, 2012 11:46 pm

Dzisiaj mnie zastrzeliła baba z jednego ze sklepów wyceną. Firma MOOG, wiadomo, że dobra ale ceny przesadzone:
-SWORZNIE 380zł szt
- TULEJE 78zł I 75zł
- PITMAN ARM 470zł
- IDLE ARM 390zł
- KOŃCÓWKA DRĄŻKA DŁUŻSZA 270zł
- KRÓTSZA 390zł
- ŁĄCZNIKI STABILIZATORA 2x50zł
RAZEM: 4412zł ;-)
Dobry żart co?

Awatar użytkownika
Kostuch

Post autor: Kostuch » pt lip 06, 2012 9:27 am

Lukasz2012 pisze:Dzisiaj mnie zastrzeliła baba z jednego ze sklepów wyceną. Firma MOOG, wiadomo, że dobra ale ceny przesadzone:
-SWORZNIE 380zł szt
- TULEJE 78zł I 75zł
- PITMAN ARM 470zł
- IDLE ARM 390zł
- KOŃCÓWKA DRĄŻKA DŁUŻSZA 270zł
- KRÓTSZA 390zł
- ŁĄCZNIKI STABILIZATORA 2x50zł
RAZEM: 4412zł ;-)
Dobry żart co?
Na ebayu kompletny komplet gadżetów na przód kosztuje około 150$.
Przed erą internetu, każdy wiejski głupek pozostawał w swojej wiosce.

Lukasz2012
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Lukasz2012 » pt lip 06, 2012 11:47 am

No tak na ebayu tak ale nie będzie to RAYBESTOS. Poza tym firma pośrednicząca sporo bierze i przesyłka jeszcze dochodzi. Ten sklep, który polecił Michał jest dobry i chyba tam kupię części. Jeszcze szukam, bo jest dużo sklepów.

Awatar użytkownika
Kostuch

Post autor: Kostuch » pt lip 06, 2012 1:38 pm

Lukasz2012 pisze:No tak na ebayu tak ale nie będzie to RAYBESTOS. Poza tym firma pośrednicząca sporo bierze i przesyłka jeszcze dochodzi. Ten sklep, który polecił Michał jest dobry i chyba tam kupię części. Jeszcze szukam, bo jest dużo sklepów.
Nie wiem o jakiej firmie pośredniczącej piszesz? Kupujesz, płacisz i przychodzi.
A to Raybestos to takie hardmadafaka? Proszę bardzo:
http://www.ebay.com/itm/85-05-Chevrolet ... fb&vxp=mtr
http://www.ebay.com/itm/96-05-Chevrolet ... d1&vxp=mtr
itd...
W sumie kto ci zabroni przepłacać w Polsce? Ktoś musi wyrabiać PKB :)21

Awatar użytkownika
Arturosxp

Post autor: Arturosxp » pt lip 06, 2012 8:35 pm

mysle ze przy takiej ilosci czesci warto skorzystac z www.rockauto.com
tydzien i czesi w PL.
Cenowo wychodzi dobrze
Artur B

Lukasz2012
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Lukasz2012 » pt lip 06, 2012 10:14 pm

http://www.forlessthanever.com/
Powyżej jest firma pośrednicząca. A jak niby bezpośrednio z ebaya to kupić? Kto wam to załatwia? Ja nie mam nikogo aby mi to wysłał do kraju. To co wy z USA części zamawiacie zawsze?

Lukasz2012
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Lukasz2012 » sob lip 07, 2012 12:03 am

Arturosxp pisze:mysle ze przy takiej ilosci czesci warto skorzystac z http://www.rockauto.com
tydzien i czesi w PL.
Cenowo wychodzi dobrze
Patrzyłem jak to wyjdzie i w sumie to samo jak w kraju. Części 120$ ale wysyłkę mi policzyło 180$ i razem 300$ więc to 1000zł. W Polsce może ze 200zł więcej bym zapłacił. Tylko nie wiem o co chodzi z tym A i B. To jakieś różnie miejsca, z których są części wysyłane.

Lukasz2012
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Lukasz2012 » sob lip 07, 2012 12:07 am

Kostuch pisze:
Lukasz2012 pisze:No tak na ebayu tak ale nie będzie to RAYBESTOS. Poza tym firma pośrednicząca sporo bierze i przesyłka jeszcze dochodzi. Ten sklep, który polecił Michał jest dobry i chyba tam kupię części. Jeszcze szukam, bo jest dużo sklepów.
Nie wiem o jakiej firmie pośredniczącej piszesz? Kupujesz, płacisz i przychodzi.
A to Raybestos to takie hardmadafaka? Proszę bardzo:
http://www.ebay.com/itm/85-05-Chevrolet ... fb&vxp=mtr
http://www.ebay.com/itm/96-05-Chevrolet ... d1&vxp=mtr
itd...
W sumie kto ci zabroni przepłacać w Polsce? Ktoś musi wyrabiać PKB :)21

No RAYBESTOS jest lepsze niż fabryczne. Bezpośrednio z Ebaya amerykańskiego zamawiasz? Jak to robisz? Tylko błagam nie pisz cyt."normalnie".

Awatar użytkownika
Kostuch

Post autor: Kostuch » sob lip 07, 2012 9:55 am

Lukasz2012 pisze: No RAYBESTOS jest lepsze niż fabryczne. Bezpośrednio z Ebaya amerykańskiego zamawiasz? Jak to robisz? Tylko błagam nie pisz cyt."normalnie".
No normalnie :)21
Patrzysz czy sprzedający wysyła worldwide i przyjmuje płatności paypal.
Jak masz konto na ebay, to na podstawie twoich danych automatycznie wylicza koszt przesyłki. A jak nie, to zadajesz pytanie sprzedającemu ile będzie kosztowało.
Klikasz 'buy', płacisz przez paypal i przychodzi paczka.
Dobry sprzedawca napisze na rachunku cenę taką jak sobie życzysz i oszczędzasz opłaty celne.

Takie allegro, tylko po angielsku.

Lukasz2012
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Lukasz2012 » sob lip 07, 2012 10:50 am

Arturosxp pisze:mysle ze przy takiej ilosci czesci warto skorzystac z http://www.rockauto.com
tydzien i czesi w PL.
Cenowo wychodzi dobrze
Na ebayu jeszcze konta nie mam ale patrzyłem na tym rockauto. Ceny przedmiotów bardzo dobre. Jeśli chodzi o koszt wysyłki to niekoniecznie. Są tam strefy A, B, C. Wiesz może jak wyszukać tylko części ze strefy A? Bo jak wybrałem ze strefy A, B i C to koszt przesyłki 1,5 raza przewyższył koszt przedmiotów.

Awatar użytkownika
Arturosxp

Post autor: Arturosxp » sob lip 07, 2012 1:11 pm

Zalezy jakie czeci sie kupuje. Tanie czesci w polsce nie na dlugo starcza. Testowalem to.
Generalniebtaram sie kupowac moog bo np swoznie mam juz ponad 2 lata.
Zobacz jeszcze forme w Polsce Www.masterpart.pl. Oni maja takze dobre ceny.
O czesci pisz najlepiej.
Kiedy chcesz dokonywac przesylki. Byc moze cos bym ja wziol i znajomy z www.rockauto.com wiec koszty przesylki i cla wyszlyby taniej.
Artur B

Lukasz2012
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Lukasz2012 » sob lip 07, 2012 2:03 pm

Arturosxp pisze:Zalezy jakie czeci sie kupuje. Tanie czesci w polsce nie na dlugo starcza. Testowalem to.
Zobacz jeszcze forme w Polsce http://Www.masterpart.pl. Oni maja takze dobre ceny.
O czesci pisz najlepiej.
Kiedy chcesz dokonywac przesylki. Byc moze cos bym ja wziol i znajomy z http://www.rockauto.com wiec koszty przesylki i cla wyszlyby taniej.
W sumie to chciałem jak najszybciej, bo mi wali strasznie coś, z lewej strony, a chcę jechać na wczasy. Mam 3 z 4 wahaczy w zapasie. Dwa sworznie górne są ok, więc dwa dolne potrzebuję. 4 tuleje górnych i 3 dolnych wahaczy. Po niedzieli wahacze i elementy, na których się trzymają wahacze, pójdą do piaskowania. Potem statkową farbą epoksydową HEMPEL pomaluję i zamienię całe elementy na nowe (będzie szybciej i krócej auto będzie w warsztacie). Piasty mam już oryginalne, więc też przygotuję, bo teraz mam jakieś badziewie i nie działa na nich ABS. Poza tym na prawej jest luz. Co do układu kierowniczego to nie wiem czy tylko brać oba ramienia prowadzące czy końcówki drążków też.
Ok, a czy znasz sposób aby wybrać części tylko z jednej lokalizacji? Ja tylko znam taki sposób aby wpisać wszystko jak leci, zapisać sobie te części co są np. A i potem je tylko kupić. Chyba, że gdzieś można wybrać aby szukało z jednej lokalizacji. Jeśli będzie A, B, C, D, to nawet we dwóch się nie będzie kalkulować.

Awatar użytkownika
uczniak

Post autor: uczniak » ndz lip 08, 2012 12:15 am

zapytam tutaj, bo temat pokrewny. czy ktoś mi podpowie jak nazywa się po angielsku krzyżak? chciałem poszukać na RockAuto. Poza tym mam trochę gratów do zamówienia, więc może ktoś jest chętny się dołączyć?

Tak patrzę na ceny wysyłki i mnie również wyszło A B C, ale nawet płacąc samemu te potrójne koszta wysyłki na wszystkich części porównując z cenami w PL oszczędzam 600zł, więc jeśli znalazło by się jeszcze kilku chętnych to koszta zmaleją

Awatar użytkownika
mik

Post autor: mik » ndz lip 08, 2012 11:20 am

uczniak pisze:... jak nazywa się po angielsku krzyżak?

Universal Joint

Lukasz2012
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Lukasz2012 » ndz lip 08, 2012 11:26 am

uczniak pisze:zapytam tutaj, bo temat pokrewny. czy ktoś mi podpowie jak nazywa się po angielsku krzyżak? chciałem poszukać na RockAuto. Poza tym mam trochę gratów do zamówienia, więc może ktoś jest chętny się dołączyć?

Tak patrzę na ceny wysyłki i mnie również wyszło A B C, ale nawet płacąc samemu te potrójne koszta wysyłki na wszystkich części porównując z cenami w PL oszczędzam 600zł, więc jeśli znalazło by się jeszcze kilku chętnych to koszta zmaleją
FRONT AXLE SHAFT UJOINT - jeśli chodzi o krzyżak półośki przedniej. A ogólnie krzyżak UJOINT (U-JOINT).

P.S. Ja rozważam zakup części z USA ale z tymi przesyłkami nie mogę dojść do ładu i z cłem. Jak by jeden sprzedawca miał wszystkie potrzebne części i wysłał w jednej paczce, to by się opłacało.

Awatar użytkownika
uczniak

Post autor: uczniak » ndz lip 08, 2012 11:46 am

Lukasz2012 pisze:
uczniak pisze:zapytam tutaj, bo temat pokrewny. czy ktoś mi podpowie jak nazywa się po angielsku krzyżak? chciałem poszukać na RockAuto. Poza tym mam trochę gratów do zamówienia, więc może ktoś jest chętny się dołączyć?

FRONT AXLE SHAFT UJOINT - jeśli chodzi o krzyżak półośki przedniej. A ogólnie krzyżak UJOINT (U-JOINT).

P.S. Ja rozważam zakup części z USA ale z tymi przesyłkami nie mogę dojść do ładu i z cłem. Jak by jeden sprzedawca miał wszystkie potrzebne części i wysłał w jednej paczce, to by się opłacało.
dzieki za krzyżaka :]

to jest już nas trzech razem z Arturem, jeszcze jeden lub dwóch i koszty przesyłki bardzo zmaleją. Ktoś jeszcze chętny?

Lukasz2012
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Lukasz2012 » pn lip 09, 2012 12:29 pm

Arturosxp pisze:Zalezy jakie czeci sie kupuje. Tanie czesci w polsce nie na dlugo starcza. Testowalem to.
Zobacz jeszcze forme w Polsce http://Www.masterpart.pl. Oni maja takze dobre ceny.
O czesci pisz najlepiej.
Kiedy chcesz dokonywac przesylki. Byc moze cos bym ja wziol i znajomy z http://www.rockauto.com wiec koszty przesylki i cla wyszlyby taniej.
Faktycznie masterpart ma dobre ceny. Szkoda tylko, że mają tylko mooga. Tuleje sobie chyba wezmę wszystkie u nich mooga i łączniki stabilizatora. Sworznie mooga są drogie do blazera, to kupię innej firmy.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Chevrolet”